Пек до 38° утре, от четвъртък – облаци и хлад

В края на седмицата ще премине студен фронт
Обновена: 7 юли 2015 14:20 | 7 юли 2015 13:54,
0
Пек до 38°  утре, от четвъртък – облаци и хлад
Снимка: архив Булфото

Жегата ще продължи и утре, а градусите ще стигнат до 38°, прогнозираха синоптиците от НИМХ-БАН. От четвъртък обаче ще започне заоблачаване и нахлуване на по-хладен въздух.

Утре ще е слънчево, около и след обяд и горещо. Максимални температури ще са между 33 и 38 градуса, а по Черноморието - малко по-ниски. Вятърът временно ще се ориентира от югоизток и ще бъде слаб.

Над Черноморието ще бъде слънчево и топло. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса.Температурата на морската вода - 23-25 градуса.

В планините ще е слънчево, след обяд на места ще има незначителна купеста облачност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

В четвъртък над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево. По-късно през деня над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Вятърът в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух.

В сравнение с предишните горещи дни, дневните температури в северозападните райони ще се понижат с 5-6 градуса, докато в останалата част от страната максималните ще са все още високи - между 33 и 38 градуса.

През нощта срещу петък и в петък през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт.
Ще има променлива, над източната половина от страната и Рило-Родопската област по-често значителна облачност.

На места там ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Дневните температури в цялата страна ще се понижат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари