Срутването на гимназията в Казанлък в кадър

Появи се любителско видео от момента на инцидента
25 юни 2015 07:15,
16
Срутването на гимназията в Казанлък в кадър
Снимка: YouTube

Любителски кадри показват момента, в който крилото от Природоматематическата гимназия "Никола Обрешков" се срутва. Видеото е публикувано от профил с името "Казанлък", като не е ясно кой го е заснел.

Припомняме, че част от 100-годишната сграда на гимназията се срути в понеделник.

"Сградата е строена през 1900 година, това е причината да се срути една част от стената на първия етаж, след работа по изкопа.", разказа пред Dnes.bg директорът Красимир Дамянов.

Още по темата

Вторият инцидент е станал малко след 17 часа в понеделник, когато външната стена на втория етаж на сградата се деформира. Пукнатините интензивно се разширяват, а конструкцията на първия етаж не издържа и част от сградата рухва.

"Върху строежа се осъществява непрекъснат контрол, тази сутрин при периодичния оглед от страна на главния инженер, не са се наблюдавали притеснения, свързани с извършваните изкопни работи", заяви зам.-кметът на Казанлък Даниела Коева.

Срутената част на гимназията се намира на място, в което в момента не се провеждали учебни часове. Районът продължава да бъде отцепен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
nikola преди 8 години
youtube/watch?v=roycWm5949E
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде е видеото?
10
0
 
18
 
! Отговори
sc преди 8 години
До АнонименИ какво са ти виновни инженерите, като е дошъл поредния взе можещ и знаещ строител, решил да спести пари от укрепване, което после ще актува....
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са прави! Не е нито възраста на зградата нито изкопа виновен за срутването! Ако се вгледате по-внимателно в симката ще забележим, като че ли някои гледа от отсрещния прозорец! Та тоя някой със сигурност е изрекъл някакво проклятие за тая зграда! А както се вижда и от снимката и облаците над тая зграда са доста гъсти(което значи че и вятръ е имало), та комбинацията от проклятие и гъсти, мрачни облаци (а и евентуално и вятър) със 101% сигурност е довела до срутването! Ама внимаваите в детаилите
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Сградата е строена през 1900 година, това е причината да се срути една част от стената на първия етаж, след работа по изкопа."Да разгледаме внимателно това изказване, сградата е на 100 години, била е здрава до момента, в който са започнали изкопни работи до нея и причината за срутването била... възрастта на сградата?
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
класически пример на подкопаване на фундаментите и класически пример за САНИРАНЕ- Облепване със стериопор и пластмасови прозорци без да се изследва сградата и евентуално да се подсили и обезопаси!
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Причината не бил изкопа, а това, че сградата е на 100 години! ХАХАХХА! :-))))))
5
0
 
21
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Всичко е под контрол,днес няма да падне но за утре не се знае.Що има и запис значи е била и по видеонаблудение.В тази държава никой за нищо не е виновен.Пациенти умират- няма виновен доктор,сгради падат -няма виновен инжинер,танкове идват-министъра не знае.Абсурдистан.
4
0
 
27
 
! Отговори
инженер преди 8 години
Срутването е класически пример на подкопаване на фундаментите.Причината за срутването е изкопа, който е правен до стената. НЕ се прави така, както е направено, особено при стари сгради! Има си технология, която НЕ е спазена!
3
0
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Стотици стари сгради паднаха по същия начин-след подкопаване на основите им при строеж в съседство!Мерки никакви!Явно частния интерес стои над всяка сигурност.
2
0
 
35
 
! Отговори
7990 преди 8 години
youtube watch roycWm5949EАко бях редактора на днес.бг, Илиян Велков досега да е уволнен.за съжаление, там всички са , ама мноооо злееее
1
1
 
31
 
! Отговори
asd преди 8 години
em daite linka be prostaci, tva baaaaaaaah