"Видеорегистратори" дебнат отвсякъде!

Всеки ще може да си вземе безплатна камера и да снима нарушителите
Обновена: 9 юни 2015 14:04 | 9 юни 2015 11:15,
89
"Видеорегистратори" дебнат отвсякъде!
Снимка: Facebook

От днес всеки ще може да лови нарушители на пътя. Гражданските "полицаи" ще се наричат видеорегистратори, а всеки, който иска, може да получи своята камера безплатно от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Кандидат-катаджията само трябва да се регистрира и след това да публикува между 3 и 5 видеоклипа във Facebook страницата "Шофирай с камера".

Затова от днес шансът да бъдем заснети, ако отнемам чуждото предимство или изпреварим неправилно, става все по-голям.

След като клипът бъде качен в социалната мрежа, от Асоциацията на пострадалите при катастрофи ще се погрижат той да стигне и до Пътна полиция, пише Нова телевизия.

Идеята на организаторите на акцията е да разберем, че трябва да спазваме правилата, защото вече можем да бъдем заснети навсякъде и по всяко време. Как обаче ще ни глобят с качен клип във Facebook, все още не е ясно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
31
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ima u4astaci kadeto skorosta e ograni4ena do 50 bez vidima pri4ina,ta tam redovno si zalagat kamerite ,to ne mo4e da kara6 primerno izvan naseleno mqsto 10km s 50,samite znaci sa slojeni taka 4e da te dre6at ,a kolkoto do djigitite i da go snimat toi pak 6te se otarve
17
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ти правилника за движение по пътищата чел ли си го въобще? След като няма знаци за ограничения на скоростта с колко трябва да се движиш по първокласен път, а?"И с колко километра в час трябва да се движиш? Каква е минималната скорост, когато нямаш ограничения за скоростта? И всъщност дори когато "нямаш ограничения за скоростта", пак не можеш да се движиш с повече от 90км/ч.
16
4
 
35
 
! Отговори
face преди 8 години
До номер 3 , нищо не може да се направи ! Знам за такъв случай с написан акт и този дето се е влачил го обжалва .Изтъква че няма пари за по-мощна кола и че му се нарушава правото на свободно придвижване в ЕС и акта е отпаднал защото съдийката била евроатлантически настроена.
15
5
 
34
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Ти правилника за движение по пътищата чел ли си го въобще? След като няма знаци за ограничения на скоростта с колко трябва да се движиш по първокласен път, а?
14
2
 
56
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До БМВ Фен"Гадни мръсни доносници! Срам нямате, долни комунисти."Ето, че твоя калпава милост даде директен отговор защо България 25 години е в процес на свободно падане след падането на мнимия "комунизъм". Вместо да имаме обществена отговорност и национално съзнание (както всъщност повечето европейски народи), ние заплюхме всичко общо и държавно и издигнахме на пиедестал всяка възможност за частно кръшкане от законите и правилата на държавата с цел личен "просперитет" и облагодетелстване.
13
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де искате да карате бързо.Защо не отидете на някоя магистрала и не карате там.Защо се изрезвате като диви селяни в центъра на града или по пешеходните пътеки.Качвай се на Витиня там има много готина магистрала (може би и мантинела) дигни не 300 ами 50000 километра и отлитай.Защо пречите на нормалните да живеят нормално.В афганистан също няма ограничение за макс скорост.Додете си там пък си карайте никой нищо няма да ви прави.
12
0
 
63
 
! Отговори
az преди 8 години
Каква е тази глупост. Преди месец един сам се беше снимал с 200 по магистралата. КАТ го намериха и казаха и нищо не можем да направим.
11
0
 
37
 
! Отговори
гост преди 8 години
хехехе браво!
10
1
 
52
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
"Прав е колегата (3) с коментара по- долу. Тези които се влачат по пътя, правят километрични колони след тях и по този начин ни карат да нарушаваме правилника като ги изпреварваме рисково, какво да ги правим? Трябва да има санкции и за тях."Ами снимай го как кара с 50км и го прати в полицията. Те най-вероятно ще го глобят за това, че прави задръстване и пречи на движението.
9
0
 
53
 
! Отговори
Цанко преди 8 години
И как ще се наказва по тези камери ?
8
22
 
48
 
! Отговори
дури преди 8 години
Прав е колегата (3) с коментара по- долу. Тези които се влачат по пътя, правят километрични колони след тях и по този начин ни карат да нарушаваме правилника като ги изпреварваме рисково, какво да ги правим? Трябва да има санкции и за тях.
7
2
 
89
 
! Отговори
До БМВ Фен преди 8 години
"Няма нищо по-долно от това да злепоставяш сънародниците си, съгражданите си, съседите си."По-скоро няма нищо по-долно от това да караш с несъобразена скорост, да изпреварваш неправилно и да застрашаваш живота на сънародниците си, съгражданите си, съседите си.
6
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като заринат пътна полиция с клипове, те пък щото ще се трогнат, нали.
5
0
 
83
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Натопи пиян *** или го остави да прегази детето ти - ти какво би избрал? И не само пиян, а надрусан, джигит, и пр. Време е да се научим да спазваме собствените си закони!
4
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"А тия при ограничение 90 км карат с 50 км ,какво да ги правим ?"Освен на магистрала на друго място не знам да има ограничение за минимална скорост.
3
26
 
53
 
! Отговори
edikoisi преди 8 години
А тия при ограничение 90 км карат с 50 км ,какво да ги правим ?
2
77
 
39
 
! Отговори
БМВ Фен преди 8 години
Гадни мръсни доносници! Срам нямате, долни комунисти. Няма нищо по-долно от това да злепоставяш сънародниците си, съгражданите си, съседите си.
1
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ииии ... камерата е за временно ползване7 дни снимаш и после я връщашлошо няма, но това е малко като рекламна кампания на оная фирма от снимката по-горе