Хитри роми мамят шофьори, правят се на турски туристи

Полицията признава за бум на измами на пътя в летните месеци
23 юли 2015 07:00, Красимир Ангелов
90
Хитри роми мамят шофьори, правят се на турски туристи
Снимка: Булфото

Хитри роми намериха нов начин за измама, като се обличат като турски туристи и гастарбайтери, за да обират наивни шофьори. Измамниците се движат на големи групи край пътя и махат за помощ на всяка минала кола. Когато някой шофьор се трогне и спре до тях, един баламосва шофьора, а останалите разкостват колата му, съобщава за схемата “Монитор”, като се позовава на информация от МВР.

От изданието посочват, че последната такава група е установена да „заработва” на главния път от София за Варна край ловешкото село Брестница. Измамниците избират място, което е точно след завой, за да не се забелязват отдалеч и да не будят подозрение. Апашите разчитат на изненадата на шофьорите, пред които изведнъж се появяват добре облечени хора, приличащи на гастарбайтери или на туристи. Последните започват да ръкомахат притеснено с молба към шофьора да спре.

Веднага щом наивният водач клъвне и спре да окаже помощ, на стъклото на шофьорската врата застава един от групата и започва да пита за някаква посока, а след това често моли и за дребна сума български пари. Шанс шофьорът на откаже почти няма, защото пред колата му застават останалите от групата и на практика му пречат да потегли. В крайна сметка, щом шофьорът се съгласи да даде пари, измамниците го оставят да си тръгне. Има и случаи обаче на отваряне на задните врати на колата и кражба на различни вещи. Шофьорът обаче обикновено разбира, че нещо му липсва, едва когато стигне до крайната точка на своето пътуване.

От полицията потвърдиха пред вестника, че получават сигнали за подобни групи, но веднага щом се появи полицейския патрул, групата за измами се изпарява. От МВР съветват всички шофьори да избягват ненужното спиране на пътя, особено когато там има големи групи хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: шофьорипътищаизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дасикане Рома българин ли е или ром , щото бил ходил на Църква в София
22
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОДОР ЖИВКОВ ГИ НАВЪДИ по времето на царя бяха 10 катуна
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меликано дееееееее сандъци , Дасикано деееееее лесни парички
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дасиканизираните роми са много умни в отдел Криминалистика - специалисти
19
8
 
7
 
! Отговори
Осман Паша - I преди 8 години
Ако не мамят по телефона стари хора все ще намерят нещо друго , затова Османците са ги изгинили по големите катуни на Запад по време на Османско иначе сега да са към 3 000 000 роми или половин България само роми
18
1
 
34
 
! Отговори
до Патилан преди 8 години
Аз затова винаги си държа металната тръба в отделението за вещи на вратата. Ефекта е подобен на спрея, но по-трудно се свестяват като ги "напръскам" ахахах
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да,добре.И те като ги видят че са тъмнокож катун къде къде да се бухнат и по средата.
16
17
 
7
 
! Отговори
ром преди 8 години
Е, със сигурност се знае за кого работят троловете, отчаяно опитващи се да разпалят етническа врйжда в България. За едно жалко същество, готово да продаде душичката си за няколко пури.
15
1
 
21
 
! Отговори
художника преди 8 години
Измамниците избират място, което е точно след завой, за да не се забелязват отдалеч...--------------------------------------------------------Май тука има пръст полицията, щото това е тяхна запазена марка.Ако взема завоя с превишена скорост, веднага от храстите ще искочи некое ченге да ми иска пари.Ама щом са джипсита, си клечат у храсталака, докато подминат и после пак си заемат позицията.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Шанс шофьорът на откаже почти няма, защото пред колата му застават останалите от групата и на практика му пречат да потегли."Я, няма шанс, ще трябва да ходя да ми изправят бронята и капака, но си струва тръпката. Дано ми помахат за помощ и на мене.
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Хитри", хитри... колко да са хитри. Ако не бяха САЩ и ЕС да ги подкрепят, щяха да "хитреят" по затворите и в селското стопанство
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със сигурност не се знае кои са, както и на кой полицай се отчитат. Въобще схемата винаги е една и съща
11
17
 
7
 
! Отговори
до ром преди 8 години
Помюсюлманчени българи, помаци.
10
28
 
7
 
! Отговори
Ром преди 8 години
Абе, ***, които измъчваха 3-годишното дете българи ли бяха или роми? Я троловете да се изкажат и за техните хромозоми, интересно ми е да чуя?
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо аминокиселината аланин, при тях има левцин. Това ги отличавало от Хомо сапиенс.Сега, преди да са ме баннали, ви пожелавам ползотворен ден и отивам на работа - в моите гени е кодирано да си изкарвам хляба с труд.
8
0
 
26
 
! Отговори
щурчо преди 8 години
до мравкаВ България, душко, небългарите са с предимство по медиите. Щото трябва да се води антибългарска политика.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хитри,хитри,колко да да хитри? Това са хора, които просто чакат да дойде първи, за да си вземат помощите, през останалото време мислят с какво престъпление да се захванат,а не за работа. Другите такива са младопенсиониращите се корумпирани шуробадженакорушветчийски некадърници. И двата вида, знаят по петдесет начина,да ти измъкнат десет лева.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потърсете материали за д-р Иван Георгиев и онова, което той е написал за особеностите на 17-тата двойка хромозоми при ромите. Нещата са сериозни и е редно да са направи добросъвестен научен анализ, на базата на който да се обсъдят разумни мерки за справяне с ромския проблем.Всъщност, това не е откритие на д-р Георгиев, той само обобщава неща, които отдавна са известни на биолозите, но не се коментират в публичното пространство.Никой няма да помогне на обществото ни, то трябва само да се справи
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В същото време полицаите протестират. За каквои, бе? Че защитавате ромите ли да ви дадат по-високи заплати? Ако тези не ги защитавахте само за един ден събирам наказателен отряд и ги вкарваме в правия път.
4
0
 
28
 
! Отговори
akut преди 8 години
къде са бех и дпс да кометират? измами . измами и само малцинств замесени