Кючек на радостта разтресе Гърмен: Бараките остават!

Мургавите ни събратя наизвадиха тонколоните да празнуват
220
Кючек на радостта разтресе Гърмен: Бараките остават!
Снимка: Булфото, архив

Ромите не пропуснаха да отбележат подобаващо липсата на багери днес в ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен.

По план трябваше да бъдат съборени поредните две незаконни къщи в махалата, но това не стана заради писмото от Европейския съд по правата на човека, в което се настоява, докато не бъде намерено място за настаняване на ромите, багер да не влиза в гетото.

Още по темата

Очаквно това отприщи радостта на местните жители. Някои от тарторите в гетото извадиха мощни тонколони и огласиха с музика целия район.

"Хората се успокоиха и вече не се притесняват, че ще останат без покрив над главите си. Очакваме да бъдат отменени заповедите за събаряне на всички незаконни постройки в квартала", каза местният лидер Юлиян Герасимов, цитиран от БТА.

За събарянето на незаконните постройки има заповеди на ДНСК още от 2011 г., но чак на 29 юни тази година паднаха първите четири.

Тогава институциите предложиха вариант за настаняване на останалите без покрив над главата си роми, но те отказаха помощта на държавата и отидоха да живея при близки.

Междувременно стана ясно, че жители на община Гърмен се отказаха от протестта пред сградата на парламента в столицата в Деня на Левски - 18 юли, срещу отлагането на акцията по премахването на незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци".

На същата дата те все пак ще са в София, за да внесат протестна петиция в Министерския съвет и до президента.

"Ще бъдем 200 души. Връчването на нашата петиция ще стане във времето от 11.30 до 12.30 часа. Почивен ден е, но в двете институции има дежурни, които ще приемат петицията", каза председателят на Инициативния комитет Иван Кременлиев.

"В нея настояваме за прилагането на законите с цялата им строгост към всички, които ги нарушават", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA TOVA SA BALGASKI GRAGDANI,KOITO NE SA SLAGNI DA RABOTIAT-PARITE IM IDVAT OT DPS I HK.VSEKI MESEZ DPS IM PRIVEGDA ZAPLATITE PO SUIFT.ROMITE SE IZDARGAT OT DPS,A NE OT DARGAVATA.
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мммда,биха се в гърдите,че ще бутат незаконните постройки (даже пост-фактум) и сега какво?Размахаха им пръст от ХК и се свиха в миша дупка.Всичко е замазване на очите,но вие гласувайте по един и същ начин и си мислете,че правите нещо.
100
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значение има, има ли някакво писмо или няма. И сто писма да има и двеста , какво от това ,с писма ли ще ни плашат.Това е България и каквото решат българите това ще става. Ако тази власт не може да защищава интересите на България и на българите, шута в *** и да идва такава , която може.
99
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гаджала (турчина) "може" само 2 неща- да краде и да проституира
98
0
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Събаряйте и всеки да си върви откъдето е дошъл. Иначе по-добре да закриваме държавата.
97
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, нали са им предложили жилища? По тази точка искането в т.нар. писмо е изпълнено. Бутат къщите и кой от къде е. Ако не им харесват алтернативните жилища - техен проблем. Не разбирам защо още се туткат властите? До колкото си спомням преди време бутнаха и къщи на българи, но за тях нямаше осигурени други жилища, така че от дискриминация не могат да се оплакват. Аааа, идат избори... Май това е проблема. Открих топлата вода! :)))))
96
0
 
11
 
! Отговори
хайдутин преди 8 години
Ало писачката на тебе ако са братя на мен не са,ясно ли ти е
95
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българин па иска да е руснак е това вече е шизофрения типично атакис
94
7
 
29
 
! Отговори
българина преди 8 години
ббаш башибозука *** ще му стане тясно в България съвсем скоро. искам да съм унгарец или руснак. искам дани управлява див националист само 5 г и ще изгони и смаже тази еврйско американско турска ***! идват избори всеки български глас за атака и нфсб. ако двете партии имат 130 гласа евроао ще се ***, няма брюксел мрюксел, ще ни гледат в очите като орбан и путин, ей такава власт ни трябва
93
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не е показал и няма да покаже т.н. писмо ,защото просто такова няма .Наш дълг като граждани, да поискаме да се публикува това прословуто писмо, а техен дълг ,като демократи е да го покажат . Не се ли покаже ,значи е поредната лъжа .Задкулисие !
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мюмюн .Избори -Марчево -ГЕРБ -400 -ДПС -160-БСП-46 ..... Е е е е ?
91
1
 
34
 
! Отговори
койчо преди 8 години
На крак о българи презрени!На крак о роби на труда!
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯИмай предвид, че пресаташетата следят сайтове като този, също и дипломатите от чуждите посолства.така че, пази си топлото местенце в Германия, защото, вдигнат ли ти мерника там, няма да сетиш какви случки ще ти се случат по тъмно - заради тази глупост, дето си я написал по-долу.
89
10
 
11
 
! Отговори
Мюмюн преди 8 години
Да живее Бойко, да живее ГЕРБ! Браво на тях за решението им, наесен пак цялата махала за тях ще гласуваме!
88
15
 
4
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Bravo na Europejski syd!Bravo na Europa!
87
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпроса не е до няколко съборени къщи, проблема е далеч по-сериозен, по този начин на римляните им се дава ясен сигнал, че последствия от безобразните им действия няма да има, това за пореден път им затвърждава чувството за безнаказаност, цената ще е още повече грабежи и най страшното е че цената ще е дори в затрити животи на още повече беззащитни старци по селата, още повече изнасилени, ограбени и убити български мъже и жени.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 111:те танковете дойдоха,с американската армия и турският флот.
85
1
 
53
 
! Отговори
м преди 8 години
Скапана държава. Тия ***, дето ни управляват, ще ни докарат до етническа война заради закрилата на гадните и геноцида върху българския народ!
84
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разрушавайте и да не ви пука за *** от Европа, които нямат представа как стоят нещата. На тях им е лесно, те живеят в друг свят!
83
3
 
36
 
! Отговори
тик так преди 8 години
Проблема се пренесе в Страсбург а това е лош признак. Има един лаф....ако не умееш сам да си въртиш къщата , идват други да я въртят.