ПФ "пускат дрон" на кмета от ГЕРБ на Пловдив

Тотев построил с 60 млн. лв спортна зала за 7 млн. лв.
17 юни 2015 15:40,
40
ПФ "пускат дрон" на кмета от ГЕРБ на Пловдив
Снимка: архив Булфото

Патриотичният фронт сезира главния прокурор Сотир Цацаров за злоупотреби на кмета на Пловдив от ГЕРБ Иван Тотев. Депутати на Красимир Каракачанов пращат сигнал срещу него и до Държавната финансова инспекция, финансовия министър и комисията за борба с корупцията в парламента.

Патриотите атакуват изграждането на спортната зала в Пловдив, чиято цена се е увеличила многократно за няколко години по настояване на Тотев.

"От 7 млн. лв. цената в момента е над 60 млн. и не е ясно дали те ще стигнат за довършване на обекта", каза депутатът Борис Ячев.

Той обясни и че част от сигнала е срещу "Главбулгарстрой", фирмата изпълнител на проекта. Ячев цитира журналистически разследвания, според които фирмата е изпълнявала и поръчки на фирми, близки до Тотев и майка му. Имало информации и че фирмата е дала 1 млн. лв. на заем на фамилията на Тотев.

Патриотите обясниха, че сигналът за спортната зала е първият от серията, които ще бъдат пратени на Цацаров. Следващият щял да е за изграждането на зоокът, цената на който също била завишена.

"В момента Тотев се очертава като един от най-крупните олигарси в България", каза депутатът Валентин Касабов. Той обясни, че семейството на кмета притежава огромен хотел на девет етажа, сега строи бизнес център до него, има голяма къща, вила в престижно вилно селище, имоти в Гърция. "Всички се питат откъде са тези пари след като кметската заплата е 1200 лева", каза Касабов. Той призова прокуратурата да се захване и с кмета на втория по големина град, а не само с незначителни градоначалници в страната.

Париотите отрекоха акцията им да е предизборна, въпреки че преди време обявиха, че депутатът им и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов ще е кандидатът им за местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навсякъде кметовете от ГЕРБ се изживяват като феодали и живеят в палати за милиони левова.В същото време заплатите са им от по 2-3 хил лв. Как става тая работа ?!?
7
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, нали подкрепихте Мутрата бе, лъжепатриоти.Или се уплашихте, че на идващите избори, няма пак да излъжете хората и взехте да се правите на обозиция.Жалки смешници - начело с агентите Валерчо и Шишко Каракачанов.
6
5
 
40
 
! Отговори
ГЕРБ Кметове преди 8 години
Настояваме за ревизия на всички ГЕРБ кметове! Прането на пари в други региони взема умопомрачителнии размери! В софия на метрото работят фирми свързани с руската мафия? Метрото ще събори стотици сгради защото не е изпълнено по правилна технология на отводняване на повърхностните слоеве.София ще се срине! Пловдив е източван с десетки милиони и всеки знае и си мълчи от страх за насъщния хляб.Доган строи край морето засипва морето пълни го с *** а Бургаския кмет мъчли! Кой с кого е в далавера?
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селски кметове какви палати вдигат, а тоя хубавец с имоти и в Гърция и кой знае къде още чист като сълза? Не ми се вярва.
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметовете на ГЕРБ ще съсипят партията(Ботевград,Елин Пелин и т.н.)
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки българин кмет към просперитет !
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие ако видите в Елин Пелин кмета какви ги върши.Нагло и безочливо.ГЕРБ не упражнява никакъв контрол върху кметовете си затова ще изгуби изборите
1
1
 
54
 
! Отговори
преди 8 години
Крадците в затвора, не ме интересува дали са от ГЕРБ, БСП, ДПС или са дошли от Марс.