Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!

Идеалът на Апостола бе върховенството на закона, каза Плевнелиев
Обновена: 18 юли 2015 22:35 | 18 юли 2015 22:17, Анисия Иванова
332
Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!
Росен Плевнелиев в Карлово. Снимка БТА

Българският народ не трябва да се отклонява от пътя на демократичното и европейско развитие, зададен от Апостола. Това каза президентът Росен Плевнелиев в словото си по повод 178-годишнината от рождението на Васил Левски. Държавният глава участва в тържествения митинг-заря в родния град на Апостола - Карлово.

"Днес българският народ е обединен като един около националния идеал, дефиниран от Левски, за чиста и свята република. Това означава върховенство на закона, а не на интересите. Означава социално отговорна, а не олигархична икономика, демократична държавност и институции, обърнати с лице към хората и в услуга на хората", каза Плевнелиев в словото си, цитиран от БНР.

Той призова да не се "подвеждаме от популисти и всякакви лъжепатриоти, които ежедневно обясняват как България няма идеал, няма цел и посока".

По думите му Васил Левски бе необикновен революционер и "той не се ограничаваше само с постигането на тъй желаната свобода". Вдъхновен от идеала за независима и правова държава, той предначерта устройството на бъдеща свободна България - онези здрави политически и обществени основи, които са нужни за нейното развитие и благоденствие, каза още президентът.

"Апостолът вярваше, че България ще бъде "демократска република", в която ще господстват "съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности", допълни Плевнелиев.

Нека в деня на рождението на Апостола си обещаем, че ще се борим за демокрация и справедливост. Да бъдем равни с другите европейски партньори, призова той.

Няма нищо по-естествено за Карлово рождението на Левски да бъде и празник на града, каза в приветствието си кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Да почетат Апостола на Свободата и се преклонят пред неговото дело в Карлово бяха и заместник-председателят на НС Иван Иванов, министъра на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, областният управител на Пловдив-област Розалин Петков, народни представители, кметове на общини и населени места от региона, стотици жители и гости на Карлово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
31
 
! Отговори
Модерен историк преди 8 години
Заведох синът си на Шипка, и си викам, сега ще му говоря, политически коректно, както прецедента Плевелиев."Тук са се били българи и руснаци срещу турци" - не става..."Тук са се били българи срещу турци" - не става..."Тук са се били..."- не става...Ами, значи там горе са седели едни хора и са подавали камъчета на едни други хора долу в ниското - ето така става според *** на Плевелиев.Историята е пренаписана...чакаме да ни преведат парите от "Америка за все по-бедна България"!
12
0
 
28
 
! Отговори
boc преди 8 години
В статията много празни думи за празнодумеца и американоду****ца Плевнелиев и почти нищо за страхотното ПАТРИОТИЧНО СЛОВО на КМЕТА на КАРЛОВО!!!Това показва огромната разлика и пропаст, която стои между управляващите ни предатели и родолюбивите българи, не само в Карлово, но и в цяла БЪЛГАРИЯ!!!
11
0
 
28
 
! Отговори
Сорос плаща в долари преди 8 години
"Най-виновни за чорбаджиите!" - Васил Левски.Много важен цитат на Левски, ама *** не го споменават, защото им бърка в соросоидалният наконечник.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този мишок няма право да споменава името на Апостола.
9
1
 
21
 
! Отговори
135 преди 8 години
До овчарВсеки ден са по улиците лъжепатриотите, начело с този на снимката и все питат КОЙ, а той все свой!И да не смеят да споменават Левски, защото не го заслужават! Той е икона!
8
0
 
18
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"О, Левски, нима ти бе силен, защотоне знаеше своя род?" - "Васил Левски" Кирил ХристовЛевски-това е най-голямото българско изречение!Поклон!
7
21
 
2
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Г-.н Плевнелиев е живия Левски....
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светла ти памет, Апостоле!Имаме нужда от хора като теб, но колко от нас са такива?!
5
17
 
5
 
! Отговори
овчар преди 8 години
Защо не виждам лъжепатриотите по улиците да искат България да стане една по добра страна за живеене,с работеща икономика,а не само празни приказки за пенсии 500 лева,заплати по 1 000 лева,и после на карибите
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Днес българският народ е обединен като един около националния идеал"............За съжаление българския народ е обединен единствено в омразата си към всички и всичко ... и най-вече към ближния.
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА БЕСИЛОТО, МАРИОНЕТКА ДОЛНА!
2
22
 
1
 
! Отговори
овчар преди 8 години
почнаха да коментират лъжепатриотите с мозък излязъл от пералнята
1
1
 
52
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
НЯКОИ РАЗБРА ЛИ ОТ СЛОВОТО НА ПРЕЗИДЕНТА СРЕЩУ КАКВО СЕ Е БОРИЛ ЛЕВСКИ И ОТ КОГО Е БИЛ ОБЕСЕН? ПОДМЕНЯТ НИ ИСТОРИЯТА РАЗНИ ПРОДАЖНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.