Чревна инфекция разболяла децата в Рибарица

РЗИ: Резултатите не са показали хранително отравяне
23 юни 2015 18:30, Анисия Иванова
2
Чревна инфекция разболяла децата в Рибарица
Снимка: архив Булфото

Вирусна чревна инфекция, а не хранително отравяне, е най-вероятната причината шест деца от Варна, летували в хотел "Арго" в курортното село Рибарица, да постъпят в болница. Това съобщиха на съвместна пресконференция директорите на Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция по безопасност на храните и ловешката болницата, в която бяха настанени четири от децата.

Още по темата

Резултатите от направените изследвания на персонала в хотела, децата с оплаквания и техните придружители са отрицателни.

Не се доказва хранителен взрив и от пробите на повърхностите, храната, която са консумирали, питейната вода и тази в басейна, пише БТА.

На 17 юни в ловешката болница са постъпили две момчета и две момичета, на 10 години, а в тетевенската още две деца. Те били със стомашни оплаквания, повръщане и висока температура.

Групата, която е била на летен лагер в Тетевенския балкан, е от 39 човека, от които с оплаквания били 20 деца и
един възрастен.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Росен Федерчев заяви, че дирекцията не е била уведомена, че в хотела в Рибарица ще бъде организиран лагер за деца.

Според процедурата директорът на училището трябва да уведоми Регионалния инспекторат по образованието, а той от своя страна Българската агенция по безопасност на храните.

Д-р Федерчев добави, че предстои дезинфекция и последваща проверка в кухнята на ресторанта в хотела, след което отново ще бъде отворена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е колко минути да е прегледа, 30 ли? 3 минути са обикновено напълно достатъчни на един читав лекар да включи за какво става дума.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
trjabva da vi kaga, 4e i v Germania medizinskoto oblaugvane e pod vsjakakva kritika. preglegdat te po 3-5 minuti, a kato 4ugdenez taka otbivat nomera, 4e njamam dumi. zabolekarite lagat i iskat vse da taksuvat nesta, koito ne e redno da se plastat...vse si namirat da te prezakat....prodagnizi