С молитва и шествие Варна си спомни за трагедията в Аспарухово

Точно преди година в стихията загинаха 13 души
19 юни 2015 19:01, Красимир Ангелов
3
С молитва и шествие Варна си спомни за трагедията в Аспарухово
Снимка: БТА

Със заупокойна молитва и литийно шествие варненци отбелязаха една година от трагедията в квартал "Аспарухово", при която при наводнение загинаха 13 души.

В храма "Св. Цар Борис I" в квартала бе отслужена вечерна служба, след която с литийно шествие хората се отправиха към спирка "Калин". Към представителите на христианската общност се присъединиха и хора от мюсюлманската общност в квартала. В шествието се включиха и кметът Иван Портних и областният управител Стоян Пасев.

Още по темата
На спирка "Калин" бе отслужена заупокойна молитва от Варненския и Великопреславски митрополит и бяха поднесени цветя за загиналите в бедствието. По-късно в центъра на квартала ще бъде отслужен водосвет за здраве и за благодарност към доброволците, които се включиха във почистването и възстановяването на "Аспарухово". Рибен курбан ще освети митрополит Йоан .

По-рано през деня панахида в памет на загиналите бе отслужена в храма в квартала. След това бе отслужен и благодарствен молебен за спасените хора, като инициативата бе на общинския съветник Костадин Костадинов.

Представители на БЧК пък засадиха 50 широколистни фиданки в квартала. Инициативата се осъществява съвместно с част от най-активните неправителствени организации, които оказваха помощ на терен в седмиците след бедствието, и които участваха в обществения съвет по хуманитарните помощи към БЧК-Варна, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари