Жегите спряха тировете

АПИ: Ограничението е заради покачване на температурата над 35 градуса
Обновена: 18 юли 2015 21:07 | 18 юли 2015 17:15, Анисия Иванова
3
Жегите спряха тировете
Снимка, архив Булфото

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона по републиканската пътна мрежа в областите Велико Търново, Видин, Пловдив, Русе и Силистра, както и по път I-1 София - Кулата в област Кюстендил, съобщиха от АПИ.

Ограничението се налага поради покачване на температурата над 35 градуса. По време на забраната тежкотоварните автомобилите изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Въведена е и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т по път II-71 Силистра - Оброчище, на територията на област Добрич. Ограничението се налага поради покачване на температурата над 35 градуса. По време на забраната тежкотоварните автомобилите изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Освен това се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона по път I-1 Благоевград - Кулата, в района на град Сандански. Ограничението се налага поради покачване на температурата над 35 градуса.

По време на забраната тежкотоварните автомобилите изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво знаете вие за жегите, в Мадрид вече 20 дена е над 40 градуса. Такива продължителни горещини не е имало от 40-те години на миналия век, а е само средата на юли.
1
3
 
2
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 8 години
И закакво бяха тия милиарди струващи магистрали след като ще има ограничения.Поредната *** недомислица.Могат да се направят да се използват и при тези температури ама нали БГейците са най умните в света