Мечка се развихри край чепеларско село

Убила е три прасета и четири овце край Орехово
27
Мечка се развихри край чепеларско село
Снимка: Булфото, архив

Три прасета и четири овце са убити край чепеларското село Орехово.

Групата за бързо реагиране при Рeгионалната инспекция по околна среда и води в Смолян е проверила сигнала, подаден сутринта, съобщи БНР.

Открити са множество следи, доказващи че нападението е от мечка.

Комисия ще изготви предложение за обезщетяване на собственика на убитите животни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
до лидера 16 преди 8 години
Ти си природно ***, бате, или не си пиеш хапчетата, или си живял в аквариум. Моля те, прочети си пак коментара и помисли малко над него. Ако искаш мога да те образовам малко. Мечка не яде ***, но убива; може да удуши 5 агнета и да яде само от едно. Но вълк би ял останалите агнета след мечката.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А останалите *** да се замислят защо пистата до Чепеларе се казва Мечи Чал (връх). Стравницата съществува от поне 3 години, разхожда се в региона Проглед-Чепеларе-Хвойна и е поне 1.
17
0
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Назови с имена ловните дружники или не си измисляй глупости. В момента има повече мечки от преди 20 години и те дойдоха от резервата в Лъки. А тази стръвница е жива и здрава от над 3 години.
16
3
 
5
 
! Отговори
До читател преди 8 години
Уважаеми "читателю", много е лесно да си еко по форумите. Ама я отиди да се разходиш из чепеларския баир, ако ти стиска. Щото там хората наистина се страхуват да излизат в гората, а гъби и билки са поминък, да не говорим за кошари. Заради кукувици като Бардо и пишман-природозащитници.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът е, че ловните дружинки в района подхвърлят редовно умъртвени кучета с надеждата някоя мечка да застръвни и после да си устроят "страшен лов". :(
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И мечките в България са по важни от хората.Заради кефа на богати негодници от запад трябва ли да храним мечките с хора и собствените им животни.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, коментарите са много смешни, като от златните български филми! Първо съчувствие към хората и загубата им, гняв към мечката, обаче като става ясно, че ще бъдат обезщетени, гневът се обръща към помоща за тях:- Как така, с какви пари?! Комедия направо!
12
0
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
До Анонимен 7: Докато четях публикацията много ми заприлича на едни други индивиди, които също са "защитен вид" и също са със свръхпопулация, и също нанасят големи вреди на хората...Сещате ли се ?
11
6
 
9
 
! Отговори
читател преди 8 години
В Карпатите има ~ 8000 мечки в скандинавските страни над 1000. И още хиляди другаде.И не ядат прасета , овце, а още по-малко хора.Басните за свръх популация са от тези, които ги отстрелват за хапване и трофеи.Кога селяните ще разберат, че гората, планината и морето не са на тези които живеят край тях, а на цялата страна.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наистина е била стръвница - кофти. Ама може и измама да е.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При защитените видове има ли свръх популация? И чак пък да безчинства.. Това не е човек, че да има реална преценка за добро и зло и да върши нещата с умисъл. К'во толкова се озлобявате.
8
2
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Значи стръвниците си се отстрелват и няма либерал или екозащитник, дето да може да предотврати тая работа, така че в случая не е нужно да се намесват либерали и екозащитници.
7
11
 
5
 
! Отговори
123 преди 8 години
Това ще да е от прословутите Руски мечки ! Убива за кеф !
6
8
 
11
 
! Отговори
една стръвница преди 8 години
Щом веднъж прясната кръв на животни е гълтала мечката, то тя евече хищник и в скоро време ще налети на човек. Само че кукувците от защитници на животни си стоят пред компютрите и представя си нямат, какъв е живота на хората в района дето вилнее мечката. Ако бе ранна пролет, след зимен сън, ***-дойде, ама това е вече лято. Това си чистокръвна стръвница. Стръвниците се отстрелват.Освен на някой началник либерал-гъзолизец не изрече - оставете мечката и се щмугне в канцеларията си.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да пишете глупости и да защитавате мечките се замислите малко и за хората, които живеят в района. Местните жители вече не смеят да излезнат в гората заради страх от мечки. Имаше доста нападения над хора. Мечките поради факта, че са защитен вид имат свръх популация и никакъв страх от хората и затова безчинстват така. Никой не против самите мечки те са част от природата, но видът им трябва да бъде редуциран до разумни количества. Когато имаш четири пъти повече мечки от нормалното така става
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЗИ МЕЧКА Е СТРЪВНИЦА. ЩОМ НЕ ЯДЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ И НЕ ОБРЪЩА КОШЕРИ С МЕД А УБИВА ЖИВОТНИ КАТО НИЩО ЩЕ НАЛЕТИ И НА ХОРА. НО ОТ ТОЛЕРАСТИЯ СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЧЕТА НЕ ВИЖДАТ ИСТИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ. ТАКАВА МЕЧКА ТРЯБВА ДА СЕ УБИВА НА МЯСТО. ТЯ НЕ Е ПОЛЕЗНА НИТО ЗА СЕБЕ СИ НИТО ЗА ОСТАНАЛИТЕ МЕЧКИ ЗАЩОТО ГИ НАПАДА.
3
6
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Да, ясно е! От зъл умисъл го е направила, планиран с месеци Престъпление от страст. Доживотен затвор без право на помилване!!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комисията ще ги обещетява - с какви пари става обещетяването?
1
12
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Мечките са защитен вид. Добре, че не са много като теб, че едно животно нямаше да остане...