Социални проверяват как живеят ромските деца в Гърмен

Ще търсят начин да им помагат материално
96
Социални проверяват как живеят ромските деца в Гърмен
Снимка: Булфото, архив

Три мобилни екипа започнаха изследване на потребностите на децата и семействата в риск в Община Гърмен, от вчера те работят в кв. Кремиковци, съобщиха от Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/.

Още по темата
Под методическото ръководство на експерт от ДАЗД, екипите ще направят оценка на социалното положение и потребностите на пребиваващите в квартала деца.

В екипите са включени представители на всички органи по закрила на местно ниво, по покана на ДАЗД в работата им участват и двама медиатори, осигурени от Център за междуетнически диалог "Амалипе".

Целта е идентифициране на нуждите и потребностите на децата, преценка на възможностите за подпомагане на родителите за отглеждане на децата в семейната им среда, проучване на ресурсите за предоставяне на материална помощ, особено по отношение на изхранването и жилището, предприемане на всички необходими мерки за закрила на децата и семействата и за обезпечаване на базовите им потребности, се посочва в съобщението.

След извършване на изследването ще бъдат набелязани мерки за осигуряване на базовите потребности и спазването на правата на образование, здравеопазване и жилище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: социалнидецаГърмен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO DOBRA IDEYA.VSCKI V BALGARIA TRIABVA DA GIVEYAT DOBRE,NE EDNI DA SA PRIVILEGIROVANI,A DRUGI (ROMITE) DA GIVEYAT PO ZLE OT GIVOTNITE.GIVEEM V 21 VEK OPOMNETE SE KSENOFOBI I RASISTI.
12
22
 
8
 
! Отговори
да преди 8 години
На снимката виждам човешки същества,бедни,да,но въпреки,че са отхвърлени от обществото съумяли да си построят малък дом.Да,незаконен,но с какво да платят за разрешително,планове,узаконяване....Вие ако сте,как бихте постъпили?Бедни сте,но това не значи,че трябва да си свиеш на кълбо и да умреш.Гледаш да си осигуриш покрив на главата си.Да,крадат,убиват...има си полиция,съд.затвор,нека си гледат институциите работата,а не да ги пускат,или да се правят,че не ги виждат
11
0
 
24
 
! Отговори
??? преди 8 години
И какво направиха българските ''патриотични'' партии за България?Подведоха повярвалите им,и се настаниха в парламента.От колко години има ''патриотични'' партии в парламента,а нищо не са направили.Обещания,обещания,обещания....,и после на почивки в чужбина
10
4
 
13
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Кой знае....тези ром-густи може специално за фотото да са ги измили....
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой от тези загрижилите се не го интересуват ***. Просто става въпрос за едни отпуснати пари които трябва да се усвоят. Такъв хайдуклук не е имало никога
8
1
 
30
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Да проверят как живетя български деца, на които родителите си плащат редовно сметките...Стига сте ги ухажвали тея мангуристи...
7
4
 
26
 
! Отговори
До 5 и останалите преди 8 години
Ами това е целта на статийката приятелю-да ти стане лошо,да ти е гадно...и на теб и на мен и на всички които се връзват на подобни платени провокации.Виж им само заглавието и разбери какви хора ни манипулират-"Социални проверяват как живеят ромските деца..."Все едно в момента са там и всичко става сега а не е хипотетично и незнайно дали изобщо ще стане...важното е да има стрес,да има скърцане със зъби,да има недоволство и да се "опипа" почвата какви са настроенията на хората-ченгеджийски номера!
6
2
 
14
 
! Отговори
кулинара преди 8 години
В свободния си ден ще отида да им наготвя малко омари.скариди и други морски дарове за да съм сигурен,че чеветата са добре и са сити.
5
2
 
12
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Да им помагат материално! Да им наливат мозък в главите!
4
1
 
25
 
! Отговори
7 преди 8 години
И аз искам жилище, и по възможност да не плащам ток и вода
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екстра си живея, тези двете на предния план, са бъдещи програмисти, а онези отзад щели да стават хирурзи.
2
0
 
22
 
! Отговори
пак ни ебават преди 8 години
За тези квартири няма ли! Като нямаш соб. дом отиваш на квартира.Хем ни биха,хем помощи и жилища ще получат за назидание
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре да въдворят родителите им на работа. Като чуя материална помощ за ромите и ми става лошо.