Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!

Идеалът на Апостола бе върховенството на закона, каза Плевнелиев
Обновена: 18 юли 2015 22:35 | 18 юли 2015 22:17, Анисия Иванова
332
Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!
Росен Плевнелиев в Карлово. Снимка БТА

Българският народ не трябва да се отклонява от пътя на демократичното и европейско развитие, зададен от Апостола. Това каза президентът Росен Плевнелиев в словото си по повод 178-годишнината от рождението на Васил Левски. Държавният глава участва в тържествения митинг-заря в родния град на Апостола - Карлово.

"Днес българският народ е обединен като един около националния идеал, дефиниран от Левски, за чиста и свята република. Това означава върховенство на закона, а не на интересите. Означава социално отговорна, а не олигархична икономика, демократична държавност и институции, обърнати с лице към хората и в услуга на хората", каза Плевнелиев в словото си, цитиран от БНР.

Той призова да не се "подвеждаме от популисти и всякакви лъжепатриоти, които ежедневно обясняват как България няма идеал, няма цел и посока".

По думите му Васил Левски бе необикновен революционер и "той не се ограничаваше само с постигането на тъй желаната свобода". Вдъхновен от идеала за независима и правова държава, той предначерта устройството на бъдеща свободна България - онези здрави политически и обществени основи, които са нужни за нейното развитие и благоденствие, каза още президентът.

"Апостолът вярваше, че България ще бъде "демократска република", в която ще господстват "съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности", допълни Плевнелиев.

Нека в деня на рождението на Апостола си обещаем, че ще се борим за демокрация и справедливост. Да бъдем равни с другите европейски партньори, призова той.

Няма нищо по-естествено за Карлово рождението на Левски да бъде и празник на града, каза в приветствието си кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Да почетат Апостола на Свободата и се преклонят пред неговото дело в Карлово бяха и заместник-председателят на НС Иван Иванов, министъра на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, областният управител на Пловдив-област Розалин Петков, народни представители, кметове на общини и населени места от региона, стотици жители и гости на Карлово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
231 Инджев, а бай Мърдок дето ти търпеше некадърността по Босфор тв навремето докато го играеше водещ и даже по едно време те сложиха говорител на новините, но бързо те разкараха защото направи за срам и себе си и новинарският екип на медията, бързо го забрави шефа си викаш, а?
132
0
 
2
 
! Отговори
а преди 8 години
До ВасилевТова е твоята истина.Истината е -твоята,моята и самата истина.
131
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Извинете ме че пиша глупости,но хапчетата ми свършиха :(
130
0
 
8
 
! Отговори
лхжквфкцйг преди 8 години
Плевнелиев нищо не е казал, той го е прочел!
129
0
 
7
 
! Отговори
фил преди 8 години
До Одисей 1Не знам,но повече вярвам на Ботев от Калофер,,който поне се е опитал да направи нещо за България,отколкото на някакъв Одисей от Итака.
128
0
 
8
 
! Отговори
степен наглост преди 8 години
Нагъл,по-нагъл ,*** ,политик , плевньо :)))
127
0
 
4
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Одисей 1. Работиш ли при коректен работодател? Имаш ли представа колко от така наречените бизнесмени спазват законодателството? Вярваш ли, че живота и здравето на работника означава нещо за тях?
126
0
 
5
 
! Отговори
бб преди 8 години
До Анонимен 223Не,по скоро говори за ирланската пастирка,седнала край магнолиите.
125
0
 
6
 
! Отговори
до одися преди 8 години
Е *** МИСЛОВНИЯ ПРОЦЕС НЕ ТИ СЕ ОТДАВ ДУМА ДЕМЕК В БЪГАРСКИЯ ЕЗИК НЕ СЪЩЕСТВУВА ДУМА ЧОРБА СЪЩО НЕВЕЖА ТУРЦИЗМИ ТУКА ЩЕ МИ ПОЛЗВА ,ЧЕ И ЩЕ РАЗСЪЖДАВА ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ.
124
0
 
2
 
! Отговори
до 220 преди 8 години
Съвременникът на чорбаджиите-едри собственици по време на турското робство Ботев ,ласкаво ги нарича-"Нов кърджалия в нова полуда,кой продал брата,пребил баща си."Нали се сещаш каква е цената да ти разрешат да развиваш "бизнес" в турската империя?
123
3
 
4
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Изключително *** коментари от злоупотребили с алкихол и наркотици *** ***.
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за 217 ми беше поста
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за 21 Впрочем единствената му реплика на Левски, която е грешна , а и е пълна тъпотия е: "Братство всекиго без да гледаме на вяра и народност" И той е човек и е сгрешил в случая!
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво очакваш от василевци одисеевци и прочие.За съжаление повечето са такива шушумиги.Все руснаци и русофили са им в тиквите.Кай ни е пречил да се освободим по-рано от турците.Имаш проблем,опитваш да го решиш,а не да пасуваш 5 века.Няколко птички,като Левски и Ботев пролет не правят.Кажи на руснаците "За Родину" ...и гледай какво става.
119
2
 
11
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Високопарните думи на президента нямат нищо общо с идеалите на Апостола! Факта,че и сега има чорбаджии и хора живеещи на ръба на оцеляването е доказателство! Едва ли борбата му е била за тази лъжедемокрация в която живеем!
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Левски и Ботев сега бяха живи щяха да бъдат обявени и заклеймени като терористи и обявени за луди ,а след това щяха да умрат в мизерия.
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 201Опитах,но не успях.Вазов е написал "КандиДат за "Хамама".Не успях да намеря никакъв кандифат.
116
0
 
9
 
! Отговори
Одисей 2 преди 8 години
До Одисей 1Това ли е ЕС,за което бил мечтаел Левски,умнико?Знаеш ли какво значи "Чиста и Свята Република"???И как точно разбра,че той не имал симпатии към "Руския царизъм"?Освен да понаучиш правописа,прочети малко история,пък после ръси простотии!
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
210 Одисей, то теб да има кой да те спаси от самия теб, че става все по-зле и по-зле с всеки изминал ден състоянието ти!
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев 203... ида се дадът за американски тецове и шистов газ ?