Съдебен изпълнител продава болницата в село Радунци

Лечебното заведение е натрупало са 1,5 млн. лева дългове
17 юни 2015 21:26, Екип на Investor.bg
6
Съдебен изпълнител продава болницата в село Радунци
Снимка: Булфото, архив

Дни след като белодробната болница в с. Радунци, община Мъглиж, беше обявена в ликвидация от Министерството на здравеопазването, сградата на лечебното заведение е обявена за продажба от частен съдебен изпълнител, показва справка на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Още по темата
Взискател е „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД заради неплатени сметки за ток за 134 хил. лева. Общо дълговете на лечебното заведение са 1,5 млн. лева.

Началната цена на белодробната болница е малко над 1,667 млн. лева. Търгът е предвиден да се състои на 11-ти август, а оферти могат да се подават до 10 август.

За продажба са предвидени централния корпус на сградата, сутерен със складови помещения, административната част, рехабилитационния център и т.н.

В началото на юни ЕВН спря тока на белодробната болница в с. Радунци. За 2012 г., 2013 г. И част от 2012 г.

Персоналът не е получавал целите си заплати, а само аванси, а от началото на тази година са прекратени всякакви плащания към работещите в лечебното заведение.

Котелното, радиаторите, хоризонталните и вертикалните щрангове на болницата още преди години са били нарязани за скрап и сега отоплението е на радиатори с огромна консумация на ток.

Здравното министерство призна, че Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала сметките на болницата, защото тя не е плащала осигуровки на персонала. Затова и субсидията от държавата, предназначена за изплащането на заплатите, е била удържана от приходната администрация. Болницата няма финансиране по Здравната каса и не работи по клинични пътеки.

Ведомството освободи управителя на болницата и реши да започне процедура по ликвидация.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се назначават некадърни управители-връзкари така става. Тъпо е ,че години наред болницата е затъвала и никой нищо не е направил. Явно целта е някой да я купи за жълти стотинки ...
3
4
 
2
 
! Отговори
ок преди 8 години
Добро начало. Дано и други такива малки болници я последват! Неефективни са и гълтат пари, които ако се използват рационално, могат сериозно да подпомогнат национаалното ни здравеопазване.
2
0
 
5
 
! Отговори
Трагедията в ... преди 8 години
... нашата неолиберална, либертарианска, обективистка, дясна, анархокапиталистическа, олигархична ***, в която всичко е оставено на Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита сила, не свършва.
1
1
 
16
 
! Отговори
Момо преди 8 години
СРАМ!