Разказът на калоферския кмет за преживения пътен ад

Румен Стоянов е на работа, спътникът му още се бори за живот
21 юли 2015 11:14,
10
Разказът на калоферския кмет за преживения пътен ад
Снимка: Dnes.bg

"Както си пътувахме, изведнъж този камион се появи, нямаше други участници в движението освен аз и камионът. Когато наближихме на около 40-50 метра, изведнъж камионът кривна, в първия момент усетих, че някой все едно иска да се пошегува с мен", споделя пред bTV кметът на Калофер за пътния ад, който преживя миналия вторник. 

По думите му в секундите преди инцидента пътят е бил чист. Казва, че освен неговата кола и камионът, с който са се сблъскали, не е имало други автомобили. За съжаление обаче камионът, движещ се в обратна посока навлиза в насрещното платно и остава там.

Още по темата

"Ударих спирачка и започнах да мисля накъде да тръгвам, защото си личеше, че той няма да спре. Ако бях завил рязко, щях да направя по-голяма беля, може би щеше да ни удари встрани и да ни премята", споделя той за секундите преди удара. Опитал се е да избяга вляво, но за съжаление не е имал достатъчно време.

В следващия миг колата е започнала да се превърта. Кметът казва, че си е мислел как ще ги удари и друга кола.

От удара Румен Стоянов изпада в безсъзнание. В първата секунда, в която той вече е в съзнание, той мисли за спътника си Наско Фънев.

"Обърнах се надясно, за да видя какво става с Наско. Виках го, но не се обаждаше. Усетих, че диша. Излязох сам, усетих, че кракът ми не е наред, главата ми беше обляна в кръв", разказва още кметът.

По негови думи извиканата линейка се е забавила. Дошла е около половин час, след като е повикана. Той обаче изчаква втора, защото с първата заминава спътникът му Наско, който е в много по-тежко състояние.

26-годишният Наско все още се намира в Университетска болница Пловдив в стабилно състояние, но все още с опасност за живота. От катастрофата Румен Стоянов излиза със счупен десен крак и силно наранена ръка.

Седмица след инцидента, Румен Стоянов се връща на работа. ''Моля се за Наско, оттам нататък всичко ще се оправи'', завършва кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
Оня преди 8 години
Кой с каква скорост се е движил? Фактът, че не се споменава нищо за буса и че историята е доста едностранна, ме навежда на мисълта, че не му е чиста работата на кмета.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакай малко, кой е карал колата последно? И този Наско всъщност на колко години е и в качеството си на какъв е в кметската кола? В предишните статии пишеше, че бил на 20 и бил шофьорът на кмета... Я сравнете пак версиите и си поправете статията!
6
0
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Тези "приказки" може да ги разказва на някой който не е карал кола през живота си, тука ясно се вижда спирачният път на буса,, и той е в НЕГОВАТА си лента, за какви криволичения разправя тоя. Обаче Ние му "вярваме" нали!
5
3
 
17
 
! Отговори
КПСС преди 8 години
А някой да даде и думата на шофьора на буса? Или той тактично е посъветван да си мълчи за да не му се случат разни "странни" работи?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е аттт - това реалити шоу в бантустан!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фарове, колан и проверка за алкохол имало ли е?
2
1
 
23
 
! Отговори
Дотар Соджат преди 8 години
По пътищата наистина е страшно, понякога е и въпрос на шанс или късмет да стигнеш там за където си тръгнал.
1
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На фарове ли се случи туй нещо бе кмете?