Евакуираха семейство от наводнена къща в Троян

20 постройки са пострадали от проливните дъждове
1 юли 2015 11:29, Анисия Иванова
2
Евакуираха семейство от наводнена къща в Троян
Снимка: архив Булфото

От проливните валежи вчера, които в Троян са достигнали до близо 43 литра на кв. метър, над 20 къщи в района са били наводнени, съобщи кметът на общината Донка Михайлова.

Две от стените на къща в града са се срутили и се е наложило шестчленно семейство, с четири деца, да бъде евакуирано. То е отказало да бъде настанено в център за временно настаняване и затова ще му бъде осигурено общинско жилище и подпомогнато с неща от първа необходимост.

Обстановката в общината се нормализира. Всички пътища са проходими, навсякъде има ток и вода. По думите на Михайлова най-сериозни от вчерашните дъждове са били пораженията в село Балканец, където е било ограничено движението по уличната мрежа, но още снощи улиците са били разчистени от струпалата се земна маса и кал и осигурена нормална проходимост по тях.

Техника на общинските фирми и предприятия разчистват наноси в селата Черни Осъм и Бели Осъм, както и по-малките улици награда. Започва и почистване на коритото на река Осъм в рамките на града от клони, изкоренени дървета и големи отпадъци.

Нормална е обстановката и в Ловеч, където вчера от дъжда се срути част от покрива на сграда, бивше фондохранилище на Регионалния исторически музей. В момента районът е обезопасен, съобщи БТА.

Предстои сградата ще бъде изцяло укрепена или съборена. От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха, че вчера са постъпили над 20 сигнала, като по-голямата част от тях са били за наводнени мазета и сгради, а останалите за закъсали автомобили.

В Ловеч количеството на падналите валежи е 39 литра на кв. метър, а нивото на река Осъм 142 см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Едното неконтролирано е сечта, за която всички си затварят очите, включително и т.нар граждани - дървата от незаконна сеч не си ги палят по къщите, а ги продават на онези, които после цъкат как е осечена гората. И всичкото това е, за да им излезе отоплението през зимата със 100-тина лева по-малко. А другото неконтролирано нещо е канализацията. То не бяха водни цикли, не бяха милиони и в един момент заради нечия алчност мизерията се допълва от кал и вода. Дано Господ гледа и да действа.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неконтролираната сеч до какво ли още ще доведе? Изсякоха балкана и сега наноси и свлачища, коритата на реките и долчините са задръстени с клони и остатъци от сечта, а хората страдат ли страдат...