Питбул нахапа жестоко мъж в Брацигово

Животното тормозело и други хора
57
Питбул нахапа жестоко мъж в Брацигово
Снимка: архив, Ройтерс

Домашен питбул нахапа жестоко мъж от Брацигово. Човекът е почти обезобразен и му предстоят пластични операции на лицето. Трагичната случка надигна хорското недоволство и вече втори ден в града се събира подписка срещу бойните кучета в центъра, съобщава "Труд онлайн".

Само за ден събраните подписи са 250, а утре инициаторката Анастасия Клянчева ще ги представи в общината с искане отговорните институции да вземат мерки и да се предотвратят следващи инциденти. Държат опасното четириного да бъде държано в специална клетка и да носи намордник.

Жестокият инцидент се разиграл на 27 юни малко след полунощ, когато потърпевшият 40-годишен мъж се прибирал със съпругата си след почерпка в ресторант, пише "Марица". Пътят им минавал пред ограда на двор в центъра на града, в който въпросният питбул бил отглеждан. Животното не било завързано и някак успяло да прескочи ламарината, поставена в единия край на имота наместо ограда. Оттам скочило върху човека и наръфало безмилостно цялото му лице.

Засегнати са очите, бузите и носа му. Въпреки че е висок и снажен мъж, той не успял да се освободи от желязната захапка на кучето. Виковете на жена му явно прогонили питбула, а съседи се притекли на помощ. Пострадалият бил веднага откаран в Спешно отделение в Пазарджик. Там му направили 36 шева и спасили живота му. Лекарите били категорични, че след време ще трябва да се намеси и пластичната хирургия.

Системно собствениците на кучето го пускали свободно да се разхожда из двора, а заради размерите му не било проблем да прескочи огражденията. Животното тормозело и други жители на града, защото заради славата му и силния лай, мнозина не преминавали изобщо по неговата улица.

От няколко дни насам кучето не се намира в къщата на собствениците си. Местните не знаят къде е отведено, но на негово място е останал само вторият им домашен любимец, който засега не е създавал грижи на никого.

Псето-злосторник не е единственият проблем в града, оплакват се местните. По улиците редовно се разхождат бездомни четириноги, които с времето се увеличават, освирепяват и нападат случайни минувачи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 8 години
АБЕ ВАСЬО КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ТАКА ДА МАНИПОЛИРАШ ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ.КАТО ТЕ ЗНАМ КАКВА СИ ПИЯНГУРКА НИЩО ЧУДНО ЧЕ ТЕ Е КЛЬОВНАЛ ПО ЧОВКАТА САМО МИ Е ЧУДНО С ЛОСТА НА СЕРГЕЙ БУБКА ЛИ ПРЕЛЕТЯ ДО ТЕБ ИЛИ ТИ СИ ОБЪРКАЛ ВРАТАТА СИ С НЕГОВАТА КОЛИБКА
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да повярвам какво чета! Отрова, лопата, взрив, куршум!!! В кой век живеете хора? Какво като убиете кучето? Смятате, че комплексирания собственик няма да вземе ново, че няма да го обучи на същото? Не, на вас ви е по-лесно да вините породата. Аз също имам страшно агресивно куче. Изключително внимателна съм с разходките и срещите му с хора и животни. Разхождаме се с намордник и всичко е ок. Разберете, че кучето не е виновно, виновен е "собственика" му, поредния наркоман, избиващ комплекси.
40
1
 
1
 
! Отговори
?? преди 8 години
Нахапан "жестоко" а човекът си говори най спокойно??? Кучето не е било на улицата без контрол, а в двора си и не е излизало от двора!!!! Защо не пуснете други хора да говорят??? Известно е, че има хора,които нарочно провокират животни да ги ухапят ,за да получат обезщетение! И това е факт! Не е зле да се провери и този вариант ,преди да се тръби за невероятни "трагедии"!!!
39
0
 
3
 
! Отговори
aide be преди 8 години
къде толкова го нахапа и как ,като кучето не е излизало от двора.Този пияница да не лъже ,как така кучето скочи и го захапа само по носа и самоот едната страна.Било му отхапало положината лице ,абе вие луди ли сте,на тоя пияница някой му е набил канчето и сега лъже ,ако може да изкара някой лев.А на тия които плюят по кучета и стопани да си пият хапчетата редовно ,*** долни и прикрити психопати,и човек бихте убили и отровили ама не ви стиска.
38
8
 
