В сряда – първо жега, после бури и градушки

Жълт код е в сила за пет области на страната
Обновена: 17 юни 2015 08:25 | 17 юни 2015 07:28,
2
В сряда – първо жега, после бури и градушки
Снимка: архив Булфото

До 30 градуса ще стигнат температурите днес, сочи прогнозата на НИМХ при БАН. В началото на деня ще е слънчево и топло, но после облачността ще започне да се увеличава и следобед на много места ще завали дъжд, който ще бъде придружен от гръмотевични бури.

Заради очакваните интензивни валежи и бури синоптиците обявиха жълт код за опасност в пет области на Югозападна и Южна България. Предупреждението е в сила за областите Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска.

Над Черноморието днес ще има разкъсана облачност, намаляваща около обяд. Към края на деня ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток.

Максималните температури на въздуха ще са между 24°-27°. Температурата на морската вода ще е 22°-23°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Вечерта и през нощта срещу четвъртък в масивите от Южна България се очакват силни гръмотевични бури и интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра - около 12°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
purko преди 8 години
Някога земята беше държавна а сега чаатниците не искат да плащат. А сега се застраховат и си точат кинти и субсидии