Слагат камери, за да пазят центъра на Перник

Вандали чупят пейки, крадат кошчета и мрамор от площада
30 юни 2015 18:14, Анисия Иванова
9
Слагат камери, за да пазят центъра на Перник
Снимка: архив Булфото

Видеонаблюдение ще бъде монтирано на новоизградените обекти по проекта "Зелена и достъпна градска среда" в Перник, съобщи кметът Иван Иванов. Мярката се предприема срещу набези на вандали, които вече започнали да чупят новите пейки. Те са заварени и въпреки това пак успяват да ги унищожат, удивен е кметът.

Местната управа е поръчала 50 нови пейки, с които да бъдат подменени счупените. В случаите, когато извършителите се установят, щетите ще бъдат възстановени за тяхна сметка. Така хулиган, повредил постамента на паметника на Св.Иван Рилски ще плаща пораженията на мраморните плочи. Друг вандал, разорал градинка в квартал "Тева", ще бъде санкциониран с размера на средствата, необходими за възстановяването й.

Освен пейки, се крадат кошчета и плочки от ремонтиращия се площад "Кракра". Преди два месеца след сигнал на бдителни граждани бе предотвратена кражба на над 340 тротоарни плочки, съобщи БТА.

Общинската управа отправи апел към перничани да бъдат безкомпромисни към рушителите и в случай, че станат свидетели на вандализъм веднага да подават сигнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Овено преди 8 години
Кошчетата и мрамора ги краде РУМЕН ТАРГОВЕЦО
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нема що, сега да изпотрошат и камерите
3
1
 
12
 
! Отговори
ромите преди 8 години
Тия камери ще стане,като с ало измамниите! Всички си регистрираме картите, а уж немогат да разберат кой е направил ало измамата! Тук ще стане същото, слагат шапка на главата и оди го базбери!
2
1
 
14
 
! Отговори
мимоза преди 8 години
Да бе, и после ще пълнят медиите със снимки и ше питат хората дали някой случайно ги познава... Ако не беше тъжно, щеше да е смешно!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямаше ли видео преди време на едни "младежи" как вилнеят в новоизградения парк?Какво още търсят...