Кючек на радостта разтресе Гърмен: Бараките остават!

Мургавите ни събратя наизвадиха тонколоните да празнуват
220
Кючек на радостта разтресе Гърмен: Бараките остават!
Снимка: Булфото, архив

Ромите не пропуснаха да отбележат подобаващо липсата на багери днес в ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен.

По план трябваше да бъдат съборени поредните две незаконни къщи в махалата, но това не стана заради писмото от Европейския съд по правата на човека, в което се настоява, докато не бъде намерено място за настаняване на ромите, багер да не влиза в гетото.

Още по темата

Очаквно това отприщи радостта на местните жители. Някои от тарторите в гетото извадиха мощни тонколони и огласиха с музика целия район.

"Хората се успокоиха и вече не се притесняват, че ще останат без покрив над главите си. Очакваме да бъдат отменени заповедите за събаряне на всички незаконни постройки в квартала", каза местният лидер Юлиян Герасимов, цитиран от БТА.

За събарянето на незаконните постройки има заповеди на ДНСК още от 2011 г., но чак на 29 юни тази година паднаха първите четири.

Тогава институциите предложиха вариант за настаняване на останалите без покрив над главата си роми, но те отказаха помощта на държавата и отидоха да живея при близки.

Междувременно стана ясно, че жители на община Гърмен се отказаха от протестта пред сградата на парламента в столицата в Деня на Левски - 18 юли, срещу отлагането на акцията по премахването на незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци".

На същата дата те все пак ще са в София, за да внесат протестна петиция в Министерския съвет и до президента.

"Ще бъдем 200 души. Връчването на нашата петиция ще стане във времето от 11.30 до 12.30 часа. Почивен ден е, но в двете институции има дежурни, които ще приемат петицията", каза председателят на Инициативния комитет Иван Кременлиев.

"В нея настояваме за прилагането на законите с цялата им строгост към всички, които ги нарушават", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достойнство, разум, национално чувство, патриотизъм....нямат тези качества т.н. управници. Предателство, продажност, двуличие, лакейство, лакомия и наглост. С тези качества тези *** управстват а не управляват. Продават и предават един смазан от лъжи и грабежи народ, но той се събужда. И да се замислят крадливците, защото запали ли се държавата, горят заедно с индийците, който предизвикват силно отвръщение и толерантността към тях е унижение към Българите. Търпението ни е на предела.
61
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз също съм български турчин но съм меко казано с особено мнение относно така наречените роми.
60
29
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
Аз съм български турчин и винаги ще пиша против българите ние сме по европа и имаме повече права от вас бълрите ционистите са с нас а както знаете те управляват сащ и европа
59
0
 
43
 
! Отговори
Пак си го търсят! преди 8 години
"... извадиха мощни тонколони и огласиха с музика целия район" !!!А не беше ли оплакването от непоносимите децибели една от причините да се иска събаряне на незаконните къщи в ромското гето и изселване на обитателите им?Как да си обясни човек днешната реакция на ромите? Те като че ли казват: "Получихме подкрепа от чужбина и ще се издеваваме с вас, ще ви късаме нервите! Напук ще ви правим! Вие ще работите, държавата ще къса от залъка на децата ви,за да нидава помощи, а ние ще ви дразним!"
58
0
 
16
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Електората на Герб и ДПС и Обама ще ги защити ........жалкото е че и много българи им помагат в гласуването ....доста българи гласуват за покровителите им което е изключително срамно и жалко :(
57
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън от *** ислямски съюз
56
0
 
24
 
! Отговори
BGN преди 8 години
Чужденците се чудели как се оцелява с 120евро на месец. Ами не се оцелява, за 25г. сме намалели с почти 2 милиона.Останалите са изнервени до безкрайност!
55
0
 
35
 
! Отговори
Valeri преди 8 години
Смятам да си вдигна една къщичка срещу президенството, няма да ми я съборят( нали всички имаме равни права)
54
0
 
32
 
! Отговори
user преди 8 години
Тези .... бяха във Франция, но ги изгониха, а какво се очаква от нас? Не искам да съм вулгарен, затова този коментар ще прилючи така ...
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам редовните евро-клакьори, дето ни обясняват колко хубави неща правел за нас ЕС.
52
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста хора загубиха жилищата си, защото не могат да обслужват ипотечните си кредите, ЗА ТЯХ НЯМА ЛИ ДА ОСИГУРИТЕ ЖИЛИЩА........, ТЕ СА БЪЛГАРИ, МОЖЕ ДА СА БЕЗДОМНИ!
51
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, ето една хубава новина. Хората един покрив имат над главата, те се опитваха и него да им вземат.
50
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега тия на които бутнаха къщите да осъдят Държавата и да приберат няколкостотин хиляди.Както и ще стане.Аз се радвам защото на доста хора вече им е ясно каква е разликата между Ципрас и Борисов.
49
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спазването на законите трябва да започне отгоре надолу, а не отдолу нагоре. Първо да започнат да спазват закона политиците, магистратите и прокуратурата, тогава да гледат към бедните хора, дето само по един покрив имат над главата.
48
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можете да благодарите на скапания си евросъюз. Къде се скриха брюкселските *** и защо не коментират тези решения на любимият си съюз?
47
0
 
29
 
! Отговори
абе преди 8 години
Аз съм си харесъл едно местенце.От утре почвам строеж.Само да го пипнат,познай кащъв панаир ще стане.
46
0
 
26
 
! Отговори
защо преди 8 години
Не ми харесва тази "къщичка" на снимката.Предлагам на БХК да задължи държавата да построи на мургавелите къщи според членовете на семействата им - да има за всекиго по една стая, както и няколко бани и тоалетни, тъй като са многодетни.Може двор с градинка, както и гараж за колите им.И всичко това да бъде безплатно за тях, защото не са научени да работятИ поради това да получават месечна издръжка, не по-малка от 200% от средната работна заплатаС надеждата, че ще спрат да крадат и опустошават
45
1
 
13
 
! Отговори
karpuzan преди 8 години
V Bulgaria de ima po kadarni hora se iznesoha - ostanaha samo briketite i glupacite. Nqma potencial koito da dvizi napred stranata.
44
0
 
27
 
! Отговори
Събудете се ! преди 8 години
Гласувайте етнически, не се правете на по-прости, отколкото сте. България си отива и затова ще сме виновни ние. Европейците си имат ново колония, бразилците си имат гостоприемник, политиците си имат робско племе... а за вас какво остава ! Стига сте спали !
43
0
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Браво до -Никой 54--много искрено и точно казано - Браво !!!!