Социалните стачкуват ефективно – цял час

Заплатите в бранша не са пипани от 2012 г.
9 юли 2015 10:14,
5
Социалните стачкуват ефективно – цял час
Снимка: Reuters

Едночасова ефективна стачка сред социалните работници днес. От 147 дирекции в Агенцията за социално подпомагане ще се включат 20 агенции, съобщава БНТ.

Заплащането в сектора е едно от най-ниските в държавната администрация. От синдикатите изчисляват, че средното заплащане в сектора е 475 лева. Най-ниското възнаграждение е 388 лева, едва с 8 лева над минималната работна заплата за страната. Последното актуализиране на заплатите в сектора е от 2012 година.

На тристранен съвет е поискано увеличение от 20%. Писмо с предложението е изпратено от Ивайло Калфин до финансовия министър.

В Агенцията за социално подпомагане работят 790 социални работници. Вече има изискване те да имат висше образование. В подкрепа на работниците със средно образование се обяви КТ ''Подкрепа''. От там изявиха притеснение, че след изискването за по-високо образование ще пострадат среднистите, които са също добре обучени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
пипилота преди 8 години
преглеждайки коментарите след отделните публикации се убеждавам, за съжаление, че негласно поставената цел е постигната: социалните служби поемат всички негативни на обществото. От личен опит мога да кажа, че условията, в които са поставени да работят тези хора са меко казано ужасни. До преди известно време аз също работех в системата на социалното подпомагане. Това е работата , която съм упажнявала с огромно удоволствие и любов. Страшно болно ми става, когато чета всички тези злъчни коментари.
3
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
То си е кажи речи цял работен ден
2
0
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Горкичките връзкарки ! А аз кво съм виновен, за пенсийката ми от 180лв.- 45г. стаж, средно обр. И аз протестирам !!! Дайте да се разменим, ще работя без почивен ден, по 12ч. !
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седят си на климатик повечето нищо не вършат а има сред тях и сносни хора които вършат цялата работа да се плашта за резултат а не на калпак за да работиш в социала трябв да завършиш публична администрация а това не го е завършил само които не го е почнал след диплпирането една молба не могат да попълнят