На плаж по български: Бой за такса "вход"

Скандал за такса за вход завърши с пердах на Силистар
Обновена: 20 юли 2015 06:44 | 19 юли 2015 22:45,
192
На плаж по български: Бой за такса "вход"
Снимка: архив Булфото

Туристи били дърпани и блъскани на входа към плажа Силистар, защото отказали да платят по 10 лева, за да стигнат до морето по пътя, минаващ през частен терен, съобщи Нова телевизия.

До вчера, за да стигнеш до плажа по този път, таксата била 5 лева. Събирала ги частна охрана, назначена от собственика на терена. Тази сутрин обаче сумата скочила двойно.

Още по темата
„Първоначално бях готов да платя, но след това се замислих, че няма как да спрат на пътя някой и да му поискат такса. Единият така се възмути от моя отказ да платя, че се опита да ме изкара от колата, посягайки вътре. Отвори вратата, посегна да ме изкара от колата, скъса ми ризата", разказва Марин Вацов.

В разпрата се намесил и управителят на плажа.

„Мен лично ме събориха на земята и при падането се ударих и съм одран целият", заяви управителят Боян Монев.

Потърпевшите извикали полиция. Показаха и кадри от скандала до и след пристигането на патрула.

„Цяла седмица съм свидетел как тези хора рекетират, буквално рекетират, всеки, който мине оттук, като взимаха довчера такса от 5 лева. Който отказваше да плати таксата, го нападаха. Събираха се по 5-6 човека дори, за да преградят пътя и се стигаше до бой", заяви Илияна Янкова.

През седмицата идвали инспектори на община Царево и РИОСВ.

„До момента проверките, които се извършват от тези органи, не дават резултат. Дейността, независимо дали е законна или незаконна, продължава", заяви концесионерът на плажа Стойчо Монев.

Последната проверка е била в петък.

Документите за собственост на терена били предоставени на дошлия полицейски патрул, а в тях ясно пише, че собствениците на терена не трябва да ограничават преминаването по пътя.

Отговорността летовниците да стигат спокойно до Силистар, в крайна сметка, е в ръцете на кмета на Царево. За Нова той лаконично заяви, че „си върши работата и спазва законите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: мореплажСилистар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До момента проверките, които се извършват от тези органи, не дават резултат. Дейността, независимо дали е законна или незаконна, продължава", заяви концесионерът на плажа Стойчо Монев.!!!!!! АМА ХОРА, НИЕ НЯМАМЕ ДЪРЖАВА!!! Как така някой прави нещо незаконно и НЯМА кой да го спре? Няма полиция, няма кмет, няма областен управите, няма прокуратура- идват, пишат хартийки и това е. И ние ги търпим...
103
0
 
3
 
! Отговори
лешове преди 8 години
затова в гърциийка, научиха хората български няма скандали чиста вода ,,, даже км са същите и цените
102
0
 
0
 
! Отговори
По-добре Албена преди 8 години
Като отиде човек на плаж на Златни Пясъци му вдигат колата и му излиза 60 лв без екстрите.
101
1
 
0
 
! Отговори
Радован преди 8 години
Ба ли го, где е истината... Цял живот ходя на Черноморието.Смятам го за вид патриотизъм...На мен си ми харесва и морето и планината до морето. В момента съм на Приморско. Хотела е перфектен с любезен и перфектен персонал.Нямам забележки.На северен и южен плаж никой не ми е искал 5 кинта. Водата е чиста. НО, още на първия ден ходих в бърза помощ от хранително отравяне.И друго може лошо да се каже, но имаме твърде много песимизъм. Има още кво да учим.Лошото е, че бавно става.
100
0
 
0
 
! Отговори
до 137 преди 8 години
е що -то преди държавното пак се управляваше калпаво от *** селяни ,които с и крадяха от ''държавното '' общото'' и си правеха вили ,сега тъпите селски мутри обират официално не прикрито-бг простотията не зависи от строя ,да знаеш .Бай т и *** е тъпо парче и винаги щеси остане такова
99
0
 
5
 
! Отговори
Данте преди 8 години
Преди два месеца всички хотелиери и всякакви консеционери бяха свили ушите и се чудеха как да примамят някой друг турист да се излъже да отиде на море в БГ. Смотаните гърци ****аха схемата и много хора в последния момент се довериха отново на наш'то Черноморие, защото се подплашиха от кризата в Гърция.Нищо... да им е за урок
98
1
 
