Чужденци вилнеят по курортите ни: Грабят и скачат на нож

Не се свенят да задигат и чинии, чаши и спално бельо от хотелите
8 юли 2015 09:00,
77
Чужденци вилнеят по курортите ни: Грабят и скачат на нож
Снимка: Архив Булфото

Чужди туристи все по-често вършат престъпления и хулиганстват в курортите ни. Само за последната седмица руснак нападна жена с нож, а при различни инциденти германци се ръгаха и грабиха един друг в Златни пясъци.

Слънчев бряг пък е известен с масовото пиянство на англичаните, а в Албена се оплакват от туристи, които опитват застрахователни измами, за да върнат разходите си за почивката, обобщава "Монитор".

26-годишен пиян руснак нападна 70-годишна жена и отнесе глоба от 500 лева за хулиганското си поведение. Инцидентът е регистриран на 5 юли, около 20,30 часа. Според подадения сигнал от потърпевшата софиянка, отседнала в хотел в курортния комплекс Златни пясъци, пияният руски турист я дърпал, бутал и крещял, уточниха от Варненския районен съд, където всекидневно гледат такива дела.

При друг случай, германец окраде свой сънародник, след като влезе през терасата в хотелската му стая. Възползвал се от забравената незатворена врата на терасата в хотелската стая и задигнал 2 мобилни телефона. Още по-тежко е престъплението на германеца Тобияс Замарция, който се опитал да ограби свой сънародник и го наръгал в корема.

Чужди туристи се опитват да заработват като бандити, докато разпускат на почивка в Слънчев бряг. Куриозните случаи не са много, но са показателни, че кражбите и обирите не са патент само на родните апаши, твърдят полицаи. Най-често чужденците крадат от хотелите чинии, чаши, хавлии и спално бельо.

В началото на този сезон седем румънци пък се преквалифицираха на магистрални бандити. Групата обра 62-годишен мъж от Варна на пътя до Иракли. Румънците направили постановка, че колата им е развалена и на развален английски те му поискали пари за бензин, предлагайки в замяна пръстен от жълт метал, за който твърдели че е златен. Той отказал да купи ментето, но им дал пет лева и показал портфейла си, в който имало само още една десетолевка.

Единият я грабнал, а другите отмъкнали от дясната седалка шал, шапка и яке. След бърза засада на полицията в района на комплекс "Съни дей" обирджиите били задържани.

Случва се чужденците да мамят и застрахователите си. През последните години се забелязва тенденция чужди туристи да се жалват, че са станали обект на престъпления по родното Черноморие. Често тези сигнали са фалшиви, а целта е да се получат обезщетения от застрахователите, твърдят хотелиери от Кранево и Балчик. Лидери в това отношение са германците.

По принцип "потърпевшите" изчакват края на морската си ваканция, когато отиват на рецепцията в хотела и се жалват, че някой е откраднал от стаята им скъпи вещи, най-често видеокамера, фотоапарат, часовник и т.н. Други пък пристигат направо в близкото полицейско управление и си измислят несъществуващо нападение, в резултат на което са останали без нищо. На всичкото отгоре туристите искат от органите на реда писмен документ, че са ограбени и са се жалвали, който представят по-късно пред застрахователите си, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
До циникаИ НЕ САМО НА ГЕРМАНЕЦА!
28
11
 
31
 
! Отговори
111 преди 8 години
КАКВАТО ДЪРЖАВАТА,ТАКИВА И ТУРИСТИТЕ-В СКАПАНА ДЪРЖАВА -САМО ***!СЪБРАХМЕ *** НА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!
27
4
 
32
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Такива туристи идват в България - ***.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 1988г. се запознахме на Златните с по-възрастна двойка от Бавария, които казаха, че те и приятелите им от години почиват на нашето море, защото е чисто и най-вече спокойно. Освен природните дадености, хората търсят сигурност и почивка. И полицията не си е на място и няма твърди закони.
25
2
 
10
 
! Отговори
. преди 8 години
Kogato reklamirame dyrjavata kato evtina destinaciq za alkoholen turizym, ne se iznenadvaite che takiva turisti q poseshtavat.Ne razbiram zashto se iznenadvate, che chak I *** pishete.
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив, ГДР-ейците са много по-свестни, особено по-възрастните. Друг е въпросът ,че новото поколение германци е различно от това отпреди 25 години. Моя близка ,която учи в Мюнхен на въпроса ми има ли си някой приятел германец, ми отговори че са прости, невъзпитани ***--лчета, нищо общо с тези, които ние помним.
23
3
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
до 9За всичко са виновни руснаците и източноевропейците, нали ?! :)Щом са германци, значи са от ГДР ... :)А, за пияните англичани какво ще кажеш бе, промит мозък ?! И тях ли ще изкараш комунисти ???? :) :) :)
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Включете ги в рекордите на Гинес за да си избиете расходите,клиповете в Ютубито също са добри за добавка,рода за погасяване на измами със застраховки да запомнят къде е морето,чак чака рак Черно море,много му е добре на човеко.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението е много простичко: Носиш скъпа техника, обявяваш и ЗАСТРАХОВАШ , в противен случай си носиш сам отговорност!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бой по туристите!!
19
6
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама вие сериозно ли очаквате, че в бетонения мутро рай могат да дойдат да почиват нормални хора?
18
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се получава с ниско бюджетни туристи. Затова политиката на ниските цени не е най-добрата. Лошото е, че един курорт или страна като придобие някакъв имидж, после много по-трудно се променя. Къде по-добре би било да бяхме почнали с качествена и скъпа услуга в началото, когато Бългаското черноморие беше известно само със слъчевото време и хубав пясък.
17
2
 
38
 
! Отговори
ив преди 8 години
Към номер 9: Очевидно си расъл на дебела сянка.Колко работници от бившето ГДР познаваш? Работя далеч на запад в строителството и с насот години работят монтажници от източните провинции на Германия.Те са трудолюбиви,отворени и много свестни хора.Изкарват си и те хляба като нас по гурбетчийски и по нищо не се различаваме,в добрия смисъл на думата.
16
1
 
29
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
И те са разбрали, че в БГ полиция и прокуратура няма и си правят каквото си искат! Дори и някой да стигне до затвор знаят, че за убийство дават условна, за всичко друго само задържане за 24 до 48 часа!
15
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами станахме известни като алкохолна и секс дестинация и сега ще си понесем последиците. Ще има тепърва да си патим от всякакви дошли само заради евтиния алкохол.
14
1
 
54
 
! Отговори
акуд преди 8 години
защото глобата за хулиганство е НИЩО. нека плати 2000. 3000 евро глоба и да видим колко ше са отворени
13
2
 
9
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Narkotici,alkohol i razvrat...vie kakvo ochakvate,novela na Shekspir li???Zashtoto zakonite sa ni slabi,zatova resto ima samo ot ohranitelite boi boi lyut boi do nasirane i tova e..
12
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми какви да идват, като развиват само алкохолен туризъм? Каквито ни курортите, такива и туристите.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Neka badem chestni!Ako gi nqma Nemskite i Ruskite turisti po krai brejieto ni v BG turizma shte falira! A nemec da krade chinii charshafi chashi E molq vi da gi popravite s Rumancite, neshto ste gi obarkali!
10
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е ясно , че по нашите курорти идва да празнуват чужди туристи от най-ниските прослойки на обществата там. Друк аспект на темата е, че и те разбраха, че в БГ всичко е позволено и на практика всяко деяние остава ненаказано.