Започва събарянето на ромските къщи в Гърмен

Ромите ще могат да си купят място за 1,10 лева на кв. метър
31 май 2015 13:16,
185
Започва събарянето на ромските къщи в Гърмен
Снимка: Булфото

Рано тази сутрин съвместни екипи на различни институции влязоха в ромската маха в Гърмен, за да проверят условията им на живот и законността на къщите им.

Вчера след поредната среща на властта в Гърмен днес представители на ДНСК, Регионалната здравна инспекция, НАП и регионалният образователен инспекторат влязоха в квартал "Кремиковци”. Веднага след неочакваната визита част от ромите започнаха да изнасят багажа си, пише Нова телевизия.

Още по темата

Проверката установи, че законните къщи са едва 24. Ултиматумът на властта е ромите доброволно да съборят постройките си, иначе багерите влизат и те ще трябва да платят за работата им. От утре пък в Община Гърмен всеки жител на ромската махала може да закупи мястото си за 1,10 лева на квадратен метър.

Междувременно часове след кражбата в местната църква нападнатият свещеник дядо Георги заяви, че не се сърди на похитителите си. Проверките в ромската махала продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
До 144 преди 8 години
До АнонименТой Бог/ако го има /си ни наказва всички...Но е много лошо да се кълне,защото се връща.А и аз може да остана без покрив, ако не си платя наема,но затова търпя и работя и плащам, и наем , и данъци.Заплащам с нерви и стрес, с лишения.Затова се стягайте и работете и не се оплаквайте , че имате деца, които не можете да гледате.И аз искам голямо семейство,но и това отлагам,защото...Няма как да разберете защо отлагам!Детето иска възпитание,образование,сигурност и .н.Неща непонятни за вас
99
0
 
6
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
До кали станковаДа са си купили земя там да са строили. Да са завършили у-ще и да са си намерили работа, да си плащат наем и да живеят като нас. Или пък да си купят жилище на изплащане. Не съм ги бил по главата да правят по 20 деца, да са мислили преди да ги направят че няма къде да живеят.
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера седнахме в кръчмата и си поръчахме по един ром без мезе . Това как ви звучи . Рома е напитка , а не човек .
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 139:и аз харесвам роботи,но в човешките взаимоотношения има още нещо.
96
4
 
20
 
! Отговори
край преди 8 години
Който казва че от ромите нищо не става - му предлагам да се хване на работа в чистотата, да реди павета или да работи асфалтиране. Ромте не са страшни и не са голям проблем ако ние българите имаме СИЛНА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. Българската земя може да изхранва 15млн. а в момента деца ровят по кофите за хляб или просят по кръстовищата. ТРУД РЕД И ОБРАЗОВАНИЕ и проблеми няма.
95
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роми в света-12млн,българи-6 млн.
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен САЩ и евреите искат да разтребат терена от нас.
93
5
 
1
 
! Отговори
odessa преди 8 години
niama da se plaschisch, v nato si.
92
6
 
3
 
! Отговори
odessa преди 8 години
russland za vas niama da si mradne i prysta veche predateli.8
91
6
 
11
 
! Отговори
абе троловете преди 8 години
до АтакистИ като ги изселят у вас ли да ги пратят? Въпроса не е къде ще живеят, въпроса е да се спазват законите навсякъде и от всички!
90
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ отказват да ограничат до максимум 2 мандата за кмет, депутат или министър за да спре корупцията и купуването на гласове. Бойко Борисов нямаше как да е повече на висша длъжност. Също и Плевнелиев, Станишев, Местан и Фандъкова.
89
33
 
9
 
! Отговори
Край преди 8 години
Българите оставихме къщите по селата да се саморазпаднат. Това трябва да е забранеено - имаш ли имот трябва да си длъжен да го поддържаш. Тези къщи трябва да се заселят с роми. Ромите трябва да се оземлят и да станат земеделци и скотовъдци. Който обаче барне чуждо законът трябва да го наказва жестоко. Теия дето предлагат ромите да живеят под наем - първо те да дадат имот на роми под наем.
88
29
 
5
 
! Отговори
Край преди 8 години
Бедните хора /роми и българи и турци/ също трябва да имат къде да се подслонят. Не само земята трябва да е ефтина в тези общини а и режима за строителство трябва да се опрости. В момента и българин законно не може да си посрои къща ако няма едни 50-80 хил. лева. Преди още да си направил първа копка ще ти фръкнат за разни хартии 7-8 хил. лева. Българите масово разполагат със стари необитаеми къщи по селата - трябва да бъдат принудени от общинните с високи данъци и задължения да ги поддържат
87
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
крайно време е римляните да се възползват от традициите си и да хванат пътя към други земи. нека и там малко поживеят! нали са чергарско племе...
86
1
 
40
 
! Отговори
Neicho преди 8 години
Аз искам съшо да купя на тази цена, дали ще ми продадът на мен тези декари а? Не - защото съм Българин ! Да е.......и държавата
85
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ци*ански катуни, покрити с черти, над които са монтирани сателитни чинии цъфнаха днес на площада в размирен Гърмен, българите, избраха уникален начин на мирен протест, пресъздавайки ромската действителност. Имат си къщи, но нищо не плащат.Българите артистично се разположиха в новите си домове и ще стоят там, докато не се реши проблемът им с ромското население.
84
2
 
21
 
! Отговори
Neicho преди 8 години
Това че властта се намеси най-накрая е добре, макар и защото са наясно че на изборите ГРОБ си отиват от властта. Но да се продава на тези цени това означава,че не подарък а ми купен вот се нарича това ! КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ 2015Г. ВЕЧЕ СА КУПЕНИ ОТ ГЕРБ !
83
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си българин кмета ти иска рушвет или десетки хиляди евро или ти отказва имота, но ако си пром кмета ти дава на народна цена от 500 лева и цялата фамилия гласува после на изборите.
82
1
 
55
 
! Отговори
Трайчо Трайков преди 8 години
Продават земята българска за един лев, за да не кажат после, че са я подарили. А то всъщност си е подарък. А вие блъскайте до откат да плащате за по хиляда лева квадрата.
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
село Гърмен е на 150 километра от София и единствения му плюс е, че е на 60 километра от бреговата ивица на Гръцкото море!Важно е местоположението то определя цената!