Жълт код заради жегите за 21 области

Горещото време продължава до вторник
18 юли 2015 20:16, Анисия Иванова
4
Жълт код заради жегите за 21 области
Снимка, архив Булфото

Жълт код за опасни жеги е обявен за 21 области в страната за утре. Очаква се на много места температурите да надхвърлят 37-38 градуса, в София температурата ще е около 33°, съобщава НИМХ към БАН.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Ловеч, Габрово, Разград, Търговище, Шумен, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Ямбол, Кърджали и Хасково.

Соред прогнозата над цялата страна времето ще е слънчево.

По Черноморието ще духа характерният морски бриз и максималните температури ще са между 27° и 30°, вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 22° - 26°.

В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево, след обяд на места с незначителна купеста облачност. След обяд по високите и открити части ще се появи до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна - слънчево, почти тихо, около и след обяд - горещо. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове във вторник, но вероятността за валежи е малка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Бойкоо,ша ти се стопи асфалту!