Роми наемат руси българки за крадли, учат ги

В редиците на джебчийките се вливали безработни
Обновена: 4 юни 2015 08:31 | 4 юни 2015 08:23, Веселина Йорданова
31
Роми наемат руси българки за крадли, учат ги
Снимка: Dnes.bg

Ромските кланове, които се изхранват с джебчийство в България и в чужбина, наемат руси българки и ги обучават да крадат, обясняват пред "Монитор" столични полицаи, които се занимават с разследването и залавянето на крадлите.

От началото на годината те попадали на български млади момичета, които били залавяни по моловете по подозрение, че са задигнали някой телефон или портмоне от дамска чанта.

Още по темата
Последният случай е от търговския център на бул. "Стамболийски", където млада жена заловила две крадли, за които смятала, че са й задигнали скъпия телефон.

"Отидохме на мястото и там наистина имаше две момичета, които бяха облечени съвсем нормално и не се отличаваха по нищо от останалите посетители на мола. Жертвата беше убедена, че едното от тях й е взело телефона. За това потвърди и продавачката. Нито в едната, нито в другата обаче го намерихме", обясниха криминалистите. Въпреки това момичетата били отведени за разпит и разпознаване в районното управление.

Там и други жертви потвърдили, че когато са им изчезвали нещата, са виждали двете българки, но после нищо не било намирано у тях. Според разследващите момичетата били използвани за атака "на първа линия". Те набелязвали жертвата си и започвали да обикалят с нея по магазините, докато не дойде удобния момент, за да действат.

Никой не ги подозирал, защото нямали типичните черти на престъпниците от този контингент. След като вземат каквото им трябва, те си го предават една на друга, а след това плячката отива у някоя от ромките, които ги наглеждат отстрани. Поради тази причина и откраднатото не било намирано.

"Колкото и хубаво да обличат циганките, каквито и прически да им правят, те пак се познават. Имат характерни белези. Много от тях най-малкото не са свикнали да ходят на високи обувки. Нашите служители и охранителите имат набито око и ги разпознават. Това не е трудно и за обикновените посетители на магазините", обясняват разследващите.

Поради тази причина от известно време в редиците на джебчийките започнали да се вливат безработни млади българки, които били обучавани с месеци, докато придобият ловкостта на ромките. Според оперативни данни те получавали процент от откраднатото за деня. Така тяхната надница не падала под 50 лева. Условието било да не са на повече от 25 години, но и да не са по-малки от 18-годишна възраст.

Според експертите в бранша тези години били най-подходящи за обучение на тъкмо прохождащите в занаята момичета. Ромките се обучавали още от малки деца, за разлика от тях българките били по-схватливи и можело дори след като са навършили пълнолетие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ромикражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, къде са крумовите закони, ех...
20
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ili brasnarsko noj4e,opanato prez sredata na 4antata,
19
0
 
8
 
! Отговори
коки преди 8 години
слагаш малко взривно вещество и гледаш сиира засега още нямам късмет да го изпробвам но ходя по моловете с надежда някой да остане без ръка или око От тия гадове това е спасението
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изрусени са с водач на Барселонската аерогара,причакват във влакчето,като ги напцуваш на български след блъсканица по тяхна инициатива се изпускат на български,а в някои случаи оглеждат пътниците в метро и в друг транспорт като се опитват да говорят на развален руски като от малцинствата и републиките,но от блатния и зика не разбират и си личат-100% са,там и наоколо по Перинеиите до Париж и в разни разклонения,баронът им спи на най-високия клон.
17
0
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Системата е болна, ама всеки си прави пас. Робството продължава...
16
0
 
4
 
! Отговори
az преди 8 години
am te romite sa zavinagi nevinni.....
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разните програми "Административен капацитет" за обучение на младите хора ряпа да ядат!!! Спокойно могат да "гушнат" пари по проектите "Аз мога" и "Аз мога повече"!
14
0
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Ромките се обучавали още от малки деца, за разлика от тях българките били по-схватливи и можело дори след като са навършили пълнолетие.Аууууууууу---- расизъм!!!!!!
13
1
 
8
 
! Отговори
Веселина Йорданова преди 8 години
Е голяма фантазия има авторката, спор няма за това, сигурен съм, че поне 80% от това което се твърди, че е казано от посочените лица е измислица на авторката. Българки джепчийки има от мнооого време, както сутеньори и *** и какво ли още не.Просто авторката е гонела норматив за брой написани материали явно. Аман от посредствени журналисти.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми се иска да правя негативни интерпретации ,но случващото е ужасяващо.Можем да говорим не за проблеми,а за възел от проблеми,който не трябва да бъде разплитан,а разсечен
11
1
 
6
 
! Отговори
Х преди 8 години
НАЕМАТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ СВЪРЖАТ С БЮРОТО ПО ТРУДА!В БАЛГАРИЯ БЕЗРАБОТИЦА НЯМА ДА ОСТАНЕ!А ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДАГИ ПРЕИМЕНУВАТ НА ПАРИЦИЯ И ДА СА НЕЩО КАТО ДАНАЧНИ ЗА ЖЕБЧИИТЕ!
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 13Езикът да ти изсъхне дано, а също и ръчичката, с която си написал(а) тази гадост!Махай се от България, нищожество!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С други думи - потвърждава се причината за високата престъпност в България. БЕЗНАКАЗАНОСТ, а не етническа принадлежност. Надявам се джурналята и господата политици най сетне да загреят!
8
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното доказателство, че масата от млади българки не искат да работят, ако може да се прави сек* за пари, ако може да се краде или нещо друго интересчийско, 100% любимата им музика е чалга. Защо ли?!
7
10
 
9
 
! Отговори
Рус българин преди 8 години
А мъже наемат ли и колко плащат?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
chudia se da se smeia li ili da placha. dokyde go dokarahme.
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромките се обучавали още от малки деца, за разлика от тях българките били по-схватливи
4
0
 
34
 
! Отговори
rusi преди 8 години
Това с русите българки се прилага най-малко от 15 години във Варна. Пред катедралата във Варна преди 20 години една *а ми дръпна чантата, не можа да я откъсне, хукна и видях "ВЕРИГАТА"- на 10 метра един дебел стар *н и мага с ръка и бяга нагоре, оттама цала верига *а, жени на по 10 метра- хукнаха.И в автобусите е същотот; виждма ги как се качват "групово' и се "РАЗПРЕДЕЛЯТ "по селия автобус- седнали, прави... но ПОГЛЕДЪТ им е ОСОБЕН!! Руси или чернооки, наблюдавайте ОЧИТЕ им!!!
3
0
 
37
 
! Отговори
Буаааахахахаа преди 8 години
Следващата стъпка ще е да вземат и да ги осигуряват .
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соске, бе?!