Проверяват плажовете за свободен достъп

Прокуратурата пусна регионалните инспектори да следят
30 юни 2015 13:04, Екип на Investor.bg
13
Проверяват плажовете за свободен достъп
Снимка: Булфото, архив

Върховната административна прокуратура е наредила проверка дали се спазват разпоредбите на закона за свободното ползване на плажовете.

Инспекторите ще гледат също така дали се спазват техническите параметри на морските плажове в изпълнение на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за размера на площите на преместваемите обекти и съоръжения, съобщиха от прокуратурата.

Извършването на проверката е възложено на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочват от прокуратурата.

Ведомството има срок до 20 юли да представи на прокуратурата доклад с констатациите си.

По закон половината от площта на плажовете трябва да е оставена на свободен достъп за плажуващи.

Преместваемите обекти – заведения, магазини, кабини, увеселителни съоръжения и други, не трябва да надвишават 2% от площта на плажа.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Точна картина на ситуацията. Ходете и ще се върнете с един тлъст коремен вирус който ще лекувате поне седмица. Както каза един приятел за лято 2014, имаше повече хора в аптеките отколкото на плажа.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE HODETE NA POCIVKA PO BALGARSKOTO CERNOMORIE.IZOSTANALA HRANA OT TRI DNI ,NADPISVANE NA SMETKITE ,BOI I IZNUDVANE NA PARKINGITE,DUPCENE NA GUMITE ,KRAGBI PO STAITE V HOTELA ,SCUPVANE NA STAKLATA NA KOLATA.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Охааа, поръчано е на щатните рекетьори да налазят морето... Ще има щавене.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Spirit of Burgas
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 1Има и чисти места още по бг черноморието ни, но те не се посещават от хора, защото няма пясъчна ивица. Аз на такива места ходя и обикновено тези места са съчетани с Балкана. Опъвам си палатката сред дърветата и с жената се печем на някоя скала и след това се далдисваме скачйки от нея.Е, водата не може да бъде чиста както на Сейшелите, но все пак се вижда дъното на 10 метра.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Например в Албена има огромни зони за свободен достъп. Там плажът е много дълъг и много широк и не е проблем да има места за безплатно плажуване. И това най-вече, защото курортът не е презастроен, въпреки наченките за това, оглупяването е било спряно навреме там.
4
0
 
13
 
! Отговори
Кирето преди 8 години
Аууу, след огромния мой от жалби- почнали проверки!!! И накрая ще се окаже, че проверяващите не са открили нищо нередно и всичко е законосъобразно! А оная партизанската внучка с шарените шалчета ще се кипри пак да я дадат по "тиливизиътъ". Ей, голяма идиотщина сме- всички знаят, че на плажовете няма свободна 50 % зона, то материали, то предавания имаше- тия сега-"проверка" ще правят. Наглост! И ще проверяват сигурно цяло лято на командировки...
3
17
 
6
 
! Отговори
преди 8 години
В неделя си направих едно плажче, че и успях да се върна точно преди да завали. Доста народ имаше, ама лошото е, че селяните които бяха свикнали да ходят в Гърция ще започнат и те да идват по нашето море. Все с щайтите домати. И връзки лук. И сланинка. По бели потници. Брррр
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно концесионерите си живеят с времето на 70 те когато бедно и богато нямаше къде да ходи и търпеше селяндурщината по морето. При сегашната туристическа суша проблема ще се задълбочи. Есента ще се види, кой фалира, кай ще затваря, кой ще продава. Тогава могат да си заграждат каквото искат и да си мечтаят за Доброто старо време. Притчата, там където е текло пак ще тече няма да важи повече. Българина търси качеството и спокойствието вече, а не да храни мутрафоните.
1
0
 
17
 
! Отговори
eeha преди 8 години
Процентите на Слюнчев брег са далеч от реалността но кой знае тези доклади какво ще изкарат...