Сухият фонтан във Варна – новата детска радост

Часове след откриването си, той се превърна в атракция
29 юли 2015 14:33, Красимир Ангелов
25

Снимка: Булфото

Сухият фонтан в обновената градинката зад Театъра във Варна вече е открит и работи, а с него жителите на морската столица имат нова алтернатива за глътка свежест в летните жеги.

Часове след откриването, водното съоръжение се превърна в място за забавление и прохлада на децата от града.

В тъмните часове на денонощието фонтанът е осветен в разноцветни светлини. Водната атракция е изградена във връзка с цялостното облагородяване на градинката по проекта за естетизация и модернизация на централните пешеходни зони във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Варнасух фонтан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елате в Русе, да видите Център, фонтани (като този горе поне 3), прекрасна централна търговска улица, Паметник на Свободата (един от трите такива в света), нова Спортна зала и готини хора, но...
15
9
 
33
 
! Отговори
Бургазето преди 8 години
По време на Серьожа Пишкарьов Варна бе доста занемарена защото гласува за сините. Сега си избраха нов кмет и пак надбасканиха Бургазлии. Във Варна просто инвестициите отиват на място.
14
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18И кое и се е скапало? Водата си е чиста, бистра и вкусна, както я помня и аз от може би още по-далечното ми детство. Неотдавна бях в Италия, в подножието на Алпите. Еми не знам, но всички пиеха минерална вода. Когато опитах от чешмяната им се убедих защо е така.
13
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
идеята е свежа, но се притеснявам, че нашенци са мърлячи и хигиената на атракциона ще е много под нивото.Колкото до водата на София, тя беше прекрасна през далечното ми детство. След водоподаването от яз. Искър се скапа съществено.
12
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Ти нормален ли си? В Софето нямало вода?! ХА ХА ХА! В София е най-хубавата вода - Витошка и Рилска, не че съм софиянец, но където и да съм бил и в България и в чужбина, такава вода никъде не съм пил.
11
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда занемарено, а не ново съоръжение.Ужас. Ще го проверя на място скоро.
10
8
 
35
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Много е готино с тези сухи фонтани. Не знам защо бургаския кмет не пуска фонтаноте, които са в "парата". Щеше наистина и при нас да е така ефектно. Вижте само в Хасково какви си направиха.
9
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
:-)
8
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На камуняките все нещо им пречи - асфалт не ядат, шадраваните им малки....
7
8
 
42
 
! Отговори
Ох цивилизацийооо! преди 8 години
А чешмата до театъра къде е? Че преди месец минах оттам в жегата и нямаше къде човек да пие малко вода. Премахната. Да не би да се разори община Варна от тънката струя вода! До параклиса под зоопарка сложен специален кран на чешмата, да не се пилее скъпоценната течност, щото тя ще трябва за да има какво да изтича с месеци от спуканите подулични тръби! А сега вандали са счупили кранчето и туриститр на сухооо, може и собствениците на питейните заведения да са счупили крана.
6
8
 
41
 
! Отговори
Dima преди 8 години
До Господи! Не това е другия фонтан зад операта в градинката на синия пазар. Бъркате се. Между другото и фонтана за който говорите и той е реновиран, но още не е пуснат.
5
17
 
43
 
! Отговори
Господи! преди 8 години
Боже,мили! Това ли остана от огромния шадраван от 1975 г в центъра на Варна? Облицован с мрамор, с големи корита пълни с вода, 4 огромни струи вода в центъра и десетки по-малки в кръг? По който немци, чехи и поляци обичаха да сядат и лягат дори? Това нищожно творение замени хубавия ни шадраван разбит на парчета тая пролет? Напънала се планината, та родила ... мишка! Имаше красиви бели глобуси и големи дървета, широк площад, сега на две нива, тесен и неудобен! Изкуствено стеснен. Самата грозотия.
4
21
 
35
 
! Отговори
g-n Mihailov преди 8 години
Dokato stignete Burgas, o6te dosta 6te ima da se zorite i naakvate
3
21
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да се правят такива придобивки, но за всички е ясно че само 30 % от средствата се влагат по предназначение, другите 70 % отиват в партийната каса на ГЕРБ. Затова до една година пак ремонти.
2
23
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне да бяха видяли от пловдивския фонтан как се прави...
1
11
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, хубавоот си е хубаво, нека се радват дечурлигата.