Хората-къртици от пет години подкопават пернишки квартал

Общината харчи на месец по 5000 лв. за запълването на дупките
22
Хората-къртици от пет години подкопават пернишки квартал
Снимка: БТА, архив

Жителите на пернишкия квартал „Рудничар”, на които се наложи да напуснат домовете си, подкопани от т.нар. хора-къртици, споделиха, че животът им е съсипан.

Още по темата
Пострадалите от незаконния добив на въглища казаха пред Нова телевизия, че са принудени да пребивават при приятели, защото на осигуреното им от властите място за временно настаняване нямало ток и вода.

„Чуваме ги в банята, чуваме ги навсякъде, те са като плъхове, само шарят, имам чувството, че някой ден ще ми влязат в къщата  и ще ми кажат „Добро утро!“, оплака се Румяна, която е една от евакуираните.

Проблемът с изкопаването на галерии съществува от пет години насам, но институциите не правеха нищо по въпроса, споделиха още потърпевшите.

Кметът на Перник Иван Иванов пък заяви, че добивът на въглища от псевдо миньори все още не е криминализиран. А всеки месец общината харчи средно между 3000 и 5000 лв. за запълването на дупките.

В крайна сметка, в резултат от изкопните дейности, се е образувало свлачище, което наложи евакуацията на три семейства от „Рудничар”.  

Преди дни имаше специализирана акция за залавяне на нарушители, но нито един от тях не беше заловен на място.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
'romite" se sardiat,che im sabariat nezakonnite kashti,a te sabariat zakonnite na balgarite. sled kato tova e ot godini,zashto spi sada,che ne gi e osadil,sega potarpevshiteshtiaha da si imat domove. dali shte im postroiat jilishta,kato na murgavelkovcite?
8
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
do dnes.bg:bezsmislenno mi se struva da se pishat ***,kato posle triete komentarite ni
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бих казал *** а не къртици
6
0
 
13
 
! Отговори
до Радой Ястребовски преди 8 години
златко ако простотията имаше криле ти щеше да си изтребител
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"коментар" 3 ЯСНО ПОКАЗВА какво е днес."бг"
4
0
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Докато на някой не му писне,ще вземе старите гуми на голфа,ще ги запали и ще ги търкулне в шахтата докато копат.....После през ум няма да им дойде да влезат......
3
0
 
17
 
! Отговори
Иван преди 8 години
И полицията и общината и държавата са абсурдни с нелепите изказвания тип "Кметът на Перник Иван Иванов пък заяви, че добивът на въглища от псевдо миньори все още не е криминализиран.".Жалка история. Готови са на какви ли не предателства и низости за да получат гласовете на малцинствата. Винаги има начин. Най-малкото от години те застрашават имуществото и живота на хората които живеят там. Да не би да няма и регулации за добива на полезни изкопаеми. Срам.
2
0
 
18
 
! Отговори
Teo преди 8 години
Нещата ще се уреголират в момента в който, докато копаят някоя галерия няма да им се срути над главите и 2-3 не дадат курбан. Обикновено до тогава българските институции не се задействат, а след това "пострадалите" семейства обвиняват пак България, че е виновна задето чеветата ... оп ... роднините им са си заминали, защото междоушното пространство дрънчи на кухо!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А предишния кмет нали беше БСП - кво направи или ги е поощрявал