Общината да осигури жилища на хората с незаконни къщи!

Експерт: Постройките в Гърмен трябваше да се премахнат през 2014 г.
3 юни 2015 14:27,
79
Общината да осигури жилища на хората с незаконни къщи!
Снимка: bgonair.bg

Общинската администрация да осигури алтернативни жилища на собствениците на незаконните къщи, заяви в ефира на телевизия България Он Ер бившият директор на ДНСК арх. Николай Христов.

Незаконните постройки в Гърмен трябваше да бъдат премахнати още през 2014 г., но местната администрация нямаше възможност да предостави алтернативни жилища на хората и затова разрушаването им беше отложено, коментира арх. Николай Христов.

Още по темата

Според законодателството на ЕС всеки гражданин има право на подслон и държавата ни вече веднъж е глобявана за принудително отнемане на това право, поясни Христов. По думите му е започнала процедура по нов устройствен план, който предвижда на ромите да се предоставят нови имоти на по-ниски цени, където да си построят нови жилища.

Той подчерта, че изход от ситуацията е вкарването в експлоатация на подготвяния устройствен план, което зависи от държавата и Общинската администрацията.

Това лято се очаква да се намерят постоянни жилища за хората от Аспарухово, чиито незаконни къщи бяха разрушени от наводнението миналата година. До момента те живеят в Общински центрове и Центрове за временно настаняване, заяви кметът на район Аспарухово във Варна Йордан Николов. По думите му в района има само 100 общински жилища, а броят на подадените молби е 400.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
аожо преди 8 години
като им дават безплатно жилище да им дадат и по една нива, и да им спрат социалните
57
0
 
7
 
! Отговори
Typiri преди 8 години
И аз съм като 64 едно безплатно жилище няма ли ?или само за *** ?
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ СЪЩО НЯМАМ ЖИЛИЩЕ И ЖИВЕЯ ПОД НАЕМ! НЯКОЙ ЗАПОЗНАТ ЛИ Е КЪДЕ СЕ ПОДАВАТ МОЛБИТЕ ЗА БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА. ИСКАМ И АЗ
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
искам и аз държавта да ми осигури жилище... на жълтите павета срещу парламента, да им се радвам на тиквите всеки ден и да си изхвълям *** върху тях през прозореца
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
историята с блок 20 в Ямбол е показателен до къде ще доведе настаняването на ромите в общински жилища.След време ще трябва да се събарят.
53
0
 
11
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Възмутителен е, но е прав. Щом държавата не е направила нищо с години за да премахне тия незаконни постройки, това се нарича мълчаливо съгласие. Сега прокуратурата да дири бившите кметове, които са бездействали и или в пандиза или да осигурят жилища на електората си.
52
0
 
35
 
! Отговори
Соня преди 8 години
Значи, ако спра да плащам данъци, ток, вода и стана безработна, ще ми дадат безплатно жилище?
51
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя знае ли колко българи нямат дом? Но за тях не е сигурно чии електорат са.
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като бивш директор на Дирекция за национален строителен контрол може би той е дал акъл на ромите как да си сглобят барака временно незаконно.
49
0
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
А защо общината не осигурява жилища на бедстващи българи? Колко пъти дават по TV самотни многодетни майки, бащи, които гледат децата си сами и нямат работа, живеят в мизерия. Но виж за *** общината ТРЯБВА да се погрижи.....
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Значи хем се оплакваме, че няма работа, а когато някой предложи някаква добра идея всички се опълчват.Строежите на нови жилища ще открие много нови работни места и безработицата рязко ще спадне."Надявам се, че се шегуваш, защото в противен случай си куку.
47
0
 
9
 
! Отговори
Odnokalsssniki преди 8 години
Руснаците имат един много хубав лаф - " Mы поставим вам с лицами в земле " ! Ta така за "нашите" политици и нагляри като тоя !
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За бога пратя не си плащайте данъците, докато не въведат строителни войски........
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в Бълггарската конституция пише че всеки гражданин е длъжен да си плаща данъците, вкляючителон и за жилище, а тя предхожд европейската, много ми е любопитон като не я спазват - сиреч са престъпници - как така ще им се дават полубезплатни жилища. ИЗлиза ъче утер аз мога да спра да плащам данъци и дъраваат е длъжна да ми го опрости? то в случая и с гърция май така излиза....
44
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като повечето европейски градове са пълни с бездомници,които спят на улицата,как точно се спазва тая директива за покрив над главата.Всеки * е живял някъде преди да се премести.Вярно е,че при тях раждаемостта е голяма,но на кое българско семейство дават безплатно по-голямо жилище ако има повече деца.Има махали с ток и вода,но те не плащат.Сложиха ги в блокове-разкостиха ги.Е арх.Христов какво да ги правим А?
43
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи хем се оплакваме, че няма работа, а когато някой предложи някаква добра идея всички се опълчват. Строежите на нови жилища ще открие много нови работни места и безработицата рязко ще спадне.
42
0
 
30
 
! Отговори
CC преди 8 години
Ааа няма такъв пиниз драги ми господинчо. И аз искам безплатна къща тогава!! Спирам данъците
41
0
 
45
 
! Отговори
Koko преди 8 години
Значи аз мога да бачкам от рано сутрин до късно вечер и да изпращам жилище, да успявам с триста зора да изгледам едно дете, което на практика расте без баща, да си плащам данъците, а хората на които плащам данъци да купуват на мързеливите, раждащи деца обзаведени жилища и да ми обесняват че това е нормално. Никакви данъци, бомби ще купувам.
40
13
 
1
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Xora,sprete da zavizdate!Rabotete i kupuvajte si zilishta!Sega izgodni krediti ima bol.A na tezi xora da davat nov stroez,i da ima vytre sichko!Taka trebe da byde,nali sme Europa!
39
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесна идея. Ако започнат да строят нови къщи за ромите, от една страна ще има работа за българите, от друга страна и ромите ще са доволни.