Недостиг на персонал по Черноморието ни

В Добричка област търсят сервитьори, бармани
25 юни 2015 14:12, Петя Славова
27
Недостиг на персонал по Черноморието ни
Снимка: Булфото

Туристическата индустрия в Добричка област продължава да търси кадри за новия сезон, съобщи директорът на бюрото по труда в областния град Васил Сивков на пресконференция.

По думите му само в черноморския комплекс "Албена" не достигат специалисти за близо 80 позиции - сервитьори, готвачи, бармани, камериери, рехабилитатори, продавачи и други. В хотелски бази и увеселителни заведения в Балчишкия регион са обявени повече от 60 свободни работни места, сред които и за майстор-хлебар, администратор, рецепционист и други. В туристически обекти в община Каварна има 15 вакантни места, пише БТА.

В Добричка област през май са заявени близо 1000 работни места като най-много - около 370, са в хотелиерството и ресторантьорството, посочи Васил Сивков.

Равнището на безработицата в региона към края на май достига 11 на сто и бележи спад с 1.3 пункта спрямо предходния месец. В бюрата по труда в областта са регистрирани 8785 безработни при 9448 души без препитание през същия период на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
update преди 8 години
30 evro za 60minuti - ima personal. :)bez pari ima samo dajd :)
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТуризЪма в България трябва да се остави както до сега- на самотек. Бай *** сами ще се затрупат с фъшkiите си. Никакви помощи и дотации от държавата(дето и без това я няма). Селяндурина мутрафон трябва да е обречен на бедност и разкаяние и да се принуждава да си събаря ***. Само тогава може да се появи искрица надежда за туризма в България!
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няколко *** бизнесмени си мислят 4е може да се работи без пари като взимат по 70-80 евро на ве4ер от турист за стая и да плащат по 300 лева за месец на работник .ДА ФАЛИРАТ НЯМА ДА Е ПРОБЛЕМ
20
2
 
11
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
НАПЪЛНО СЕ ВПИСВА ПРИКАЗКАТА "ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ" ТОВА СА СЕГАШНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ СОБСТВЕНИЦИ. АКО БЕ ПРЕДИ 1989 Г КОЙ ЗНАЕ В КОЙ ЗАВОД ЩЯХА ДА РАБОТЯТ АМА НЕ КАТО ЧОРБАДЖИИ АМИ ОБИКНОВЕНИ РАБОТНИЦИ. СЕГА ВЕЧЕ СА ГОЛЯМАТА РАБОТА. АМИ ДА СИ РАБОТЯТ САМИ НАЛИ СА СОБСТВЕНИЦИ. МАЙНАТА ИМ.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нас направиха семеен хотел с около 50 стаи. Под 40 000 лв на сезон не им пада печалбата. Гледам собственичката пуснала обява за камериерки и дори й признавам, че е от щедрите - заплатата, която предлага е 450 лв, на другите и толкова им се свиди. Като гледам, още няма желаещи, защото собственичката всяка сутрин мете двора. Ако й се отпуснат от сърцето по 1000 лв/месец, да видим дали няма да си намери персонал.Миналата есен купи на дъщеря си чисто нова кола.
18
0
 
25
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Другарю Красимир Станев (за незнаещите - шефът и собственик на Албена), комунизмът отдавна свърши и хората НЕ ЖЕЛАЯТ да работят без пари а и без почивка! Заплатите на камериерките са по 300/350лв(??!!!) и масово работят 60-70 годишни възрастни жени от селата за да допълват мизерните си пенсийки :( Грехота другарю Станев, грехота е майките ни в пенсионна възраст вместо да почиват, да блъскат от сутрин до вечер за единия хляб!!! ГРЕХОТА ДРУГАРИ ПИШМАН-БИЗНЕСМЕНИ!!
17
0
 
23
 
! Отговори
НИКИ преди 8 години
Няма и да има персонал аз работя в хотел Маринела София условията са лоши напускат хора всеки ден не им се плаща ,а това беше един от най добрите хотели Кемпински ,но уви Ветко и Маринела го разбиха за 6 месеца сега е *** никой няма желание за работа.
16
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
У нас говорим за велможи ,роби,дерибеи,това не е ли един два исторически строя назад,или просто след социализъм следва това.
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има недостиг на коректни работодатели.....друг недостиг няма.
14
0
 
18
 
! Отговори
бат Жоро точния преди 8 години
Дет са вика "Вие на мен трябва да плащате"
13
0
 
26
 
! Отговори
Турист преди 8 години
Малко останаха баламите, които знаят езици и работят по няколко месеца в годината на заплати близки до минималната. Всички се ориентират към чужбина или в друга област където се плащат същите пари ,но целогодишно. Бандюгите които са препрали пари като са си купили хотел скоро ще трябва да закриват, защото са свикнали само да вземат, не и да дават. А Албена са просто дървени мозъци със соц мислене и ще закопаят комплекса. То и без това туризма ни е вече тотално закопан, но и по-зле може :)
12
0
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
До така еНали "работодателите" плашеха българите с "ще взема на твоето место да върши работата за половината пари"!Колко работят на Морето и по-важното е какво работят?!
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да кажат и какви заплати предлагат. Отговорът на въпроса "Защо няма желаещи?" ще се получи от само себе си. Тия, дето знаят и могат, отдавна не се вълнуват от родните дерибеи.
10
22
 
4
 
! Отговори
Работещ преди 8 години
К'ва работа ви гони вас? На българина му дай да лежи, пърди и хейтва в интернет форумите!
9
0
 
18
 
! Отговори
така е преди 8 години
В България има 400 000 роми без квалификация и трайно безработни. Държавата не успя да ги вкара във училищата даже ги изкара от там. Сега търсят квалифицирани кадри. И по зле ще става след няколко години. Те не са виновни такава ни е политиката.
8
2
 
19
 
! Отговори
Добричлия преди 8 години
Спокойно дами и господа.Всичко е планувано и е част от схемата по обявяването на Албена във фалит наесен...Жалко за хубавия комплекс,но алчността човешка няма граници!
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тия пари няма кой да им работи.
6
0
 
28
 
! Отговори
Miro преди 8 години
В Лондон има повече добричлии от колкото в Добрич.Има и варненци,бургаслии ,кореняк софиянци,от всяко кътче.В България как е,Бойко краде ли?
5
2
 
19
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Назначените сега са на принципа "мой човек" и НЕ ИМ ПУКА ОТ НИЩО!Не гледайте липсващите, а работещите шматки, които се мислят за голяма работа пред туристите!Туризъм се прави с "ноу хау", а не с лигльовци!
4
0
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Странно, и държавните служители казват същото