Мистерия с психично болна, роднини подозират отвличане

45-годишната жена по неволя станала наследник на апетитен имот
14 юли 2015 09:34,
1
Мистерия с психично болна, роднини подозират отвличане
Снимка: БТА

Близките на изчезнала психично болна жена твърдят, че тя е била отвлечена заради имотна измама, съобщава Нова телевизия.

Случаят е показателен за това как, ако в България имаш психично заболяване, си изоставен от всички и как внезапно нещата могат да се променят и да станеш център на внимание, особено ако си наследник на апетитен имот. 

В битката за наследство по неволя попада 45-годишната психично болна Виктория. Тя e издирвана от полицията в продължение на четири дни и според близките й е била отвлечена.

Преди два месеца Виктория Иванова е настанена за лечение в психиатричната клиника "Свети Иван Рилски" със съдебно решение след жалби от съседи за агресивно поведение и клошарство. Жената страда от параноидна шизофрения, но въпреки опасното си поведение, има право да си тръгне от болницата във всеки момент, защото е с психична болест, но не е извършила престъпление.

Преди година майката на Виктория умира и тя остава сама, но с апартамент и парцел в скъп квартал. Тогава роднините й правят справка в имотния регистър и установяват, че наследствените имоти са продадени още през 2009 г. Оказва се - чрез измама.

Съдът  връща откраднатия апартамент на семейството, но за парцела на Камбаните все още се водят дела за имотна измама, а психично болната Виктория е собственик. Така той съсредоточава вниманието върху нея.

Преди дни роднините  с изненада разбират, че Виктория е пуснала заявление за доброволен отказ от съдебната битка й се усъмняват, че нещо не е наред, защото, когато е подписала, би трябвало да е в психиатрията в Курило. Вместо това е изписана от непозната за нея Дочка.

Дочка Григорова е на 52 години и е позната на полицията и прокуратурата. Срещу нея са образувани шест преписки за имотни и документни измами, но никога не е осъждана.

До дни роднините на Виктория трябва да докажат, че подписът й е подправен и тя не се е отказала от битка за парцела. След това обещават да я гледат. Историята на Виктория е съдба на хиляди други психично болни. А самата тя има обикновена мечта - спокоен живот в гарсониерата. И някой наистина да се грижи за нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
8 преди 8 години
РОДНИНИТЕ ЯВНО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ САМО ОТ ИМОТИТЕ!ЗАЩО НЕ СА СЕ ГРИЖИЛИ ДО СЕГА ЗА НЕЩАСТНАТА ЖЕНА?!КАТО ИСКАШ ДА ВЗЕМЕШ НЕЩО, РЕДНО Е И ДА ДАДЕШ ШЕЩО!НЕ ОПРАВДАМ ИМОТНАТА МАФИЯ,НО И РОДНИНИТЕ СА..........