Кое срути гимназия в Казанлък? Кой е виновен?

Фирмата изпълнител на ремонта се чуди, ДНСК и общината проверяват
23 юни 2015 08:22,
41
Кое срути гимназия в Казанлък? Кой е виновен?
Срутената гимназия. Снимка: bTV

В момента тече процес по изготвяне на протокола, свързан с причините, довели до срутването в математическата гимназия в Казанлък, обяви пред bTV заместник-кметът по строителството в града Даниела Коева.

Веднага след това ще бъде назначена комисия от ДНСК, която ще обследва сградата и ще направи предписания за разчистване на падналата част и укрепването й.

Още по темата

"До вчера нищо притеснително нямаше докладвано за този обект", категорична беше Коева.

Инцидентът стана по време на планиран ремонт и за щастие нямаше ранени.

Зам.-кметът по строителството на общината заяви, че ще бъдат предприети действия за укрепване на първия етаж на сградата, като според него причина за срутването са плитките основи на училището. Укрепителните работи ще са за сметка на изпълнителя.

Ирина Динева от фирмата изпълнител коментира, че са направили свое вътрешно разследване, което засега показва, че всички действия, извършени от строителите, са съгласно техническите изисквания на проекта. От фирмата ще обсъдят случая на среща днес в общината.

Случаят вече се следи и от Районната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Неграмотници в строителството няма има хайдути, които си разиграват кончетата, понеже са напълнили "малките джобчета" на контролиращите ги и они жумят със двете си очи !!! А че има нужда от гимназии и училища ИМА ! Обаче в нашето Просветно министерство само чиновници търси всичко знаят, много приказват и .. почти нищо не вършат. Който дойде на власт, все реформи прави, нови учебници издава / да те е гнус да ги четеш/ и ..келепира , байно!Вземете пример от Чехия,философи дървени!!
21
0
 
0
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До Cigo Seksaedin drug fakt , mnogo po-vajen : ti si iako zabluden selianin i zavistliv kato bratiata ti !
20
1
 
5
 
! Отговори
ттт преди 8 години
Сградата се е срутила точно в определеното време. Изпълнителите да бъдат наградени! А пък ако има някой болен на тема "наказания" да си избира от двата варианта:- едно бездомно куче, което със силния си лай е предизвикало резонанс и срутване на част от сградата;- чистачката (но само ако не е от боята).
19
5
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Говоря за обикновенният народ и комунистически строй, които строеше мостове пътища училища заводи - дори имахме 2МА КОСМОНАВТИ ( сега имаме роми космонавти търсещи в Космоса метал ))) - то е ясно че сега ни обират и крадът - децата на старите комунисти - това е ясно като бял ден - но в Демокрацията се оказа че може да се краде очебиино - въобще не им пука какво говори народът - това е положението в така наречените Евроатлантически ценности и ДЕмокрация
18
1
 
14
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Борисов, Цецка Цачева, Михаил Влечет, Кристалина Георгиева, Цветан Цветанов са членове на БКП.
17
1
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
В стремежа си за високи рендити и ниски заплати, фирмите наемат нискоквалифицирани строители. Или заплатите са толкова ниски, че хората са демотивирани. Но какво са виновни те, след като така ги учат последните 25 години и те не познават нищо друго освен нашата неолиберална, либертарианска, обективистка, дясна, анархокапиталистическа, олигархична, асоциална ***.
16
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
ДО 23 - Винаги съм казвал че най ДИВИТЕ КАПИТАЛИСТИ СА БИВШИТЕ КОМУНИСТИ !!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На баба ви шушоните срути гимназията. Ми нали има строителна фирма. Нали е направила оглед. Хращайте я и да обяснява какви материали е вложила, как е работила и какъв оглед е направила преди ремонта. Кво сте седнали да се питате кой бил виновен. Руснаците, американците и извънземните са виновни на българите.
14
1
 
16
 
! Отговори
Виновен е ... преди 8 години
... местният чорбаджия от ГЕРБ Предприемачи. И за кво им е тая гимназия!? На Борисов и Цветанов им трябва електорална маса, не гимназия! Без нея шансовете да имат повече от 80 депутата и увеличаване на електоралната маса нарастват.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко трябва да си *** за да подкопаеш основите на цяла носеща стена и да очакваш, че сградата няма да падне. В БДС е записано минимално отстояние от сградите равно на височината на по-високата. Тарикатите копат плътно до другата. И даже по-дълбоки основи. Проектанта в затвора. Подписалите разрешителното в общината - в затвора. За некомпетентност.
12
2
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
----Комунизмът строеше .... Демокрацията дори не може да подържа построенното - странно но факт !
11
5
 
17
 
! Отговори
Всичко се ... преди 8 години
... руши след 3.5 годишното еднолично катастрофално "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година, за което Борисов беше изритан от Народа. Срамота, че Олигархията го върна пак да "управлява" с 80 депутата!
10
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правителството на Орешарски е виновно, защото този мафиот спря парите за градовете и ги раздаде на *** по селата, които на момента бяха изкрадени.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни са насаждащите от години профанизация. Да се провери квалификацията на ангажираните с ремонта !
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нокой не е виновен, както винаги в България.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера видях личният автомобил на Костов паркиран две пресечки по-надолу от гимназията. Не знам дали са свързани събитията и какво би обяснило присъствието на драгалевския мавър в Казанлък!
6
0
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Вечно няма виновни,или неивестен извършител.Бебето почина,всичко е било нормално.Операцията успешна пациента почина.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 5 Станишев си брои еврото в Брюксел, а такива като теб броят стотинки иму се възхищават!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станишев е виновен!
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, бе, плитки били основите на училището... Е как пък толкова години не бяха плитки, сега изведнъж станаха?!