13
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Колко интересно! Прави ни впечатление когато ни рекетират за такива на пръв поглед дребни неща, но когато се замислим за колко други неща ни рекетират си мълчим. Иначе казано за дребните неща подскачаме, а за големите си налягаме парцалите. Защо ли е така? Защото когато сме в *** не ги виждаме и само тогава когато ни "оцапа" някой дребен алчен феодал ние се сещаме, че всъщност от години падишаха ни клати ли клати. "О не разумни юроде поради что се страхуваш да си получиш свободата?
97
0
 
22
 
! Отговори
Мира преди 8 години
Ако не се лъжа имотът е собственост на Йордан Цонев или на родителите на жена му. Преди няколко години имаше репортажи по тв и интервюта с тях
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако живеехме в една нормална държава ,досега проблема щеше да е решен многократно-дали с национализация на имота дари със законова санкция от местната власт. Но след като всички са се обвързали като котешки черва ,никой не може да вземе решение.Сега са ни върнали в средните векове. Дето се вика -*** народ слаба държава!
95
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички проблеми в държавата идват от ненаситните кметове . Всеки знае че за да получиш капанче на общинска земя трябва дълбоко да бръкнеш в джоба си. Кметове и търтеи от общинската администрация живеят охолно на гърба на цялата нация . До кога ще се коментират незаконните им имоти и придобивки без никакви последствия.
94
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на същия този плаж преди няколко седмици бяхме 4 човека и решихме вместо чадъри..да си наемем едно дървено като шатричка но беше с столове вместо с шезлонги.попитах един от работниците там дали може да ги заменим с шезлонги и той каза че няма проблем.дойде момчето за таксата и каза че струва 20лв.плати най-близкия до него приятел който е английскоговорящ и момчето си замина...след 3 мин се върна и каза че трябва да ни таксува още 20 лв за шезлонгите защото шефа така му казал...боя им е малко там
93
1
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ако не се лъжа плажовете са държавна собственост,ако тя е сложила някой мракобесник,спокойно може да му отреже крилцата стига да иска,
92
2
 
43
 
! Отговори
Работещ в Австрия преди 8 години
Решавам да се прибера и да почивам на нашето море.На влизане в България плащам 3лв такса Дунав мост.После си купувам за 10лв седмична винетка и прекосявам цяла България надлъж.Накрая стигам до заветния плаж и за да си издъня картера на колата по разорания 20 метров "път" ми искат 10лв.Е няма такава държава.Мильоните които министерството на туризма похарчи за реклама са пари на вятъра.Прибирайки се ще ви направя реклама пред австрийските си приятели.При това безплатна.
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 124О, извинявам се, забравих, че ви купиха България он еър :) Всичко ми стана ясно.
90
0
 
12
 
! Отговори
И бизнеса ни такъв преди 8 години
До Анонимен 155, и българските бизнесмени, и ти не сте особено умни.като е "празно" загубата ти е сигурна- че нали си плащат т.нар. "бизнесмени" за концесии, за наеми, за лицензи, на персонал, за стока, за склад, за поддържка и т.н. Само истински мутрафон може да си помисли /ако има с какво/, че като няма клиенти той не работи на загуба, а просто стои.
89
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко къде си бе българозащитник? Да обясниш за вечерите и далаверите с Петко Арнаудов и как за малко щяхте да вдигнете 3 хотела в сърцето на Странджа? Къде си да обясниш как като БСП взе Царево пътя към Резево беше замразен по лична заповед? Къде си да уволняваш? *** те няма. Както те няма като стане въпрос за - изведнъж онемяваш.
88
0
 
16
 
! Отговори
Batman преди 8 години
Ама хич не се учудвам. Аз съм от Варна, ами то честно няма вече свободен плаж. Няма така да идеш да си бучнеш сам чадъра и да се излегнеш.... Задълже чадър 5 лв и шезлонг 10 лв. и ко излиза само стъпването на плажа ми е 15лв на човек ами другите неща.....Всеки жули както може
87
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силистар е красиво място, но за съжаление е попаднало в България. Първо с ниска кола до там не се стига, пътя е черен - ОК. Второ на входа те причаква охранителя на "паркинга" (отъпкана поляна в прахта) и те цака 5 лева. След това минаваш през едно мучурище дето само дето маларични комари няма, вонята е страшна. Монтираш се на плажа. Последният път отдясно ми бяха 2 каки - не спряха да пушат и да ми миекат, а от ляво два "пича" с татуировки и много семИ за лУИпенИе. Еми няма как да се излъжа пак
86
0
 
29
 
! Отговори
Anonymouzzz преди 8 години
Не могат ли да сформират една ударна бригада да им напукат каските на тия мутрафели...
85
0
 
28
 
! Отговори
Не в БГ преди 8 години
Ето затова плажовете и курортите в Турция и Гърция са за предпочитане !