НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента

Причината: Изпреварвали ТИР твърде бавно на "Тракия"
Обновена: 27 юли 2015 14:23 | 27 юли 2015 09:08,
508
НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента
Снимка: архив Булфото

Младо семейство от Пловдив твърди, че е било засечено от автомобили на НСО, а водачът на кола от кортежа дори е размахвал автомат, разказва Нова телевизия.

Коста и Гергана Костови се прибирали от морето. Пътували с две коли – в едната майката и 3-годишното им дете, а другата в бащата.

Край Стара Загора, на километър и половина зад тях, те забелязвали кортеж на НСО с включени сирени да приближава бързо. В този момент обаче в движението по магистралата пред тях се включва ТИР, който буквално карал с 40 км/ч. Семейството се движило със 130 км/ч. Решили, че могат да изпреварят тира без да засекат кортежа.

"Изнесох се вляво, жена ми също. Но нейната кола е по-малка и ѝ трябваше повече време да набере скорост", разказва Коста Костов.

Автомобилът на Гергана не успял да изпревари ТИР-а достатъчно бързо и затова ескортиращият джип започнал целенасочено да я избутва в аварийната лента.

"Падна ми пердето и реших да ги догоня. Когато реших да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално. Това явно е в правилата. Но за да демонстрират показност, отвориха стъклото и показаха автомат, не беше към мен насочен, но показаха автомат "Калашников" и помолих да спрат, да кажат къде сгрешихме. Моята жена се разтрепера и спря колата", разказва Коста Костов.

Гергана позвънила на 112, но й обяснили, че няма как да спрат ескорта.

От НСО излязоха със специална позиция по казуса. В нея се казва, че при опит кортежа да изпревари двата автомобила на семейството, те започнали да изпреварват ТИР-а без подаване на светлинен сигнал и така са нарушили закона, според който трябва да се дава път на превозните средства със специален режим на движение. 

Според НСО с опитите си да ги догони Коста е създал предпоставки за ПТП. С цел да прекрати тези рисковани и незаконни действия на водача на БМВ-то, оперативният работник свалил стъклото и направил неколкократно знаци с ръка да намали скоростта и да се отдалечи от кортежа. 

Коста отбелязва, че самият той е бил 10 години под пагон, летял с изтребители. "Всички мъже под пагон са ерудирани и знаят какво е реална заплаха. Дали тази кола, която вървеше по средата на магистралата е истинска заплаха? И какво виждам аз, тези хора искат да убият моето семейство и нормално – ускорих да ги догоня, за да ги попитам кому е нужно това, защо?", пита Коста Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
3
 
! Отговори
GRANTOMET преди 8 години
Призовавам всички българи да си закупят грантомети и когато висят коли на мафията нсо охраняваща политическата *** най-голямата организирана мафия,да извадят грантометите и да ги ликвидират веднагически мафиотите мръсни избиващи народа ни!Всички на борба против политическата *** енергийна мафия която ни краде и избива всячески забравила кой е суверена и на кой трябва да служи! НА ОРУЖИЕ БРАТЯ И СЕСТРИ! ВРЕМЕ Е!
354
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И продължават разни филмари да ми възхваляват нсо и утрепките, които се возят в колите им, ип-то чак ми е блокирано, като възпирате някой да ви казва истината в очите само ще ускорите собствената си гибел, не може да спрете предстоящите процеси на осъзнаване, които вече са набрали сила, ще ви гледам сеира след 20 год. когато резултатите от действията ви сега ще се материализират и ще ви размажат физиономията направо, говоря метафорично :D
353
9
 
0
 
! Отговори
х преди 8 години
Тоя Костов е от женчовците, дето не знаят какво е казарма,а автомат не е и виждал.
352
8
 
1
 
! Отговори
х преди 8 години
Редник Костов не е виждал автомат, само по филмите и се е напишкал от страх в БМВ-то на баща си.
351
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
крайно време е да им се потърси отговорност!ако ли не на всяка сили има равна на нея!
350
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 459Ако от другата кола му покажат гранатомет, тогава имат право да го застрелят на место, гранатометчика. Имат и снайперисти. Ние държава ли сме или разграден двор в който разни *** ще вилнеят по шосетата и няма да признават никакви държавни институции и закони? Затова сме и на тоя хал.
349
9
 
4
 
! Отговори
Къде се намира? преди 8 години
Тоя *** къде е хукнал да гони НСО, та искал чак и да ги спира, да му дадяли обяснения. Егати ***! Той щом нареди и те трябва да спрат. Кеелеш! Сетне опитал да накара полицията да ги спре за да му дадяли обяснение. Мутренски мурафети в стил Костов.Все едно някой да опита да спре ескорта на Обама или Бил Клинтън. Къде се намира?
348
1
 
4
 
! Отговори
х преди 8 години
462, знаеш ли какво е казарма или си момиченце, дето не е ходило ?
347
0
 
2
 
! Отговори
х преди 8 години
До 462Редник 462,ПАДНИ !!!
346
2
 
2
 
! Отговори
х преди 8 години
Редник Костов, от село Пловдив, махала Захарна фабрика! ПАДНИ !!!
345
2
 
10
 
! Отговори
До 455 преди 8 години
Каква национална сигурност бе шушляк смотан? Кой не ни е предал и продал, Рапона, Цецо Крадецо, Доган, Местан, Станишев, Плювналиев, Иван Костов, Кунева, Цецка Партийната и още стотина продажника. Те ли са национална сигурност бе ***? Тях ли пазите *** недотакован? *** сте вие от тази измислена служба, големи ***!!
344
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя е нагъл като съименника си Иван Костов!
343
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като му е показал автомат да му е отвърнал като му покаже среден пръст на *** .
342
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много бих искал да мога да видя физиономията на този с автомата когато го показва и вместо този от другата кола да от покажат гранатомет .
341
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костоов глупакооо, радвай се , че живееш втори живот! *** и почерпи хората, че не са си изпълнили задълженията като охрана и са ти пощадили живота! А недей да ходиш по медиите и да се правиш на рок звезда!
340
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората повярваха на глупостите за свобода и ето резултата като бях дете баща ми обясняваше какво значи УБО Убивай без да отговаряш. Което му смениха ама на същите главорези на господарите .
339
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста простовато момче е тоя Коста, жалко че не са му теглили един откос в кратуната! Ако случката беше станала на Запад щеше да отнесе оловото, особено сега с тия терористични акции на джихадистите! Чудя се на акъла му как е тръгнал да ги преследва и даже се опитал да се изравни с ескортиращата кола! Трябва да накажат гардовете че не са изпълнили инструкциите при подобни случаи и не са го гръмнали!
338
17
 
5
 
! Отговори
x преди 8 години
Става въпрос за национална сигурност, Костов и Костовица, кои сте вии бе ей ? Тръгнало да ми пита това - Защо? Кой си ти бе, *** със *** !!!!!
337
11
 
8
 
! Отговори
joni преди 8 години
хора не знам тоя Костов ми се вижда че смения постояано версиата тир искочил пред тяах пък той засекал кортежа кои кого- карал с 130 км а тира с 40 км колко трябва да изпревариш камиона нешто нештата са скълпени.
336
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина трябва да си *** за да работиш слуга на *** и крадливи управници. И за слугинажа който е унизителен да получаваш трохи и цялото презрение на един народ.