Българското РВД пое трафика на румънските си колеги

Двучасовата им стачка увеличи трафика във въздушното ни пространство
16 юли 2015 17:06, Анисия Иванова
4
Българското РВД пое трафика на румънските си колеги
Снимка: архив Булфото

Двучасова стачка намали вчера, 15 юли, капацитета на румънския доставчик на аеронавигационно обслужване - ROMATSA до 33 процента. Това предизвика значително увеличаване на трафика в българското въздушно пространство, което доведе до допълнително натоварване на работата на ръководителите на полети, се посочва в съобщение от държавното предприятие.

Създалата се ситуация е довела до спешна реорганизация и разкриване на 11-секторна конфигурация и налагане на защитни ограничения на някои елементарни сектори. Постигната е била максималната реално използвана конфигурация към този момент.

Независимо от срещнатите трудности, ръководителите на полети от районен център за обслужване на въздушното движение - София обслужиха значителен брой въздухоплавателни средства с необходимата прецизност и ниво на ефективност, посочват от РВД.

Всички ангажирани със ситуацията служители проявиха екипен дух, упоритост и отлично справяне със задачите. Ръководството на ДП РВД изразява благодарност към всички свои колеги за проявеният професионализъм, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: румъниястачкаРВД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"на някои елементарни сектори"- звучи ми много елементарно! "Постигната е била максималната реално използвана конфигурация към този момент." Максимално РЕАЛНО, ама и това е тъпо. Иначе Гаргарин не го разбрах?:-(
2
1
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
На Цецка Цачева мъжа и не е ли настанен в тази фирма,да не е станал герой?
1
2
 
17
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Тази статия РВД сами ли си я написаха? Все едно чета соц-вестник отпреди 30 години. :)