Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!

Идеалът на Апостола бе върховенството на закона, каза Плевнелиев
Обновена: 18 юли 2015 22:35 | 18 юли 2015 22:17, Анисия Иванова
332
Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!
Росен Плевнелиев в Карлово. Снимка БТА

Българският народ не трябва да се отклонява от пътя на демократичното и европейско развитие, зададен от Апостола. Това каза президентът Росен Плевнелиев в словото си по повод 178-годишнината от рождението на Васил Левски. Държавният глава участва в тържествения митинг-заря в родния град на Апостола - Карлово.

"Днес българският народ е обединен като един около националния идеал, дефиниран от Левски, за чиста и свята република. Това означава върховенство на закона, а не на интересите. Означава социално отговорна, а не олигархична икономика, демократична държавност и институции, обърнати с лице към хората и в услуга на хората", каза Плевнелиев в словото си, цитиран от БНР.

Той призова да не се "подвеждаме от популисти и всякакви лъжепатриоти, които ежедневно обясняват как България няма идеал, няма цел и посока".

По думите му Васил Левски бе необикновен революционер и "той не се ограничаваше само с постигането на тъй желаната свобода". Вдъхновен от идеала за независима и правова държава, той предначерта устройството на бъдеща свободна България - онези здрави политически и обществени основи, които са нужни за нейното развитие и благоденствие, каза още президентът.

"Апостолът вярваше, че България ще бъде "демократска република", в която ще господстват "съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности", допълни Плевнелиев.

Нека в деня на рождението на Апостола си обещаем, че ще се борим за демокрация и справедливост. Да бъдем равни с другите европейски партньори, призова той.

Няма нищо по-естествено за Карлово рождението на Левски да бъде и празник на града, каза в приветствието си кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Да почетат Апостола на Свободата и се преклонят пред неговото дело в Карлово бяха и заместник-председателят на НС Иван Иванов, министъра на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, областният управител на Пловдив-област Розалин Петков, народни представители, кметове на общини и населени места от региона, стотици жители и гости на Карлово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левски умира за България , не за Европа
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЪРВАТА ДАМА ПАК ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ,А КЪДЕ Е ПРЕЗИДЕНТА?
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за одисейка Всеки случай Левски не е искал и Европа и САЩ, ***
90
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната *** изцепка на Лъжепрезидента .
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя одисей явно му даде чипа на късо и заповтаря...за кого си гласува;...за кого си гласувал.Няма такъв ***
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът, който продава държавата ни на американците и се е превърнал в лакей, изпълняващ техните указания, говори за патриотизъм.
87
0
 
4
 
! Отговори
фризьор преди 8 години
До Анонимен 141Говоря за оня,суетния дядко с бузките и присадената коса,който се боядисва два тона по-тъмно от перхидрола.
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този мухъл и другарчето му, Боко Тиквата донесоха на България само злини. Докато са на власт страната ще изостава основно защото са прости и неподготвени, а и слуги на САЩ и ЕС. Нищо в интерес на хората. Интересува ги какво ще кажат във Вашингтон. Страната е пред взрив заради мингянските изстъпления а тези са си заврели главите в пясъка. Какво нещастие за България са тези. Пораженията нанесени от тях ще ни костват десетилетия.
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този мишок няма право да споменава името на Апостола.
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Викайте линейка за лицето Одисей 1. Спешен случай!
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Българският народ не трябва да се отклонява от пътя на демократичното и европейско развитие, зададен от Апостола". Как забрави да каже, че Апостолът ни е задал и препоръката за членството в НАТО. Сега бързо ще му се скарат господарите от Вашингтон. Седнал да ми говори против олигархична икономика. Че той е най-голямото олицетворение точно на тази икономика. Леле-еее, не бях чувал по фарисейско изказване. Май наистина е време да се създават комитети и да се хваща гората.
82
3
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Най-големият патриот е нашият вожд.Особено,когато е на плаж в Куба.
81
0
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 136 ОдисейчоСтранно защо тук в този форум когато пуснат статия за Сидеров, 95 % от форумците го оплюват, а иначе ти ги причисляваш към нас атакистите, които харесваме Русия и мразим Щатите? Що така се получава парадоксално, бе Миме, че сега теб те оплюват,тези същите форумци и ненавиждат хамериканската поститутка на снимката на която си й фен?
80
0
 
11
 
! Отговори
Ivo преди 8 години
Така,както са тръгнали политиците,някой ден ще изкарат,че ЛЕВСКИ се е борил и за правата на геиовете,ГМО продукти и добив на шистов газ в Добруджа.
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От къде нашия *** знае, че Левски е следвал европейските идеали?! Кви глупости приказва този льольо?! Тогава са били други времена, хората други цели се преследвали. Този ми п*тьо кви ги дрънка и ми се прави на европеец, а е поставен там като матрьошка.Следващият път ще каже, че Левски е започнал прговорите за влизане в НАТО и ЕС.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже господи, тоя национален предател сигурно мисли себе си за патриот !!!!
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя или трябва да се прибере под полата на жена си или да му се забрани със закон да произнася речи на публични места, щото клишетата не са израз на собствено мнение и говори за изключително нисък интелект!
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя от снимката е най-големият лъжепатриот.Всички го разбраха ,само НЕ тия дето още го публикуват.СРАМ.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
107.Аз например не съм фен на никой,Но да цитираш Левски , като Плевнелиев , че е за Европа е лъжа .И ти прочети дописките на Левски до в. " Свобода" ?Ще ти кажа само едно изречение : " българите , със кървави сълзи се оплакваха на Европейските Посолства , за убийствата , безчинства , потурчване и грабване на децата им . И не само не са получили помощ , но са се обърнали срещу тях.Явно като пишем истината , ти изникват не тези българи , а някакви други образи ??
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, просто само като го гледам на снимката това джудже и имам чувството , че ще си счупя някой зъб от стискане от гняв . Само да го набарам някъде ще му настържа тиквата на асфалта .