Разпродажбата на "'Полимери'' била незаконна

Представител на собствениците обвинява синдика в незаконна продажба
14 юли 2015 17:27,
7
Разпродажбата на "'Полимери'' била незаконна
Снимка: Булфото, архив

Представител на собствениците на обявеното в несъстоятелност химическо предприятие ''Полимери'' обяви днес, че ще сезират Европейския съд за сагата покрай фалита на предприятието, съобщи сайта Черно море.

Изявлението му е по повод днешният търг, на който Иван Балабанов, синдик на дружеството, е обявил активите на ''Полимери'' за продажба. Първоначалната обявена цена е 45млн лв. Тази цена обаче е престъпно ниска, коментира Банев.

Сред активите, обявени за продажба е и 110-киловолтово съоражение, което е ключово за националната енергетика. Според Банев държавата, в лицето на НЕК, би трябвало отдавна да е купила въпросното съоръжение. Към момента това не е станало.

Николай Банев твърди, че през годините заводът е тласкан от различните правителства към фалит. Вина хвърли и върху съдебната система. Банев обяви, че щял да попита главния прокурор Сотир Цацаров дали въобще в страната има прокуратура, защото според представителя на ''Полимери" днешния търг е незаконен.

Според него финансовото състояние на завода е ''цветущо'' и обвини синдика Балабанов, че разпродава имущество на ''Полимери'' и други фирми без да има правото да го прави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: полимериВарна търг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
hghg преди 8 години
Докато работих в Полимери тоя смотан наркоман само за розовото бъдеще говореше и как той и жена му давали мило и драго за работниците. Банев забрави ли крадецо как за без пари купи завода с боновете на хората по приватизацията и новото оборудване което завари и разпродаде крадецо неден. Отдавна трябваше да си зад решетките
3
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Някой е искал да направи пачки ,ама на греда.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя и разпродажбата на цялата държава беше незаконна ,ама след 20тина години на никой даже не му и дреме и всичко вече си е законно :))
1
2
 
17
 
! Отговори
Павел Груев преди 8 години
До каквото се е докоснал този бездарен, престъпник комунист, всичко е фалирало.