Гърмен се мести, "гърми" на 18 юли пред парламента

Хората са недоволни от спряното събаряне на незаконното гето
12 юли 2015 21:50,
179
Гърмен се мести, "гърми" на 18 юли пред парламента
Снимка: архив, Булфото

Жители на община Гърмен ще протестират пред сградата на парламента в столицата 18 юли срещу отлагането на акцията по премахването на незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци" в село Марчево.

Организаторите на протеста призовават към подкрепа всички българи, които вярват, че законите важат за всички. Повод за стачните действия стана решението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да отложи събарянето на две от незаконните ромски къщи, което бе насрочено за 13 юли.

Още по темата

Решението за протеста е взето единодушно от Инициативния комитет за стачни действия към община Гърмен.

МРРБ се принуди да замрази разрушаването на къщите, заради писмо от Европейския съд по правата на човека в Страсбург до адвокат Даниела Михайлова, която е ръководител на правния екип в неправителствената организация "Инициатива за равни възможности".

Тя е депозирала жалба, в която е подчертала "необходимостта от предоставяне на допълнителна информация от страна на българското правителство". Европейският съд е поискал от българското правителство да спре разрушаването "докато не осигури жилище на уязвимите жалбоподатели".

Иван Байрактаров от Инициативния комитет за стачни действия към община Гърмен коментира пред БТА, че "не може някакви институции да спират изпълнението на закона и цяла държава да дава на заден ход, да не изпълни собствените си разпоредби. Ние не сме срещу ромите, искаме еднакви правила за всички в България. Настояваме само за прилагането на закона - има заповеди на ДНСК още от 2011 г. за блъскането на 124 незаконни постройки в ромския квартал на Гърмен. Нашият ултиматум бе това да се случи до 18 юли".

Гърмен се мести, "гърми" на 18 юли пред парламента
Снимка: архив, Булфото

Няколко души от община Гърмен ще пътуват до столицата в понеделник, за да внесат уведомление за протеста в общината и да получат разрешение.

Очаква се протестът ще започне в 12.00 часа в събота, 18 юли. Преди това ще бъдат поднесени цветя пред паметника на националния герой Васил Левски по повод 178 години от рождението му на същата дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
8
 
! Отговори
Profi преди 8 години
ДПС като толкова милеят за *** да си ги вземат в тяхните села . Да бъдат преместени в турските села и да си живеят хората Бързо ще им уврът главите
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 71:Не бе, стой си в квартирата. Просто спри да плащаш наем, хазяинът няма да може да те изхвърли, защото "няма къде да отидеш" и "ще ти наруши човешките права". Ако стане много упорит, сезирай "съдът" в Страсбург да застави държавата да ти подари жилище.
60
0
 
11
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Българи ако сега не изметем политическата *** окреслата и я накараме да се справи с но несамо в Гърмен а на всякъде в страната ни то идва времето когато тази напаст ще е пагубна за нормалните хора!!!!!
59
0
 
7
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
ХА ХА защо ли не се учудвам къде е адреса на това НПО :) :) :) Квартал ФАКУЛТЕТА........На страницата и има едно малко детенце.. гримирано, нагласено... ама нещо много ми белеее!
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън от България,след като не им изнася!
57
0
 
17
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
Още едно доказателство, че НЕ СМЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА!Защо на Франция не и казаха нещо когато буташе ци..ските гета?Ама трябва да отидем да протестираме и пред офиса на тази Даниела Михайлова да видим кой и финансира НПО-то "инициатива за равни възможности"! Какво искате и ние да спрем да плащаме и да спрем да спазваме закона за да се изравним с ци..ните ли? ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА И ДА ИЗНАСЯМЕ ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ! ИСКАМ СУВЕРЕННА БЪЛГАРИЯ!!! ДО КОГА ще търпим братя?????
56
1
 
10
 
! Отговори
ваньо преди 8 години
Римляните-толерираните от държавата и еврогейския съюз и и безнаказани закононарушители,искали законите да са за всички.То за тях няма закони като отговорност,а само привилегии и двойни стандарти в тяхна полза.Значи,българина трабва при строеж да се бори с чзрп,такси,да го съдират фирми и банки и ипотеки,а римлянина-тухли на ливадата и нищо.И пак нямаше да се сетят и да ги подгонат,ако не бяха съвсем обнагляли с кражби,тормоз и бой над българите,само заради една забележка за силна музика
55
0
 
18
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Щом има Инициатива за равни възможности трябва да е възможно всеки да си строи където му скимне. И аз искам равни възможности с ромите. Искам да не плащам вода и ток. Искам да не плащам данъци. Искам да не уча, защото е скучно и се иска да ходя на училище. Искам с 4 клас, без да мога да чета и пиша да стана професор. Братя Българи, помислете! Ако престанем да плащаме данъци цялата тази скапана държава ще рухне за няма и месец. Нищо не може да ни се случи, ако всички сме единни.
54
1
 
8
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
ще се осъди държавата, така ли. следователно, където се намират ц*ганите, и в двете противоположни хипотези обществото е дискриминирано
53
2
 
7
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
приказки, дрънкане, правата на човека, политическата отговорност. чесане на клавиатури вместо вдигане и помитане на парламентарните ибр*кчии и ***. решение на ВАС действа за президента, премиера и председателя на НС, но не и за престъпниците, извод 1. извод 2 е, че ако някой тръгне да си обработва земята, на която са се нанесли незаконосъобразно лица, няма да може да упражни правото си на собственост и ще осъди местната власт. ако престъпниците бъдат изселени
52
4
 
4
 
! Отговори
Тълковен Речник преди 8 години
До ФАКТ "гаджала(турчина).............."Гаджала е Българин, а не както го написа в скоби Турчин :)Хорахай е турчин :)
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата е все по-зле по много причини. Основно поради прости и крадливи управници които оставиха римляните да се развъждат безконтролно, да им плащат детски и помощи, без да ги принудят да учат и работят. Българите намаляват прогресивно а те произвеждат и пълнят хазната. Ще дойде време когато няма кой да произвежда, римляните унищожават всичко в провинцията и ще започнат да идват в градовете. Когато парите свършат драги римляни, какво ще правите? Няма от кого да крадете и взимате. Тогава?
50
0
 
15
 
! Отговори
Ти преди 8 години
абе как ще им осигуряват жилище па тоя смешен Европейски съд. хаахах Някои нещо на нас дава ли ни?! Много злеее системата като да ви избием всички вас!
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ако сме хора трябва не само тези от Гърмен, а всички да се струпат на жълтите павета.
48
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е Башев да ги защити сега и да им изпече няколко агнета.Той създаде това гето и те гласуваха за него а сега тоя го няма скри се в миша дупка.
47
1
 
7
 
! Отговори
janki преди 8 години
Mesten referendum - zak zak kato v elada.
46
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз лично жилище си нямам, плащам наем.Сега как да го разбирам това, значи мога да си построя една барачка където си поискам, примерно някъде срещу парламента и ако дойдат да ми я събаря от Страсбург ще принудят държавата да ми осигури жилище.
45
0
 
40
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Излиза че , * дискриминират Българите.Къде е комисията по дискриминация.?Обикновено трият коментари.Явно още не е започнало работното време
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мили Гуспуда протестиращи,ако протестът Ви ще е една разходка пред Парламента,съпроводена с изпушване на кутия цигари и омитане на 1-2 сандвича,не искайте подкрепа.Ако е по Рувънски тертип-с тоягите ида и аз.
43
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Орешарски им раздаде по 500 млн лв на ръка за стимулиране на раждаемостта им тогава не ривахти, а?