Фирмата, наела полигона в Анево, е свързана с Челопечене

Искала да прави завод за утилизация край Сливен през 2012 г.
7 юни 2015 08:47, Анисия Иванова
21
Фирмата, наела полигона в Анево, е свързана с Челопечене
Снимка, архив Булфото

"Алгънс" ЕООД е българска, а не американска фирма. Тя е наела полигона край Анево и вероятно тя е организирала изпитанията на фаталните гранати, съобщава "24 часа"

Фирмата е собственост на Александър Димитров. От 2013 г. тя притежава лиценз за търговия с оръжие и боеприпаси, издаден от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и въэншнотърговска дейност.

Още по темата

През 2012 г. името на "Алгънс" ЕООД бе свързано със скандал в Сливен заради намерението на фирмата да изгради предприятие за утилизация край града. Въпреки разрешителното от Министерството на околната среда и водите, заради протестите на обществеността фирмата се отказа от идеята.

Друга фирма на Александър Димитров - "Алма-Д" ЕООД, нашумя около взривовете във военните складове край Челопечене през 2008 г. Тя бе една от 17-те фирми, изкупували скрап от поделението. Тогава се появи информация, че фирмата е свързана със Златко Иванов-Баретата, които той веднага отрече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
32
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Това чака всички които имат намерение да помагат на фашистка Украйна.
11
8
 
33
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
мноо добре са се утелизирали американците, дайте повечко материял !
10
10
 
47
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
В ерата на Мутрата , няма нищо случайно !Военната мафия обезврежда , трепе хора , че и американци !Между впрочем , те какво правят там?А тоя А.Димитров , защо не е в пандиза , а Борисов ?И Цветанов гледам не е , какво става бе Борисов ?Ти ли ще стигнеш румънците ....***!
9
8
 
42
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Що не се събраха всичките, които ги бъркат тези каши - даващите лицензи, канещите търговци на оръжие, фирмаджиите с мутренски произход и слепите политици и да се гръмнат заедно! Може ли тази явно нефелна фирма все още да има лиценз? Колко души трябва да загинат още? И как магнолията свенливо се прави че не чува и не вижда?
8
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vsichko pisano do tuk sa gluposti. Interesuva me 1. Orajeinata mafia kak poluchi licenz ? Ot koe pravitelstvo ?2. Za kogo beshe prednaznacheno orajieto koeto amerikancite doidoha da izprobvat. Ako e za islamska darjava . prezident i mremier - nezbavna ostavka i reshetki. Samo taka balgarskia narod shte si razchisti patia kam po-normalen jivot
7
8
 
48
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 8 години
Нашите т.н. бизнесмени са 90 % назначени капиталисти или престъпници . Навсякъде по света има мошеници , но примерно около 10 % . При това положение няма как да чакаме светлото бъдеще , което ни обещават от БСП .
6
9
 
56
 
! Отговори
Българина преди 8 години
Очевидно американеца е бил нает да покаже как се утилизира руски снаряд. Очевидно е че фирмата е предателска за България. Щеше да наеме други 100 нещастни хорица за 300лв и да утилизират българското и малкото оръжие останало в България. След което ще купим американско. Всичсо е предателски схеми. Обесени трябва да има ! Само тогава ще ги е страх властимащите че може да са следващите ако не слушат народа
5
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропаднала " демократична евро-атлантическа държава"
4
10
 
49
 
! Отговори
Случки от живота преди 8 години
Така преди години 1996г. Мой познат Си беше купил български автомат в калибър 7.62х39мм. Купил и патрони на родно производство... При стрелба по мишена автомата се пръска в близост до затвора. След експертиза се оказа че патроните са снаредени с артелерийски барут(метателният заряд) от утилизирани снаряди. Той ги осъди и му платиха 10 000 хил. Та мисълта ми е че дефектна граната на която детонатора е сработил преждевременно.
3
12
 
65
 
! Отговори
нн преди 8 години
Фирмата не е важна. Манипулират ни много хитро. Важно е, какво правят там американски граждани? Какво са намислили да правят с руската техника? Сигурно имаме стотици хиляди РПГ боеприпаси? Каква гадост са намислили? Какво е отношението на правителството ни? В какво се е забъркало и какви ги бърка в момента? Фактът че министъра знае какво става в Анево, показва връзка. Въпроси, въпроси, без ясни отговори.
2
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както гледам всичко случващо се ,ми прилича какт навързани свински черва .
1
9
 
64
 
! Отговори
Алгънс 2015 преди 8 години
Елате да избухнем заедно .