Два хеликоптера и 200 души гасят пожара в Рила

Засега няма опасност за хората, твърди Ненчев
25 юли 2015 08:52, Александър Попов
13
Два хеликоптера и 200 души гасят пожара в Рила
Снимка: Булфото, архив

Два хеликоптера и над 200 души - пожарникари, военни и доброволци, продължават да гасят пожара над Рилския манастир.

Той се разрасна през нощта, но надеждите са днес да бъде локализиран до края на деня.

На място е и военният министър Николай Ненчев.

Пожарът е засегнал високопланинска растителност и гора от смърч, бял бор и дъб. Според експертите огънят е обхванал площ от 100 декара на около 2000 метра надморска височина, в труднодостъпен терен.

Със сигурност пожарът е причинен от човешка небрежност, открито е и огнище. Следователи ще трябва да установят дали е запален умишлено или не.

Гасенето е затруднено от факта, че огнената стихия бушува на 2000 метра надморска височина в недостъпен планински район. Горящата местност е резерват, на места наклонът стига до 60 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само съобщавам, не за да отприщя филско-фобски дуел, че МЧС на Русия има 18 самолета и 35 хеликоптера от различни видове, включително уникалния противопожарен Бе-200. С този самолет гасиха пожари в Гърция, Испания, Италия. Един-два глисажа по язовир "Искър" за зареждане с вода и пожарът е овладян! Ама такъв мисловен подвиг от г-н министър Ненчев, да поиска помощ от Русия! Може да му струва местенцето!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на доброволците
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Като няма път и е на високо ще се прави писта. някой е платил на наемници,които са се изкачили и са го подпалили. Мутрите когато управляват жега и пожари само. Всички виждаме в различни посоки на държавата камиони натоварени на макс с дървета. Ужасно варварско отношение към тази бг свещена земя и трябва да спре. Така ще останем без държава като не я ценим.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво и благодарности на всички бг доброволци. Без вас БГ е загубена. Без солидарността и бг дух сме обречени на изчезване като народ.
5
0
 
12
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
100% момчетата от офроуд клуб България са отишли на помощ с джиповете за което едно голямо ЕВАЛА!!! Значи хората могат да жертват собственото си време и ресурси за да гасят пожар, а държавата разполага с 2 хеликоптера.... Каква е тази държава? Толкова години техника не можаха да купят за трудно достъпните терени... Всичко е пародия...
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 1 i 3Каква дървесина ви гони, като пожарът е над 2000 метра надморска височина до който няма път ?
3
2
 
4
 
! Отговори
Краси. К. преди 8 години
Правиителството що не забрани износа.не ссмо ДПС са виновни
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2 хеликоптера ли има в тази държава за гасене на пожари? Не ви ли е срам, бе Ненчев?
1
1
 
16
 
! Отговори
йо преди 8 години
Отмениха мораториума за продажба на дървесина и ПОЖАРИТЕ започнаха. За всичко са виновни фирмите които изнасят българската гора и техните съюзници в парламента. Дали това не са фирми от кръга на ДПС.