Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!

Идеалът на Апостола бе върховенството на закона, каза Плевнелиев
Обновена: 18 юли 2015 22:35 | 18 юли 2015 22:17, Анисия Иванова
332
Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!
Росен Плевнелиев в Карлово. Снимка БТА

Българският народ не трябва да се отклонява от пътя на демократичното и европейско развитие, зададен от Апостола. Това каза президентът Росен Плевнелиев в словото си по повод 178-годишнината от рождението на Васил Левски. Държавният глава участва в тържествения митинг-заря в родния град на Апостола - Карлово.

"Днес българският народ е обединен като един около националния идеал, дефиниран от Левски, за чиста и свята република. Това означава върховенство на закона, а не на интересите. Означава социално отговорна, а не олигархична икономика, демократична държавност и институции, обърнати с лице към хората и в услуга на хората", каза Плевнелиев в словото си, цитиран от БНР.

Той призова да не се "подвеждаме от популисти и всякакви лъжепатриоти, които ежедневно обясняват как България няма идеал, няма цел и посока".

По думите му Васил Левски бе необикновен революционер и "той не се ограничаваше само с постигането на тъй желаната свобода". Вдъхновен от идеала за независима и правова държава, той предначерта устройството на бъдеща свободна България - онези здрави политически и обществени основи, които са нужни за нейното развитие и благоденствие, каза още президентът.

"Апостолът вярваше, че България ще бъде "демократска република", в която ще господстват "съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности", допълни Плевнелиев.

Нека в деня на рождението на Апостола си обещаем, че ще се борим за демокрация и справедливост. Да бъдем равни с другите европейски партньори, призова той.

Няма нищо по-естествено за Карлово рождението на Левски да бъде и празник на града, каза в приветствието си кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Да почетат Апостола на Свободата и се преклонят пред неговото дело в Карлово бяха и заместник-председателят на НС Иван Иванов, министъра на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, областният управител на Пловдив-област Розалин Петков, народни представители, кметове на общини и населени места от региона, стотици жители и гости на Карлово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
10
 
! Отговори
халюцинации преди 8 години
То пък едни свобода и равенство в ЕС.Имаме равни и по-равни.ЕС е измислен от чичо Сам,за да държи под око континента и да зароби непослушните чрез своята маша-Германия.
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1 200Е как кой - боко *** ( да се свети името му ).
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Итака 193Опитай и с ,, Кандифат за хамама " .
110
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев, точно ей такива мишки като теб са предали Левски на турците за да се мазнат на господарите си. Мръсен предателски ибрик.
109
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше турско роско щеше да бъде типичния селски ***, който да издава българите и да помага на турците, а те накрая щяха да го убият от срам...
108
0
 
20
 
! Отговори
честит преди 8 години
2 Впечатления от коментарите1. За почти всички коментирали името на ДЯКОНА е светиня. 2. Почти всички са отвратени, че името му се споменава от устата на ОНЯ (това не е МОЯТ президент, няма да го наричам така) *** на сниката.
107
1
 
12
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ЗА СЕГА ТРИМА ПЛАТЕНИ ВАСИЛЕВ,ОДИСЕЙ И МЕНГЯНА ЯСТРЕБ .ТОВА ЖЕНСТВЕНО СЪЗДАНИЕ В СРЕДЕН РОД ТО Е ТОЛКОВА ЖАЛКО КАТО ГОСПОДАРЯ СИ БОРИСОВ,КЪДЕ ПРОИЗНАСЯШ ИМЕТО НА АПОСТОЛА БЕ ПРЕСТЪПНИКО ТИ НЯМАШ ЗАСЛУГИ ЗА ДА ГОВОРИШ ЗА НЕГО В БЪЛГАРИЯ ПЙТРИАТИ НЯМА НИТО ПАТРИОТИ ИМА НАЦИОНАЛИСТИ ЛЕВСКИ Е НАЦИОНАЛИСТ.В ДУМИТЕ МИ Е КАЗАНО ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ,НЯМА ДА МИ НАЛАГАШ АНГЛОСАКСОНСКИ ЧУЖДИЦИ ПАТРИОТЕ ПАТРИОТ ЖАЛКИ СЪЗДАНИЯ.
106
0
 
8
 
! Отговори
Итака преди 8 години
До Одисей 1Аз гласувам за Алеко Константинов,даже посмъртно.По умен,талантлив и родолюбив българин,познаващ до болка българската действителносг не се е раждал.Препрочитам "По изборите в Свищов.Нещо да се е променило?!
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъже Президент !
104
2
 
4
 
! Отговори
до 187 преди 8 години
За АТАКА
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
......................и да не смеят да споменават Левски, защото не го заслужават! Той е икона!
102
0
 
13
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Пардия на президент. И всички гласували за него са безмозъчни същества "***".
101
0
 
13
 
! Отговори
1123 преди 8 години
Думи на Апостола : "Най-виновни са чорбаджиите". И в днешно време е така, нещата не са се променили.
100
0
 
16
 
! Отговори
отврат преди 8 години
Ако Левски можеше да възкръсне и да види сегашна България и политиците и, начело с това недоразумение на снимката, веднага щеше да основе нов революционен комитет и да почне нова борба за освобождение. А най-голямата гавра е,че непрекъснато го споменават в опит да оправдаят мръсните си политически игри
99
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росен Плевнелиев се прави на патриот но го интересуват само парите.
98
4
 
3
 
! Отговори
р преди 8 години
И какво прави чистата и свята република с роднините на своя национален герой? Майка му се хврля в бунар,а брат му ,инвалид,защото е имал неблагоразумието да защитава родината -проси и умира в мизерия.Руската ли империя ви нареди така да правите или народопсихологията ни е сбъркана,защото и сега чакаме някой друг да ни оправи.
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава плюнка като "президента"Бийн не съществува никъде по света.По-цинична подигравка от нашите "покровители" да назначат подобна твар за президент на България няма.
96
0
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
След Иво Инджев и другият *** се появи- Златко Желев.Честито!
95
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази реч, произнесена от тая плюнка, е чиста гавра с паметта на великия Левски.
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
164аз ли за кого съм гласувал/ ти си баси нещастника. да не мислиш че плявата беше избран от народния глас? трябва да си най-го9лемият *** за да не знаеш че тиквуня го сложи на този стол, а не народа.