Кючек на радостта разтресе Гърмен: Бараките остават!

Мургавите ни събратя наизвадиха тонколоните да празнуват
220
Кючек на радостта разтресе Гърмен: Бараките остават!
Снимка: Булфото, архив

Ромите не пропуснаха да отбележат подобаващо липсата на багери днес в ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен.

По план трябваше да бъдат съборени поредните две незаконни къщи в махалата, но това не стана заради писмото от Европейския съд по правата на човека, в което се настоява, докато не бъде намерено място за настаняване на ромите, багер да не влиза в гетото.

Още по темата

Очаквно това отприщи радостта на местните жители. Някои от тарторите в гетото извадиха мощни тонколони и огласиха с музика целия район.

"Хората се успокоиха и вече не се притесняват, че ще останат без покрив над главите си. Очакваме да бъдат отменени заповедите за събаряне на всички незаконни постройки в квартала", каза местният лидер Юлиян Герасимов, цитиран от БТА.

За събарянето на незаконните постройки има заповеди на ДНСК още от 2011 г., но чак на 29 юни тази година паднаха първите четири.

Тогава институциите предложиха вариант за настаняване на останалите без покрив над главата си роми, но те отказаха помощта на държавата и отидоха да живея при близки.

Междувременно стана ясно, че жители на община Гърмен се отказаха от протестта пред сградата на парламента в столицата в Деня на Левски - 18 юли, срещу отлагането на акцията по премахването на незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци".

На същата дата те все пак ще са в София, за да внесат протестна петиция в Министерския съвет и до президента.

"Ще бъдем 200 души. Връчването на нашата петиция ще стане във времето от 11.30 до 12.30 часа. Почивен ден е, но в двете институции има дежурни, които ще приемат петицията", каза председателят на Инициативния комитет Иван Кременлиев.

"В нея настояваме за прилагането на законите с цялата им строгост към всички, които ги нарушават", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека всички спрем да плащаме данъци и да видим тогава как ще се издържа тази "държава" и откъде пари за социални помощи и други благини .
81
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро цяла Европа ще пламне , защото просто не може да продължава така, цялата система е сбъркана и в един миг всичко ще избухне изведнъж. Надявам се тогава да не изядат дървото и нормални хора като мен, които просто са ***, заради тези.......... "роми".
80
35
 
5
 
! Отговори
тик так преди 8 години
И те са хора.
79
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толерира се незаконието .Колониялна държава .Сега се вижда кой е луд . Зелника ,зелника ....!!!!
78
2
 
43
 
! Отговори
Спазване преди 8 години
На Европейския съд нищо ли не му говори думичката НЕЗАКОННИ?! Ако се отмени Заповедта за събаряне на незаконните постройки ще си имаме много голям вътрешен гаф и погазване на българските закони! Утре ще ходя да си вдигна една къщичка незаконно където ми кефне и ако дойдат да ми я събарят ще им дам за пример Гърмен. Щом за тях може, значи за всички може.
77
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E ,видяхте ли кой управлява тук !? Видяхте ли кой диктува правилата? България - нещастна колония със смачкан и унизен народ !
76
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Видя ли джип и да пише ОССЕ стрелям на поражение без предупреждение... Тука е Донбасс Новороссия"!!! Гиви Честь Имеют!!!!
75
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно, отвратен съм от тези, от наглостта и отношението към общество и закон!
74
5
 
13
 
! Отговори
До преди 8 години
Гурбетчия те и на вашите ционистчета ще им доиде времето знаем че те управляват Америка печатницата за долари ще спре те Китай и Русия ще ги оправят оссе да гледат убийствата на цивилни *** в *** си знаем позицията на оссе когато избиваха деца в донбас идва времета на ционистчетата
73
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След кючека на радостта, да няма танца на нестинарите, защото явно този *** е всичко друго, но не и Държава ?
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 94!Alo gnevniq sashto se sardish na Europa? Kakvo iskash vsichki romi ot Garmen da tragnat za evropa li? Ai siktir ot tuka bre!
71
13
 
3
 
! Отговори
РОСИ преди 8 години
До Събратя? ИСКАШ НЕ ИСКАШ ТЕ ТИ СА СЪНАРОДНИЦИ А СЛЕД КАТО ТИ СА СЪНАРОДНИЦИ ТОВА ОЗНАЧАВА ЧИ ТИ СА И БРАТЯ.ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СА БРАТЯ СКОРО ВРЕМЕ И СЪС СИРИЙЦИТЕ БЕЖАНЦИ ЩЕ СТАВАШ БРАТЯ.ТОВА Е СЪДБАТА НА БГ В ЕС
70
0
 
19
 
! Отговори
Веско преди 8 години
И що така утихна въпроса с полицайката?
69
0
 
38
 
! Отговори
Събратя? преди 8 години
Лельо на тебе може да си ти братя обаче на мен не са ми никакви.Аз братя и сестри нямам и не искам да имам.особено такива като ей тея на снимката.
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da se uvaji pravoto na svobodnoto dvijenie na hora (i poluhora) i da se izpratqt v Biriuksel da im namerqt kushti , da otidat i ostanalite.
67
14
 
6
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Що им обръщате такова внимание на тия ***,забравени от бога бе??!!Колко от пишещите тук са чували за Гърмен преди да стане проблема с въпростната силна музика???
66
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gastarbeiter!Romite sa hora! Nego li razbrahte? Prestanete da opetnqvate imeto na maika Balgariq kato rasisti!
65
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичо Сорос пак се намеси и им спаси копторите!
64
3
 
26
 
! Отговори
Турчин преди 8 години
За това съм против влизането на Турция в ЕС. 24 часова телевизия им пуснаха. Окръг Диарбекир крадат електричество 80 % говорят на кюрдски, табелите им на кюрдски, нападат полицаите, всяка есен държавата им осигурява безплатни помощи за отопление, лекуват се безплатно и пак искат права и свободи и на това отгоре разни Евро бюрократи посещават региона и им мътят главите. Разбирам българите.
63
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европоооо, Европооо...