8
 
! Отговори
Pako преди 8 години
Тези "любимци" освен опасни са и грозни, това са мутанти, плод на човешкия извратен мерак за "живи оръжия". Не ви разбирам хора, как ги харесвате и държите в дома си, честна дума.
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само хората, които са се занимавали с подобни породи знаят, колко безпроблемни са те всъщност по отношение на хората, за сметка на това, към др. животни и специфично кучета то те често са силно агресивни. За да скача на хора ПЪРВО собственика е някой голям *** и ВТОРО не знам дали сте прочели внимателно "след полунощ, когато потърпевшият 40-годишен мъж се прибирал със съпругата си след почерпка в ресторант", което ме кара да вярвам, че е било предизвикано от "смелия" подпийнал 40-годишен мъж
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И пинчер да отглеждаш като бойно куче, и той ще ти се хвърли.. Но все пак да отбележа, че това е изкуствена порода създадена именно за бойни цели, за която трябва да има забрана да бъде отглеждана в домашни условия.
35
4
 
4
 
! Отговори
Ол преди 8 години
На запад при такъв сериозен инцидент кучето се приспива незабавно, а собственикът плаща най-малко глоби. Предполагам, че в българското законодателство този вид казуси се решават по подобен начин. Отделно за отглеждането на такива кучета се иска специално разрешение. Хората трябва да се поинтересуват и да си потърсят правата, защото в България за тези неща се знае много малко и всеки си прави каквото си иска.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До drug, подаваш оплакване в общината или ако си от софия на сайта на екоравновесие, идват и прибрат кучето, пиши, че агресивно, прибирането е без връщане, ако тоя чичо твърди, че е негово, подай оплакване срещу него
33
0
 
8
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
Ето удачна първа мисия за новосъздадената зоополиця ;) Да пазят и хората от животните, не само обратното.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 33Генерализираш и говориш глупости. След като се ОТГЛЕЖДА КАТО БОЙНО КУЧЕ, то напада и без да е предизвикано.
31
1
 
5
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
В тая държва дори кучетата вече живеят по добре все пак са мутри
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питбулът е изключително опасна порода и според мен трябва да се забрани в България така, както е в някои цивилизовани държави...дано пострадалият се оправи.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКучетата гонят. Когато човек или друго живо същество се отдалечава от кучето, то започва да гони. Това е в нрава на почти всички кучета. Въпроса е, ако този човек беше ударил кучето със сигурност щеше да бъде осъден. А сега някой ще осъдили ли кучето? Знаем, че има не един случай на убит от куче човек. А да сте чули някоя котка например да е нахапала така жестоко човек? Но природозащитниците само кастрират кучетата и отново ги пускат. Макар, че има много маркирани, но некастрирани
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До inedА кучето трябва ли да е свободно или да чакаме утре да убие човек. А кучетата убиват и гонят котки. Нима котките нямат права пред кучетата? Или ще си затваряме очите?
27
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито едно животно не напада без да е предизвикано. Кучето е нападнало, защото се е почуствало застрашено. Най-добрата защита е нападението. Така, че и пострадалия човек може да има вина в това да бъде ухапан. Не защитавам кучето, но погледнете и от тази страна. Кучетата са много по-добри от хората.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30, абе кучкар мръсен, човека си вървял по улицата, какво искаш с поиярите ли ви да се съобразяваме, ще се съобразявам с тях с една лопата в главата
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10 години затвор за умишлено причиняване на средна телесна повреда. Обезщетение от 1 милион лева. Нека кучкарите да се кефят как мастиите им ръфат хората.Може и с отрова, взрив, куршум. Като няма държава това следва.
24
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 25...Не измествай темата. Говорим за този случай-опасно куче и дразнещ пияница. Всеки собственик трябва да бъде отговорен, но това не омаловажава отговорността и на такъв тип пияници...защо като е пиян се навира дето не му е работата. Или на пияна глава е решил да го чеше под опашката? Е, получил си го е! Ако се беше прибрал нормално и без да го предизвиква, сега нямаще да го дискутираме.
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отрова и за кучето и за малумния собственик, който щял крокодили да гледа.И кучето и собственика са на едно умствено ниво, такива не са годни да живеят с други хора, *** си в джунглата или бъди гражданин.