Гърменските роми категорични: Няма да се махнем!

Планът на държавата няма да успее, категорични са те
16 юли 2015 18:00,
192
Гърменските роми категорични: Няма да се махнем!
Снимка: архив Булфото

Ромите в Гърмен са категорични, че няма да напуснат махалата. Не искат общината да им търси и намира алтернативни жилища, защото няма да изоставят бараките си в квартал "Кремиковци", отсече днес ромският лидер Юлиян Герасимов.

"Искаме да сме си накуп, а не да ни разселват по селата, да ни разделят. Няма да мръднем от махалата, не щем други жилища", категоричен бе той.

Още по темата

Според него планът на държава и община за извеждане на обитателите на 124-те незаконни постройки няма шанс да се осъществи. Местните жители се чудят защо никой не се е допитал и до тяхното мнение.

"Как може някой да решава нещо за друг и да не потърси мнението му", споделят роми. Те са убедени, че няма как да се намерят домове на 750 души, тъй като в целия регион няма и една свободна къща, в която може да се настанят роми.

Жителите на гетото заподозряха и конспирация с изселването им в други населени места на община Гърмен.

"Махалата ни се намира на хубаво място, на път за архитектурните резервати Ковачевица и Лещен. Вероятно има апетити към терена. Напуснем ли веднъж домовете си, друг ще сложи ръка върху тях", казват те, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Армеец преди 8 години
Готови сме да помогнем на държавата да си спази закона и разпоредбите за събаряне. Имаме танкове. Да видим неспазващите закона нахални как ще го спрат.
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 8 години
Ами, какво чакате? Трупайте ги щом искат - на куп!
64
0
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
"Как може някой да решава нещо за друг и да не потърси мнението му", споделят роми"Интересно къде по света търсят мнението на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, когато се прилага закона? "Съгласен ли си, г-н крадец да не крадеш повече?"Докога ще търпим чудовищното безочие на тия твари?
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво.От 190 коментар останаха 90.Къде ли са отишли?
62
0
 
3
 
! Отговори
s преди 8 години
Не е ли нормално да си зададем въпроса защо гърците нямат проблеми с малцинствата? Може би защото ги управляват мъже? Знам ли? Но това нашето определено не е нормално за всичко да ни командари някой си. Че дори да ни нарежда да потъпкваме законите си!
61
0
 
2
 
! Отговори
Александър преди 8 години
До РОМИТЕ:Ама никой не ви е питал бе :) Махайте се гнусльовци!Не ще има милост нагъл народ за разплод!Ние ще ви махнем, и не ви питаме дали го искате. Казваме ви го!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Упражняваше погледа на кобрата.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина зелените й очи гледаха като хипнотизирани. Дори рядко мигаше. Според мен целта е да се изтласкат българите и да дойдат още.
58
0
 
4
 
! Отговори
Viking преди 8 години
Pusnete Andra6 Braivik v maalata.toi znae kakvo da pravi
57
0
 
0
 
! Отговори
A.A. преди 8 години
Do 92 Nali I az tova kazvam,ama vse me triqt
56
0
 
14
 
! Отговори
ghj преди 8 години
Няма значение ром или българин, след като незаконно са на това место то няма начин законно да останат там. Или стартират процедура за узаконяване на домовете си и чакат финализирането и, или приемат предложеното от общината алтернативно жилище.
55
0
 
29
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Няма да се махнем!- казват ромите от Гърмен.Въпроса е друг....Дали няма да ви махнат?
54
1
 
6
 
! Отговори
joro преди 8 години
NA sapun
53
0
 
17
 
! Отговори
За едно ги подкрепям преди 8 години
Нека са си накуп,както искат, но там, където им се посочи,че могат да се заселят.Ако се опитаме да ги разселим между нас, както правеше Т.Ж. едно време и както ни се препоръчва да ги разселим сега, какъв е резултатът?Ами като в Ихтиман. Ромът си пийва и решава да троши стъклата в общите части на блока, в който живее. Нормалните хора викат полиция, а близките на рома свикват роднинско опълчение и бият полицаите. И после - блокада, като при военно положение. Но за това мероприятие плащаме ние.
52
1
 
12
 
! Отговори
българина преди 8 години
съберете се ако може в една колиба по лесно ще ви бомбя и паля бокуци такива, а не да ви издривам по полета и горички! точно както са ви гонили от 15 до 17 век. в цяла западна европа и за това сте изчезнали там. с тучолята сте се сдушили нали сте си ислямисти по душа. ставате само за тор на тази земя, мухите са по полезни от вас
51
0
 
21
 
! Отговори
Танто за кукуригу преди 8 години
Значи, настаняват се върху земя, която не е тяхна и за която нямат разрешение да строят върху нея. После отказват да се махнат.Защо бяха протестите в Гърмен? Защото местните хора пропищяха от тормоза и кражбите на ромите-пришълци.Как отговориха на това официалните институции? Ами те се загрижиха как най-добре да устроят ромите - да им намерят жилища (истински, а не коптори), за които наема да плаща общината, тоест хората, които организираха протестите и които плащат данъци в тази община.
50
3
 
15
 
! Отговори
men преди 8 години
един мъж с кибритче няма ли в това село да им драсне клечицата докато спят. свети петър понеже е с *** ценности ще ги приеме с отворени двери. айде мъжлета.
49
2
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Анонимен СИГУРНО НИЕ--БЬЛГАРИТЕ ЩЕ БЬДЕМ ПРИНУДЕНИ ДА НАПУСНЕМ БЬЛГАРИЯ----ЧЕТИ ПЛАН РАН --ЬТ
48
1
 
34
 
! Отговори
sallaadin преди 8 години
ДА имаш претенции върху земя, която НЕ Е твоя, да имаш претенции върху постройки, които са НЕзаконни, да искаш да живееш, като скот и да имаш претенции срещу държавата, на която НИЩО, НИКОГА НЕ си дал и това ако НЕ Е НАГЛОСТ здраве му кажи, а тя държавата отдавна е абдикирала от РОМЛЯНСКАТА НАГЛОСТ, щото срещу електорална НАГЛОСТ не се рита , а на останалия електорат, дето кучета го яли, освен да запретва ръкави друго не му остава
47
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз лично смятам, че по този случай трябва да се произнесе европейската комисия. Нека кажат какво да правим, защото аз много започнах да се обърквам - хем трябвало да си затегнем съдебната система, да си прилагаме бързо и безкомпромистно законите, хем трябвало да оставяме разни хора да си нарушават закона безнаказано! Айде сега да спуснат една директива, какво да ги правим тези и как се действа в такива случаи във Франция или Германия например.