"Видеорегистратори" дебнат отвсякъде!

Всеки ще може да си вземе безплатна камера и да снима нарушителите
Обновена: 9 юни 2015 14:04 | 9 юни 2015 11:15,
89
"Видеорегистратори" дебнат отвсякъде!
Снимка: Facebook

От днес всеки ще може да лови нарушители на пътя. Гражданските "полицаи" ще се наричат видеорегистратори, а всеки, който иска, може да получи своята камера безплатно от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Кандидат-катаджията само трябва да се регистрира и след това да публикува между 3 и 5 видеоклипа във Facebook страницата "Шофирай с камера".

Затова от днес шансът да бъдем заснети, ако отнемам чуждото предимство или изпреварим неправилно, става все по-голям.

След като клипът бъде качен в социалната мрежа, от Асоциацията на пострадалите при катастрофи ще се погрижат той да стигне и до Пътна полиция, пише Нова телевизия.

Идеята на организаторите на акцията е да разберем, че трябва да спазваме правилата, защото вече можем да бъдем заснети навсякъде и по всяко време. Как обаче ще ни глобят с качен клип във Facebook, все още не е ясно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
32
 
! Отговори
Do Mario преди 8 години
Komisiata ot rodnini..zadalgitelno che tarsi polza..edva li go pravat ot lubov kam naroda
77
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BB ima idea da razturi KAT "nacha" firma che registrira KAT che li da minat kam DAI a ot komisiata-rodnini razdavat kameri..ako men me snimat che gi pobarkam v sada che i obechetenie che mi platat.Pitam ot kade sa parite za kamerite ili pak che se vzimat komisionni za tova che sme vredili nachi hora
76
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nikoi ne moge da bade sniman bez razrechenie..porednata nedomislica ..pitam zacho predi da se pravat che rabotat ot tazi rodninska komisia ne prochetoha malko zakona..ako nakoi nakogo osadi ot komisiata li che plachat
75
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дупките,кой ще ги снима а?Те също са предпоставка за ПТП.Дупките са също толкова опасни колко джигитите.Дупки такива
74
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номерът на автомобила не представлява "лични данни", колкото до снимането и дали ще се приемат снимките в съда, е отделен въпрос! ОБАЧЕ изпращачът също ще се покани за свидетел на нарушението и тогава сексът става пълен! Най-малкото ще се наложи разправия с въртележките на "прекрасната" ни съдебна система, което си е изпитание отвсякъде! Ако се съмнявате в казаното, можете да се запознаете с Административнопроцесуалния кодекс...
73
0
 
31
 
! Отговори
uli преди 8 години
:)))))turskite shofiori znaiat kak i kade da snimat v bg :)))))) bravo, komshi! davai novo video pak!!!
72
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Идеята е отлична..."------Еврика! Открихте топлата вода, бе. Просто вървим по стъпките на Русия. В Русия от повече от 10 години колите са снабдени с видеорегистратори.
71
0
 
37
 
! Отговори
SS преди 8 години
Вземам една камера монтирам и 3 лазера да виждам каде снима слагам я на рамото и ставам като Predator. Тръгвам на лов за джигити... мухаххахахахахаахха
70
1
 
34
 
! Отговори
vulva преди 8 години
nikoi niama da si mrudne prista da napravi nishto
69
1
 
35
 
! Отговори
Хер Флик преди 8 години
Не само на шоферите трябва да се раздават камери, ами и на пешеходците.
68
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като всеки ще снима и ще го носи в Съда,разтуряй незабавно ордите дебелогъзи рушветчии криещи се като лалугери, в трънки и глогинки, струващи милиарди на данъкоплатците. Другата *** в която всеки снима ,а резултат няма е територията на пияните *** .
67
2
 
41
 
! Отговори
b преди 8 години
Този материал няма как да се използва за налагане на наказание, тъй като не е годно веществено доказателствено средство.
66
5
 
51
 
! Отговори
АЗъ преди 8 години
Идеята е страхотна. Ще си взема такъв регистратор безплатно или не. Нека се обединим и да направим подписка или инициатива тези клипове да станат доказателствен материал. Ако това не го направи съда смятам, че ще се стигне до гражданска разправия така както в момента се издирват изгаврили се с Левски и двете изгаврили се с Иисус Христос. Заставам плътно зад инициативата. Браво!!!!!!
65
0
 
38
 
! Отговори
69 преди 8 години
До Анонимен-50Колега, прав си, ама донякъде. Ако си пътувал някъде "по запада", може би си транзитирал само по магистрала и не си виждал стръмни, тесни и спираловидни пътища в гористи и планински местности. А ако някой ти е разказал за "прекрасните пътища", просто си помисли, че или не е видял достатъчно, или те е излъгал. Иначе спор няма, че пътищата им са в пъти по-добри от нашите.
64
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята е отлична, но трябва да има закон, който да регламентира какво се случва при изпращане на снимка. Нямам нищо против и мен да ме снимат и ако направя нарушение, да си нося последствията.
63
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mного хубаво, само дето тези камери според никаква наредба (да не говорим пък за закон) не са одобрени. И такива доказателствени материали не се приемат в съда.Така че могат да си направят снимки и клипове за спомен и да си ги гледат сами.Ще отидат полицайчетата от КАТ при мутрите, ще ги видят кои са и ще се върнат до пазара, за да им купят череши и грозденце. Че да им се подмажат. И после.. снимка ли? Каква снимка? Клип ли? Какъв клип?Този с видеорегистратора нещо се е объркал.
62
1
 
44
 
! Отговори
Май е промо акция преди 8 години
Добра идея, но се оказа, че камерите се дават безплатно за 7 дни, тоест по-скоро е рекламна кампания на ГАРМИН. Както и да е, дано помогне да се размърдат мързеливците от КАТ.
61
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като запишем так кво?У нас в закона няма такова нещо, неможе да докажеш нищо, защото:1.Записващото устройство не е минало през съответните служби за проверка дали отговаря на БДС стандарта, т.е. при нарушение записа неважи;2.Ти не си оторизиран/сертифициран/одобрен за работа с лични данни, т.е. да записваш и съхраняваш чужди данни (като номера на колата и муцуната на шоф.)3.И още куп други закони, които ще бъдат използвани в съда дори и от най-неграмотния и некадърен адвокатРезултат: НУЛА
60
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто се опитват да изкарат някой лев като продават камерите....
59
9
 
37
 
! Отговори
До 62 преди 8 години
Изумителна глупост сте написал драги. Да не ви снимам номера на колата във вашия гараж ? Имам изключителното право да снимам и филмирам ВСИЧКО, което се случва на обществено място ! Не, че не са се опитвали такива "ощетени" да водят дела, но на 100% са ги губили. И горчиво съжалявали като видят сметката от хонорара на адвоката ми.