Къде е свободната зона на плажа в Несебър?

Хотелиери и концесионер в спор за платена сянка
15 юни 2015 12:49,
84
Къде е свободната зона на плажа в Несебър?
Снимка: Нова тв

До преди седмица "свободната" зона на Южния плаж в Несебър все още е била свободна. Днес обаче там, където хората могат да сложат хавлията си безплатно, има наредени шезлонги и чадъри, които стигат почти до самата вода. 

Цената на един чадър е 8 лева, а във ВИП зоната – 10 лв. Шезлонгът също върви по толкова. Половината от плажната ивица по закон трябва да бъде свободна от чадъри.

Не така обаче е решил концесионерът на плажа. Решил е да заобиколи закона и да постави платена сянка почти навсякъде. Не е спазил и обещанието, което е дал на собствениците на хотели от първа линия, че ще остави свободни зони от плажа за гостите им.

Tе от своя страна уведомили своите летовници, че разполагат с такава зона, предназначена специално за тях. Туристите обаче остават излъгани и искат компенсации заради невъзможността спокойно да почиват на плажа без от тях да се изисква да заплатят за шезлонг и чадър. А компенсацията трябва да платят хотелиерите, оплакват се те пред Нова телевизия.

Представител на концесионера твърди, че на 52% от плажа няма шезлонги и чадъри и той си е свършил работата по разпределянето на платеното и безплатното. Но за да стигнат до свободната зона туристите трябва да вървят, за да си я намерят. А и с вървене, до такава не се стига изобщо.

Към момента стая в хотел със закуска е между 60 и 70 лева. А сянката излиза на туристите още 30 на ден.
Хотелиерите търсят съдействие от Министерството на туризма, защото се намират в затруднена ситуация, от която не знаят как да излязат. А концесионерът предлага опцията хотелите да плащат по 10 лева на ден за чадър и два шезлонга и ако преценят, да включат тези пари в стойността на почивката. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Несебър ходих преди 6-7г. не беше по-различно. Единственото свободно място на плажа бе буквално на 60-70см от водата, и краката ни бяха постоянно в нея, другия вариант бе зад чадърите в някаква ливада която бе превърната на тоалетна.
13
36
 
1
 
! Отговори
преди 8 години
Бедните ходят в Гърция, няма лошо. Като съберете малко парички, отидете в Южна Франция на море и ми докладвайте колко струват чадърчетата там. Ама хората там си ги плащат и не мрънкат, що ли?
12
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кракът ми няма да стъпи нито в Несебър , нито в Слънчев бряг!Оставям свободно място за верните симпатизанти на Тиквоний Банкянский.Пожелавам приятно прекарване на всички наивници.
11
0
 
27
 
! Отговори
въйвъйвъй преди 8 години
Я да видим сега оная фината министърка, дето щеше да съблюдава стриктно дали се спазват изискванията за свободна зона на плажа как ще отреагира. Абе все и забравям името-тая, дето е внучка на партизанин-как й беше името? Щото точно преди десетина дни с това се пъчеше, като я даваха по тиливизиътъ..
10
1
 
55
 
! Отговори
реалист преди 8 години
От 5 години почивам в Гърция и никой не ми е искал и цент за плаж.Плажовете са чисти , огромни и с прозрачна вода.Само *** би се прекарал да плаща на противните ни мутри-концесионери за кафявото ни море.
9
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нито хотелите са хотели, нито плажа е плаж, нито обслужването е обслужване... не виждам причина да стъпвам там, да не говорим, че е претъпкано с пияни английски ***
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятна почивка, Българи !:)
7
0
 
35
 
! Отговори
2233 преди 8 години
Нито лев за алчните ни хотелиери и концесионери!Нито стотинка дори!Да си носят пясъка в къщи.Толкова ли е трудно да се очертаят свободните зони от общините още преди сезона?Не е , но са свикнали да ни правят на ***.Нямаме държава просто.Затова всички бягат от тази скапана страна , управлявана от тиквите на Тиквата.
6
0
 
28
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 8 години
Поне от пет години не съм стъпвал на БГчерноморието , скоро и не предвиждам! Да му мислят мутрите с хотелите.
5
0
 
44
 
! Отговори
men преди 8 години
На Несебър не съм стъпвал от 10 години, а на нашето крайморие от 8 години.Грам не ме интересува, ако искат в БГ да слагат и шезлонгите във водата........в Гърция е 40 евро в момента студио на Неа ***.Плашната ивица е около 50 метра широка и всичко е free.А и споменатото студио е подходящо за 6 човека..........С какъв акъл почиват е Несебър - НЕ ЗНАМ ! ! !
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто трябва да се спре с това безумие плажовете да се дават на концесия, те трябва да се стопанисват от общините и да се знае, като не е свършено нещо - бой по кмета :) същото се отнася и за ски зоните
3
0
 
39
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Много сложно бе майна... Един шут на всички концесионери и хотелите да поемат обслужването на плажа според леглата с които разполагат. Кво да искаш от хора които само кочини (свинарници) са строили през живота си...
2
0
 
27
 
! Отговори
tototo преди 8 години
...след 10 дена ще почивам в Бяла и ако там е същото безобразие ще почиваме с фамилията само на Бяло море..... поне пет години подред, пък нашите концесионери да си духат чайчето.... место встречи: Бяла, след десет дни.......
1
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аъде ходете пак на българското черноморие. Няма и да стъпа. За сто лева - 50 евро в Гърция или Турция ще си намера много добри оферти. После защо фалирали.