МОСВ предупреждава за повишения на нивата на реките

Очаква се те да останат под праговете за предупреждение
16 юни 2015 11:18, Красимир Ангелов
1
МОСВ предупреждава за повишения на нивата на реките
Снимка: Булфото, архив

Възможни са краткотрайни повишения на нивата на реките заради очакваните валежи, съобщиха от Министерство на околната среда и водите.

По прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН днес на много места ще има валежи и гръмотевични бури, с количества от 2-10 л/кв.м, но са възможни и локални валежи до 20 л/кв.м.

В сряда на много места отново ще има валежи и гръмотевични бури, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък валежите ще се активизират, като тогава очакваните количества ще са 10-20 кв.м, локални и над 50 л/кв.м.

Въз основа на метеорологичната прогноза, хидрологичната информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН, днес и утре са възможни краткотрайни повишения на нивата на реките в цялата страна, отчитат от екоминистерството.

Очакваните повишения са за реките в Дунавския басейн, реките Искър и Янтра, чиито стойности ще останат под прага за внимание.

По-високи нива ще имат още реките Русенски Лом, Тунджа, Марица, Арда, като се очаква те да останат под праговете за предупреждение.


1
Още по темата: МОСВрекиречни нива
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"МОСВ предупреждава за повишения на нивата на реките.Очаква се те да останат под праговете за предупреждение"Трябва ли да търсим 10-те разлики в новината?