Гърмен протестира следобед, полицията – бди

Отправен е призив да се включат хора от цялата страна
Обновена: 2 юни 2015 08:48 | 2 юни 2015 08:33,
72
Гърмен протестира следобед, полицията – бди
Полиция е изпратена в Гърмен. Снимка: bTV

Жителите на Гърмен излизат довечера на най-големия досега протест срещу незаконно заселилото се ромско население там и очакват на него да се съберат най-малко 10 000 души.

Отправен е призив към протеста да се включат хора от цялата страна. Очакват се рокери и футболни агитки, което пък наложи в района спешно да бъде изпратена повече полиция, за да не се стигне до сблъсъци.

Още по темата

Жителите на Гърмен настояват ромското население, заселило се в района да напусне, а незаконните им къщи да бъдат съборени.

Общината реши да даде възможност ромите да купят за 1,10 лева на квадратен метър и узаконят земята и постройките си, за да не се стига до наказателна акция.

Проверката установи, че законните ромски къщи са едва 24.

Хората от Гърмен обаче не са съгласни с това и се заканват да протестират, докато исканията им не бъдат изпълнени.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
докато това правителство е сбирщина от различно мислещи и различно виждащи ГЕРБ,РБ,ПФ,АБВ и др. оправия нема - разделяй и владей още е на мода сред политиците.всичко е изкуство на политиката.щом в парламента изхвърчат искри на омраза последствията са видими.трябва да се намери алтернатива без компромиси закона еднакъв за всички в БГ.
35
0
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Полицията в България "бди" само, като си извадиш портфейла , през останалото време СПИ!Журналята, разходете се в който и да е наш град и бройте полицаите, които ще срещнете да патрулират( не да мухат банички). След това идете в западноевропейска държава с приблизително същия брой полицаи на глава от населението (дори по-малък) и направете същото, за да направите разлика къде полицията бди и къде спи!
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой продава българската земя на ромите по 1.10. Този явно не е българин.
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичкото манхал да напусне до вечерта територията на България. тук сте нежелани!кой остане - в реката.
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултати има когато се действа, а не с протести.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ei,niama li da stane voina bre kraino vreme e....da povouvame malko kvo tolkova ...
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К'ви полицаи пазят в Гърмен, бе :))))))???Хахахаха, една банда от дебели ушеви, които при най-малкия намек за щурм към редиците им биха напълнили гащите си. :) Просто са станали мързеливи и уядени, защото българският народ им го позволи. :) Свели глави и приемащи да ги тъпчат (где слънцето не свети) ден и нощ, от депутати, униформени и престъпници от всякакви калибри.
29
0
 
53
 
! Отговори
дано преди 8 години
Абе ей,еничаир,стига сте трили мненията на хората бе! Имаше толкова много мнения тук-поне над 50-сега останали едва 36.А итя дето писаха, че полицията трябва да си вади заплатите, като защитава хората от кражби и незаконно строителство, а не да защитава престъпниците! Не ви харесва тая истина ли?
28
0
 
44
 
! Отговори
4 преди 8 години
Най-добре вместо да карат полицията да "бди" - да им дадат картбланш да си използват оръжието и да разчистят тая *** от Гърмен!!!
27
0
 
52
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Протеста трябва да се премести пред парламента и на жълтите павета ,щото там е проблема и там е решението.
26
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3000 двуноги ...ммм...'социално-слаби'..живеят в 24 'законни къщи', върху ЧУЖДА частна и общинска земя, на улица 'Извън Регулацията', която даже няма и номера??? И вече е решено да се продава 'на търг', ама по фиксирана цена, на определени 'купувачи (без грам законен доход) ЧУЖДА ЗЕМЯ? Тези политици с огъня ли си играят и не разбират ли докъде ще я докараме след има-няма 1-2 месеца?
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46Прав си, защо да се заселват в Гърмен - по добре е близо до теб. Пиши си адреса. Пък като се заселят земята около теб няма да струва и лев за кв.метър
24
0
 
84
 
! Отговори
статистиката и ние преди 8 години
345 г. Индия изселва ромите; 680 г. Египет ги гони; 9-12 век арабите ги прогонват; 1240 г. Монголия ги прави роби; 1496 г. немците ги наричат 'шпиони'; 1450 г. Молдова ги обявява за роби; 1653 г. Франция ги прогонва като носители на зарази; 1749 г. Испания ги вкарва в трудови лагери; 1760 г. Австрия им забранява да имат коне и ги задължава да се заселят и работят; 19 век Англия и Америка им забраняват да влизат в страните им; 1896 г. Норвегия отнема децата им. В 2015г. България им подарява земя?
23
0
 
27
 
! Отговори
-_-_-_- преди 8 години
Когато имаме нужда от тях политиците се окриват,когато те имат нужда от нас ние ги подкрепяме! Подкрепяйте си ги още. Моя глас няма да изчезне както винаги в мъглата!!!
22
0
 
83
 
! Отговори
ГЕОРГИ преди 8 години
КАКВИ КВАДРАТИ,КАКВИ ЛЕВ И ДЕСЕТ ,КАКВИ 5 ЛЕВА!?!?!?!? ТАЗИ ЗЕМЯ Е НАША,ДО ВСЯКО ЕДИН КВАДРАТ! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!!
21
0
 
75
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Т.е държавата предлага нелегалните къщи да станат легални за левче на квадрат - за 600лв легална къща. И това означава, че тия нелегално настанените ще си останат сега обаче легално и проблема няма да се реши. Хитро, умно и достатъчно за бесилка!
20
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това с 'търга' е очевАдно доказателство как (не)функционира корумпираното жалко подобие на държава и как политиците ЯВНО не зачитат законите, независимо дали са бсп, герб, дпс и т.н. така се постъпва с всички търгове и обществени поръчки - предварително се знае кой ще спечели и всичко е про-форма. този път обаче управляващите са изключително изнаглели, за да не се свенят да го говорят открито по телевизията. Хем е търг, хем с фиксирана цена, хем обясняваш кой ще купи. За автомат плачат някои!
19
0
 
54
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Как така се обявява търг за земя за 1.10, а се придава на определени хора? Това е дискриминация и хората от Гърмен трябва да се явят на търга и да могат да си купят тази земя,не само ромите от квартала.
18
2
 
40
 
! Отговори
до us army преди 8 години
същото е било по време на 'осмаско', както сега. формално присъствие на държава, само на хартия, която се активизира само когато трябва да пребие, заколи или осъди някой честен протестиращ човечец. иначе държавата си е затваряла очите за явните издевателства по селата. накрая хората взели сопите. а през комунизма пак нямаше държава, имаше само ограда да държи телетата в обора. не узреем ли като общество сами да си поискаме и да си направим държава, няма оправия, на онези горе не им пука.
17
0
 
17
 
! Отговори
знайко преди 8 години
при такава цена на квадратен метър, сто процента там ще бъде Сашо Томов.а не е исключено и Тодар Батков да е също там за това ще има фенове