Държавата умува: Къде да живеят гърменските роми?

Няколко дни там ще такат масирани проверки на институциите
1 юни 2015 13:15,
235
Държавата умува: Къде да живеят гърменските роми?
Снимка: Булфото, ахрив

След края на проверките в община Гърмен ще бъде решено къде да настанят ромите, които са останали без домове, каза за "Фокус" Минка Капитанова, кмет на община Гърмен.

Още по темата

По думите й, за да започне търсенето на нови жилища за ромите, проверките трябва да приключат. След което ще се проведат разговори с всички институции, както и с представители на агенция "Социално подпомагане", за да се види какво може да се направи и какви действия да бъдат предприети. 

Освен масираните проверки на институциите, които ще продължат няколко дни, създадения по настояване на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова щаб ще търси подходяща сграда за временно настаняване на останалите без жилища ромски семейства.

Възможността към момента е те да бъдат преместени в сградите на някои от старите училища, които са закрити.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
kk преди 8 години
Nqkoi misli li kade jiveqt Balgarite i drugite etnosi ,6tom mogat da se plodqt katoo zaizi trqbva da mogat i jili6ta da si usigurqvat i za6to se dopuska da rajdat na po 13 gd tova ne e li podsadno.Ako az naprimer spq s maloletna 6te me oko6arqt vednaga i taka e redno no za tqh qvno zakonite ne vajat.
70
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жилища има, колкото искаш, за всички. Толкова много се дават под наем, но тъмните не са свикнали да плащат, те искат на готово. Защо аз да плащам наем а те не?!?!!?
69
11
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТА И КЪСМЕТА преди 8 години
ПРЕДСТАВЯМ СИ НЯКОЙ ОТ СНИМКАТА ДА ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ В ГЕРМАНИЯ ,ДА ПОРАБОТИ ,ДА СПЕСТИ ЗА ЕДНА ГОДИНА ПАРИЧКИ ,ДА СИ КУПИ ЕДНО ГОТИНО БМВ И ДА СЕ ВЪРНЕ ,НО САМО ЗА ПОЧИВКА ЗА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1 СЕДМИЦА В ГЪРМЕН ! ДА ВИДИ БАЙ ИВАН И ДА МУ КАЖЕ ,ЕЕЕЙ БАЙ ИВАНЕ ,ЕЛА ДА ТЕ ПОЧЕРПЯ ЕДНА БИРА ВЕ ! НА БАЙ ИВАН ЩЕ МУ СЕ ПРЪСНАТ ЗЪРКЕЛИТЕ ОТ ЗАВИСТ !
68
9
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТА И КЪСМЕТА преди 8 години
АКО ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД ,АКО ГИ ПРАТИТЕ В РУСИЯ ПУТИН ЩЕ ГИ ПРАТИ КАТО "ДОБРОВОЛЦИ" ДА ВОЮВАТ НА СТРАНАТА НА ПРОРУСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ В УКРАЙНА ! ПО ДОБРЕ ГИ ПРАТЕТЕ ТУК ПРИ МЕН В ГЕРМАНИЯ ! ТЕ И САМИ БИХА ДОШЛИ ПРИ МЕНЕ БЕЗ ДА ЧАКАТ ВИЕ ДА МИ ГИ ПРАЩАТЕ ,НО НЯМАТ ПАРИ ЗА БИЛЕТИ !
67
3
 
8
 
! Отговори
Гамизофф преди 8 години
А откъде са дошли тези мили добрички роми? От космоса ли, или са се раждали по горите? Не! Изпратил ни ги е Путин!
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо руснаците не прежалят някое парче земя в далечен Сибир?Идеално ще е за всички роми от Европа.Там могат да се мешат и да се плодят до безкрай.Важно е да не напускат територията си, с изключение на екскурзии до родна Индия.Няма на света град или село,съставено изцяло от роми.Как ще живеят без да крадат,обречени са.*** не могат без гостоприемник.
65
1
 
22
 
! Отговори
Как къде? преди 8 години
Ловеч, Белене, Скравена. Бой и чукане на камъни до пълна интеграция (или дезинтеграция - кой както предпочита).
64
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой някога разтревожил ли се е къде да живеят безимотните българи?
63
0
 
12
 
! Отговори
ааа преди 8 години
В Народното сьбрание,и на Дондуков 2,най-подходящо е...
62
1
 
26
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Какво има да умуват? Всички в сараите на ДПС!
61
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги върнем откъдето са дошли в майка Индия само че там ще им се наложи да работят ако искат пари и няма да има Детски и други социални екстри а пък ако крадат по нивите там убиват който краде!
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лидерите им да умуват
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как къде и какво още умуват? В Игнатиево, разбира се! Там са палатите на крадливите - нека идат там и да си живеят мирно, дружно и делят по братски. И тея и онея се хранят от нашите пари... Поне да са на едно място
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те имали ли са точно там домове?!
57
0
 
16
 
! Отговори
Fani преди 8 години
Ako им дадат да живеят в едно голямо училище и не им се намалят детските добавки, те ще започнат още повече да се плодят.Нужен е закон за ограничаване на раждаемостта при бедните.
56
0
 
4
 
! Отговори
zdr до 47,62 преди 8 години
До АнонименНе срами траките !Това е народ с богата култура и голяма част от Балканския полуостров носи името им.Възможно ли е да не си имал късмета да познаваш прабабите си,но те да са ти разказвали други неща!!!Ниска топка му казват на това......
55
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма къде да живея и щом може да си купя общинска земя по ле и двайсе за кв.метър още утре ще си подам документите в общината.Ако ми откажат ще стачкувам под кабинета на кмета.
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги настанят при Меглена Кунева, защото тя, като вярна глобалистка, се застъпва само за турци и роми, не и за българи!
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На някои от жителите в гетото на Гърмен са им издадени лични карти и няма да се сетите каква адресна регистрация е отбелязана-Урегулиран парцел!!!???По-голямо безумие не съм чувал.И така,българи,изберете си едно хубаво местенце,опънете палатката и шапка на тояга.В Абсурдистан всичко е възможно.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 62 не виждам нищо странно в исказването на 43 и моят прадядо е умрял в годината в която съм се родил, имам го записан на късет, в селото край Ббошево, е нямало жив турчин и той говори за българи, но я *** по Кърджали да видиш колко турци има... на 62 прабабите му са живели сред компактно българско население - очевидно е.