Месото с антракс – в 30 закусвални и магазини!

Задържаха четирима заради скандала със заразеното месо
Обновена: 22 юли 2015 22:37 | 22 юли 2015 22:36,
51
Месото с антракс – в 30 закусвални и магазини!
Снимка: архив Булфото

Кебапчета и кюфтета, за които се знае, че са били в досег със заразеното с антракс месо,  са открити в 30 обекта във Варненско – заведения за бърза закуска, където се предлага скара и магазини за хранителни стоки. Това съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев след заседание на кризисния щаб, свикан от него.

Още по темата
Утре ще бъдат обявени поименно всички обекти, в които има попаднало месо със съмнения за зараза. На обектите ще има разлепени табелки с информация за гражданите. За разлепянето на информационните табели отговарят органите на полицията, Българска агенция за безопасност на храните и регионалните здравни инспекции.

Обектите ще бъдат затворени докато се направи пълна дезинфекция, след което отново ще бъдат отворени.

Има данни, че месо от транжорната, обработвала заразеното месо, е стигнало до търговски обекти  в Добрич и Бяла.

Към момента иззетото месо със съмнения за зараза е около 150 килограма. Една част от него е изконсумирано от близки на починалия мъж от село Млада гвардия. Специална организация ще има за унищожаване на месото, което вече хората са закупили.

Междувременно шефът на полицията във Варна съобщи, че четирима души са задържани заради разпространеното с антракс месо в търговски обекти в област Варна.

Четиримата са задържани днес след 18.00 часа с полицейска мярка – 24 часа. Задържаните са от Варна и областта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: месоантраксВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
14
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Докога ще сме експериментална площадка на *** и янките питам аз !?
7
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези дни имаше едно много странно съобщение по телевизиите от Америка, на което никой тук не обърна внимание. И повториха само 1 ден. Как в някакво гражданско учреждение погрешно била изпратена опаковка антракс. Което говори, че янките правят опити с антракс като биологично оръжие. Не знам защо никой у нас не реагира на тая новина. Ако не е бил сбъркан адресът на получателя, никой нямаше да разбере по света, че в Америка се култивира тая опасна болест.
6
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще да е долетяло нещо от остров Возрождение. Нали тук се напълни с милиционерски бладови.
5
5
 
31
 
! Отговори
сбогом! преди 8 години
Е,навремето при соца не съм ял месо с антракс, но сега ще трябва да свиквам. Печалбата на частните компании преди всичко! Ако могат и с л**на ще ни тъпчат, стига от това да се правят добри пари. Малко изсушени в храната няма да е проблем, то като им сложат Е-тата и ние като прасета (по тяхната логика). "Доброто прасе всичко яде".Айде прощавайте, ако има нещо! Може да съм изял наденица с антракс и това да бъдат последните ми думи в тоя форум. Да си вземем сбогом, както пееше Васил Найденов.
4
3
 
25
 
! Отговори
"качество и кон преди 8 години
Тоя тип смъртоносни и заразни болести са характерни за държавите от третия свят. Смятайте какво е нивото на контрол на качеството в Бг и при какви условия се отглеждат тия животни. Колко такива зарази имаше за последните 5-10 г? То не бяха овце, крави, прасета, пилета......най различни зарази. Да сте чували за такива неща в норманите държави? Примерно в Германия да ти продават заразено месо в супермаркетите? АБСУРД!
3
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦРУ пусна антракса , такава болест не е имало от 50 години , по нашите земи
2
3
 
35
 
! Отговори
Млад червен бунак преди 8 години
Много убуу на морету . Ако случайно са ви останали няколко лева,преминавайки през купищата пиявици,които искат да ви ги вземат, докато си почивате на морето ,като рушветчиите по пътя,ромувити жипчии ,такса горски път до безплатния плаж,разни батки нацепини с татуси, на памела зръното ,та с тези пари ще си купите храна,за да ви изтровят и нека има оборот ,и за лекари,и за морги. А по талавизора върви реклама на нещо против осиране
1
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦРУ : - Антракса е за съюзници.. - Еболата за врагове..