Слънчево време ни очаква утре

Температурите в страната пак поемат нагоре
10 юли 2015 17:37, Анисия Иванова
0
Слънчево време ни очаква утре
Снимка: архив Булфото

Слънчево време ни очаква през утрешния ден, над източните райони - с временни увеличения на облачността, според прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, повече облачност ще има над източните райони, но без валежи.

В съботния ден вятърът ще отслабне, в по-голямата част от страната ще е до умерен, в източните райони - все още до силен, от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще бъде по-високо от средното за юли.

Слънчево ще бъде и над планините. Ще духа умерен, по билата - и временно силен, северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури на въздуха ще бъдат 26-28 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 23-26 градуса, а вълнението на морето - 2-3 бала.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, вятърът още ще отслабне. Дневните температури ще се повишават и максималните през втория ден ще са между 29° и 34°. Едва привечер в понеделник от северозапад ще започне заоблачаване и на отделни места в Западна България ще превали краткотраен дъжд. В Източна България вятърът временно ще се ориентира от юг.

Във вторник с усилване на вятъра от северозапад дневните температури слабо ще се понижат. Облачността ще е променлива и на отделни места, главно в източните райони, е възможно да превали и прегърми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НИМХпрогноза време
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари